fbpx

KASK Protone Icon fejvédő

A KASK Protone Icon a legmagasabb szinten is megállja a helyét, a Team Ineos versenyzőit láthatjuk benne hétről hétre versenyezni, de a magyar profik közül Fetter Erik is rendszeresen viseli. A Protone Icon jó aerodinamikai mutatókkal rendelkezik, de mellette a szellőzése is kiváló. A szintjének megfelelően kényelemben is top kategóriás, mindamellett a védelemben is a legmagasabb sztenderdeknek felel meg.

Az országúti kerékpárversenyeket követőknek biztosan ismerős a KASK Protone Icon, az elmúlt években sokszor láthattuk híres versenyzők fején ennek a modellnek az elődjét a Protonét, amiben számos nagy versenyt nyertek. 2022-ben megújult ez a modell és a KASK bemutatta ennek az újratervezett, továbbfejlesztett változatát, amit a World Tourban a Team Ineos versenyzői viselnek, de magyar vonatkozású kapcsolata is van a fejvédőnek Fetter Erik révén, hiszen az Eolo-Kometa is a KASK fejvédőit viseli.

A Protone Iconra talán a fél-aero kategória a leginkább találó, mert aerodinamikai elvek mentén tervezték, de ennek ellenére szellős modell és a tömege is alacsony, tehát valahol félúton található az aero és a hegyi sisakok között, ezáltal egy igazi all rounder fejvédő. Tehát ha nem akarunk külön hegyi és külön sík sisakot venni (fő a maximalizmus 🙂 ) akkor a Protone Icon lehet jó a választás.

Az alacsony tömeg és a megfelelő biztonság záloga a sisak belsejében található váz, melynek köszönhetően erős fejvédőt alkotott a KASK a Protone Icon személyében. Ezenkívül dupla In-Mold szerkezetű a fejvédő, tehát felülről és alulról is védi héj az EPS habot, ami a sisak tartósságára van jótékony hatással, pl nem fog megnyomódni tárolás közben a sisak alsó széle. Érdemes megemlíteni, hogy az alsó héj ellenére is csak 230 gramm M-es méretben ez a sisak, ami kifejezetten jó tömeg ebben a kategóriában. Mint minden KASK sisak, a Protone Icon is a KASK WG11 szigorú, objektív, tudományos törésteszt- és rotációs behatás szabványának megfelelve készült.

3 dimenzióban állítható fejkörméret-állító rendszer található a Protone Iconban, amit a KASK OCTOFIT+ névre keresztelt. A rendszer különlegessége, hogy a magasság (vertikális) állítás szinte automatikusan történik, maga a magasságállító mechanika nagyon könnyen mozog, így amikor szűkítjük a hátul található tekerő segítségével a fejkörméretet akkor a magasság is beáll magától az optimális helyre, de akár menet közben egy kézzel is tudjuk állítani, nem kell levenni hozzá a fejvédőt. A pántrendszernél a fül mellett futó pántokat gyárilag az optimális helyre tervezték (más nagy gyártókhoz hasonlóan), ezért nem állíthatóak, csak az állszíj hosszát tudjuk változtatni, itt fontos kiemelni, hogy az állszíj bőrbarát anyagból, műbőrből készült, ami esésnél sem fog nekünk sérülést okozni.

A szivacsokon is látszik, hogy a KASK Protone Icon egy top kategóriás fejvédő, komplett COOLMAX szivacsozást kapott, jó tapintású, jól szellőző darabok, amik sokban hozzájárulnak a sisak kényelméhez, természetesen kivehetőek és moshatóak. Hátul egy fényvisszaverő matricát helyeztek a fejvédőre, ami az esti edzések közben lesz hasznos, a többi jármű könnyebben fog észrevenni minket a forgalomban.

Az országúti felhasználás mellett a Protone Icon jó választás teljesítményorientált XC bringázásra, cyclo-crossozásra, triatlonozásra vagy akár gravel felhasználásra is, ha egy igényes, profi sisakot keresünk.
A KASK Protone Icon 3 méretben ( S: 50-56cm, M: 52-58cm, L: 59-62cm) és sok színben elérhető, mindenki megtalálhatja belőle a fejére valót és az ízlésének megfelelőt.

Ajánlott fogyasztói ár: 99 990 Ft

További információ a KASK fejvédőkről a Sultan Bike honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo