fbpx

Országúti fejvédő körkép – Milyen országúti sisakot válasszunk?

Előző részekben bemutattuk a gyermek, a városi, a MTB és a gravel sisakokat, most pedig a kerékpáros szakágak királya van soron, országúti fejvédők következnek. Nézzük meg mit kaptunk a hazai forgalmazóktól bemutatásra!

Már több mint egy évtizede az országúti kerékpározás elengedhetetlen részévé vált a fejvédő viselése, ma már nehéz elképzelni, hogy egykoron sisak nélkül versenyeztek a profik és az amatőrök is megszólták azt, aki a fején ilyen “furcsa tárgyat” hordott. Sajnálatos módon több halálos kimenetelű baleset kellett ahhoz, hogy a nemzetközi szövetség kötelezővé tegye a versenyeken a fejvédő viselését, viszont innentől fellendült a piac, a megugrott igényeknek köszönhetően beindultak a fejlesztések. A gyártók egyre jobban szellőző fejvédőket kezdtek gyártani, az országúti fejtartáshoz optimalizálták a nyílásokat, a legújabb technológiáknak köszönhetően csökkent a sisakok tömege és ezek mellett ma már az aerodinamika játssza a főszerepet. Emellett hihetetlen nagy választék alakult ki, minden gyártó több országúti modellel rendelkezik, szinte már alig lehet választani a megszámlálhatatlan típus közül. A hazai forgalmazók is számos fejvédőt biztosítottak az országúti sisak körképünkhöz egészen a belépő szintűtől a csúcskategóriáig, remélhetőleg tudunk segíteni a választásban és most lássuk őket!

KASK Protone Icon

A KASK Protone Icon a legmagasabb szinten is megállja a helyét, a Team Ineos versenyzőit láthatjuk benne hétről hétre versenyezni, de a magyar profik közül Fetter Erik is rendszeresen viseli. A Protone Icon jó aerodinamikai mutatókkal rendelkezik, de mellette a szellőzése is kiváló. A szintjének megfelelően kényelemben is top kategóriás, mindamellett a védelemben is a legmagasabb sztenderdeknek felel meg.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

Rudy Project Nytron

A Nytron a Rudy Project top aero országúti fejvédője, ami a legmagasabb szinten is megállja a helyét. Profi versenyzőknek tervezték, melynek eredményeképpen jó aerodinamikai mutatókkal rendelkezik, gyorsabb leszel benne mint egy átlag sisakban, fejlett légcsatornák hűtik a fejedet, minden kényelmi technológia megtalálható benne és még extra védelemmel is felruházták a Nytront.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

MET Trenta 3K MIPS

Tour de France győztes fejvédő! A MET Trenta 3K minden téren maximalista sisak, arra született, hogy győzelemhez segítse a viselőjét, aerodinamikus forma, jó szellőzés, alacsony tömeg és extra védelem jellemzi a MET legjobb országúti fejvédőjét.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Uvex Boss Race

A Boss Race az ízig-vérig német gyártó középkategóriás országúti modellje, mely jó néhány fejlett technológiával rendelkezik, köztük a dupla In-Mold szerkezettel és a 3D IAS fejméret állító rendszerrel. Ezeknek köszönhetően versenyzésre is alkalmas, de bárkinek jó választás lehet, aki könnyű, erős és kényelmes fejvédőt szeretne venni.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Rudy Project Egos

Az Egos a Rudy Project legújabb országúti fejvédője, melyet elsőként 2022-ben a Bahrain Victorious versenyzői teszteltek a Tour de France-on. Az új csúcs fejvédőben technológiák sokaságát vonultatja fel a Rudy Project, ilyen például a kétkomponensű héjszerkezet, az Airframe jól szellőző szivacsok, a Fidlock mágneses csat, az RSR11 racsnis tarkórögzítő és még számos fejlett megoldás. Az Egos a optimális szellőzés és kényelem mellett maximális fejvédelmet nyújt.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Rudy Project Venger

Könnyű, jól szellőző országúti fejvédő a Rudy Project Venger, ami a profi országúti kerékpársport világában is megállja a helyét, idén például a magyar kontinentális országúti csapat, az Epronex-Hungary versenyzői is ezt a sisakot viselik. A tudásához mérten jó ár-érték arányú sisak a Venger, ami a legtöbb Rudy Project fejvédőre igaz.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Casco SpeedAiro 2 RS

A Casco SpeedAiro 2 RS csúcskategóriás aerodinamikai elvek alapján tervezett országúti sisak többek közt integrált SPEEDmask szemvédelemmel és a CASCOfit rendszerű belső kialakítással. A forradalmi újításokkal felvértezett, egyedi megjelenésű SpeedAiro 2-t mára az országúti kerékpárosok és a triatlonosok egyaránt szívükbe zárták, a legmagasabb szintű profi országúti, triatlon- és pályaversenyeken sikerrel használják.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

ABUS PowerDome

Az ABUS legújabb országúti, gravel fejvédője, a PowerDome a német márka olaszországi gyárából érkezik, a testvéreihez hasonlóan alacsony tömeg és átgondolt, teljesítményorientált tervezés jellemzi, melyhez ezúttal egy extra adag dizájnt is hozzáadott a gyártó, ami biztosan sokaknak meg fogja dobogtatni a szívét. Ha kényelmes, könnyű, jól szellőző sisakra vágysz a gravel vagy az országúti kalandokhoz akkor a PowerDome-ban megtalálhatod a számításodat.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Lazer Tempo KinetiCore

A Tempo kedvező árú országúti sisak a Lazertől, amiben megtalálható a gyártó legfejlettebb és legújabb védelmi technológiája a KinetiCore, mellyel a nagyobb biztonság mellé, jobb szellőzés, nagyobb kényelem és alacsonyabb tömeg is jár.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Lynx Line

Szép dizájn, remek színek, alacsony tömeg, jó állíthatóság, az ára meg töredéke egy top márka fejvédőjének, ezt tudja a Lynx Line sisak, ami a belépő kategóriában a piac egyik legjobb országúti/XC fejvédője, legalábbis ár-érték arányban mindenképpen.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

ABUS Macator

Az ABUS sportos, mindenes sisakja a Macator, amit akár bátran viselhetünk a hétköznapi közlekedés során a városban, hétvégente túrázhatunk benne, de elmehetünk benne egy országúti körre a haverokkal is. A Macator bár a német gyártó legegyszerűbb sportos fejvédője mégis kategóriájában egy jó sisak, megtalálható benne az ABUS számos fejlett technológiája, az ára pedig igen kedvező.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Gepida MTB Pro

2023-ban öt kedvező árú sisakot is kínál a Gepida, melyek a kerékpározás igényeinek döntő hányadát lefedik. A most bemutatott “MTB Pro” fejvédőmodell neve kicsit megtévesztő, mert formája, kialakítása alapján országúti felhasználásra is tökéletes választás. Mérsékelt árfekvésben kínál meglepően alacsony tömeget és számos fejlett technikai megoldást, igazi ár-érték bajnok fejvédő!

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Lazer Tonic

Stílus és biztonság, leginkább ez a két dolog jellemzi a Lazer kedvező árú, hobbi országútisoknak és gravel bringásoknak tervezett fejvédőjét. A Tonic megkapta a KinetiCore védelmi technológiát, mely több területen minőségi javulást eredményez a klasszikus felépítésű sisakokhoz képest. Ezenkívül nagyon jó a szellőzése, a nyári forró napokra is remek választás.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

KASK Sintesi

Egy sisak mindenhova! Gravel, országúti és városi felhasználásra is megállja a helyét a KASK Sintesi. Kedvező áru fejvédő, amiben megtalálhatóak a KASK minőségi technológiái, védelemben és komfortban sem kell kompromisszumot kötnünk ha a Sintesit választjuk. Mindamellett dizájnban is kifejezetten stílusos darab.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

ABUS AirBreaker

Ritka amikor a szerkesztőségünkben egy olyan kerékpáros kiegészítőről vagyunk ugyanazon a véleményen, ami nagyban függ a kerékpáros paramétereitől. Jelen helyzetben viszont ezt történt, egy sisakról – történetesen az ABUS AirBreakerről – mondjuk azt, hogy életünk eddigi legkényelmesebb fejvédője pedig mindegyikünknek más a fejformája és mindegyikünk használt már életében jó pár sisakot. Személy szerint a kényelmen kívül engem még a sisak szellőzése lepett meg (a mostani 40 fokos kánikulában), ami egy 10 fokozatú skálán is minimum 11-et ér. Tudtam, hogy profi versenyzők segítségével tervezték az ABUS top országúti/endurance fejvédőjét, de messze nem számítottam ilyen teljesítményre…

A teljes tesztet ide kattintva tudjátok elolvasni.

 

ABUS StormChaser

Az ABUS a top sisakok sikerén felbuzdulva megalkotta a StormChasert, ami nagyon gyorsan sokak kedvence lett. Az ABUS legújabb országúti/mtb XC sisakja az alacsony tömegével, a nagyoktól megörökölt technológiáival, a tudásához képest kedvező árával és a széles színválasztékkal rengeteg bringás szívét hódította meg egy pillanat alatt.

A teljes tesztet ide kattintva tudjátok elolvasni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo