fbpx

MET Trenta 3K MIPS

Tour de France győztes fejvédő! A MET Trenta 3K minden téren maximalista sisak, arra született, hogy győzelemhez segítse a viselőjét, aerodinamikus forma, jó szellőzés, alacsony tömeg és extra védelem jellemzi a MET legjobb országúti fejvédőjét.

A mostani országúti sisak körképünk egyik gyöngyszeme a MET Trenta 3K, tipikusan az a fejvédő amiről kézbe véve hirtelen nehéz mit mondani, ilyet visel Tadej Pogacar is, lehet benne Tour de France és más nagy versenyeket nyerni és nagyon jól néz ki, mint a MET sisakok általában. Elég rövid lenne ez a bemutató, ha csak ennyit írnánk róla ezért megnéztük részletesebben is. 🙂

A Trenta 3K a MET valaha volt legjobb országúti fejvédője, így fogalmaz az olasz gyártó a saját termékéről, minden részletre ügyeltek, minden beletettek, hogy egy abszolút maximalista fejvédőt létrehozzanak, ami méltó a világ legjobb versenyzői fejére. Fejvédő lévén a biztonság egy lényeges elem, ezért az In-Mold szerkezeten felül a MIPS AIR rendszerét is beletette a Trenta 3K-ba, ami könnyebb, mint a normál MIPS, viszont ugyanúgy segíti felvenni a forgásirányú erőket eséskor ezáltal csökkentve az agyrázkódás kockázatát. A Trenta 3K-ban karbont is használt a MET, ami az erősség tömeg arányra van kifejezetten jó hatással. Ha már a tömegnél tartunk akkor fontos megjegyezni, hogy M-es méretben 225 gramm a sisak tömege, ami a MIPS-es fejvédők között az egyik legjobb.

Az aerodinamikai is fontos szerepet kapott a Trenta 3K tervezésekor, hiszen nagy sebességnél egy aero sisakkal meg lehet spórolni egy kis energiát, ezért szemből nézve csőprofilok alkotják a fejvédőt, amik alacsony légellenállással rendelkeznek, míg hátul légterelők találhatóak, amik a leváló levegőt igyekeznek irányítani. Ha kategorizálnunk kéne a Trentát akkor azt mondanám, hogy a fél aero fejvédők közé tartozik. A szellőzés egy top sisaknál mindig kulcskérdés, mert a túlmelegedő fej csökkenti a teljesítményünket, emiatt különösképpen odafigyeltek a Trenta szellőzőrendszerére, a nagy szellőzőnyílásokon keresztül beáramló levegő csatornákon keresztül érintkezik a kerékpáros fejével, ami jó hűtést biztosít. Ezenkívül minimalizálva van a sisak-fej kapcsolat mely szintén javítja a fej szellőzését.

Egy ilyen kategóriás fejvédőben nem kérdés, hogy már a szivacsozás is a legjobb, gyorsan száradó, antibakteriális, jó tapintású, nem irritál, szóval minden pozitív tulajdonságot el lehet róla mondani. Ehhez kapcsolódik a Trenta 3K-ban található fejkörméret-állító rendszer, aminek a kerülete és a magassága is egyaránt állítható, mellyel szinte mindenki fejére szabható ez a sisak. A pántrendszer is állítható, így a különleges fejjel rendelkezők is magukhoz tudják állítani a pántokat.

Versenyzésre szánt fejvédőnél különösképpen fontos, hogy szemüveg kompatibilis legyen, azaz a szemüvegünket minimum egy, de inkább két pozícióban a sisakba tudjuk tűzni amikor éppen nincs rá szükségünk a szemünkön és mindezt úgy, hogy ne kelljen akrobata mutatványt véghez vinni bringázás közben és a sisak is stabilan tartsa a szemüveget. A MET ezt a Trentában problémamentesen megoldotta, versenyeken többször láthattunk rá példát. Edzéseken általában forgalomban bringázik mindenki, ezért fényvisszaverő elemek is kerültek a Trenta 3K-ra, melyek a láthatóságunkon javítanak sötétben, a forgalomban részvevő többi jármű könnyebben észrevesz minket.

Ha egy maximalista sisakok keresel országútizásra, XC-re vagy cyclo-crossra akkor a Trenta 3K-t mindenképpen érdemes megnézned. Elérhető kicsit olcsóbban a nem 3K verzió hasonló tudással.

Elérhető metál kék – feketében is

További információkért keresd a forgalmazó honlapját.

Ajánlott fogyasztói ár: 129 900 Ft

A MET sisakokat az alábbi üzletekben keresheted:

Bolt neve Honlap Cím
Ride Bike Kerékpárbolt és Szerviz ridebike.hu Budapest Rákóczi út 51.
Gyöngy Kerékpárbolt gyongybike.hu Debrecen Vámospércsi út 66.
Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz bringabarat.com Kiskunfélegyháza Gorkij út 2.
Mátra Bike Kerékpárbolt és Szerviz Gyöngyös Széchenyi István út 7.
BringaSziget bringasziget.hu Nyíregyháza Agyag utca 6.
Velosport Kerékpárüzlet és Kerékpárszerviz velosport.hu Salgótarján Füleki út 8.
Kerékpárműhely és Bolt Bikeworkshop bikeworkshop.ewk.hu Eger Sas utca 25.
Mounty Bike Kerékpárüzlet és Szerviz mountybike.hu Budapest Etele út 71.
Prolog Kerékpárüzlet és Szerviz prologkerekpar.hu Szeged Csongrádi sugárút 31.
Molnár Kerékpárüzlet és Szerviz Cegléd Árpád utca 23.
Drótszamár Kerékpár Szaküzlet és Szerviz dbike.hu Hódmezővásárhely Oldalkosár utca 14.
West Bike Kerékpárbolt westbike.hu Szombathely Hunyadi János út 26.
George Sport Kerékpárbolt georgesport.hu Győr Szent István út 39.
Peppe Kerékpár peppekerekpar.hu Győr Nagy Imre utca 91.
BringaBoard bringaboard.hu Budapest Rózsa utca 86.
480 Bike&Service pista-bike.ewk.hu Pécs Megyeri út 26/1.
Sport 99 Kerékpár-Sí Üzlet és Szerviz sport99.hu Budaörs Budapesti út 99.
Ódor Kerékvár Mezőkövesd Mátyás király út 95.
Aquarius Bike Kerékpárbolt és Szerviz aquariusbike.hu Dunaújváros Vasmű út 1.
Berguson Kerékpárüzlet és Szerviz berguson.hu Budapest Vihar utca 12.
Felsőtárkányi Bringa Szerviz Felsőtárkány Várhegy út 9.
Garage Bike Tech garagebiketech.hu Tiszaújváros Bethlen Gábor út 15.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo