fbpx

Trendelő: Városi fejvédők

Sisak körképünk előző részeiben megismerhettük az aero, gyermek, mtb, országúti, trail, enduro modelleket, most pedig elérkeztünk az utolsó részhez, ahol ismét egy dinamikusan fejlődő kategória sisakjait mutatjuk be, a városi fejvédőket.

city

Mint a legtöbb fejlett államban Magyarországon is a városban kerékpárral közlekedők száma évről-évre növekszik, szerencsére egyre többen látják be, hogy a városi kerékpározás veszélyes üzem, bármikor történhet velünk akár önhibánkon kívül is baleset, és ezért fejvédőt viselnek. Ráadásul a városi kerékpárok körében is terjednek a pedelec-ek, amik eddig sokak számára nem elérhető sebességgel való “száguldozást” tesznek lehetővé, az ilyet használóknak mindenképpen ajánlott a sisak viselése. Ennek eredményeképpen a gyártók sorra kínálják a kifejezetten városi igényeknek megfelelő fejvédőket, ebben a kategóriában már nem csak az számít, hogy megfelelő védelmet és kényelmet nyújtson a sisak, hanem illeszkednie kell az utcai ruházatunkhoz, például így találkozhatunk olyan fejvédővel, ami tökéletesen passzol öltönyünkhöz. Már a szemvédő sem, csak az időfutam sisakok sajátja, a pedelec-re tervezett fejvédők nagy részén megtalálhatjuk. Végezetül lássuk a kínálatot azokból a fejvédőkből, amikről a hazai forgalmazók úgy gondolták, hogy érdemes bemutatnunk őket.

ABUS HYBAN+

Abus_Hyban+

Az ABUS egyik legkedveltebb modelljének továbbfejlesztése, melyet a német gyártó kifejezetten pedelec-ekhez tervezett. Állítható szemvédőjével teszi teljessé a védelmet.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

ABUS YADD-I

Abus_Yadd-I

Az ABUS egyik 2017-es újdonsága, letisztult megjelenésének köszönhetően tökéletesen passzol mindennapi öltözékünkhöz, emellett speciális szellőzőrendszerrel is rendelkezik.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

CASCO ACTIVE 2

Casco-Active2

Az Activ 2 az egyik legkedvezőbb árú városi felhasználásra tervezett Casco sisakmodell, a számos nemzetközi elismerésben részesült, többszörös tesztgyőztes Activ-TC méltó utódja.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

CASCO ROADSTER-TC

Casco_Roadster

A Roadster-TC a Casco egyik legújabb sisakja, amely modern kialakításával, opcionális SPEEDmask lencséjével, illetve a mindennapi városi felhasználáshoz készült hasznos kiegészítőivel tűnik ki a fejvédők kínálatából.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

CRATONI C-LOOM

Cratoni_C-Loom

Kifejezetten pedelec-ekhez, e-bike-okhoz fejlesztett városi fejvédő a német gyártótól, melynél a maximális védelmen mellett a kényelem játssza a főszerepet.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

GEPIDA CITY

Gepida_City

Szintén nagyon jó vétel a Gepidától, városi és extrémebb MTB felhasználásra tervezve. Igényes egy darabból készült külső héj és antibakteriális szivacsozás a legfőbb erényei.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

KTM FACTORY CHARACTER E AND LIGHT

KTM_FC-E

Az osztrák gyártó színeiben pompázó városi fejvédő, mely tökéletesen passzol KTM városi kerékpárunkhoz, a sisak hátulján egy többfunkciós led-es hátsó lámpával.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

Ezzel a részel véget ért sisak körképünk. Reméljük, hogy segíteni tudtunk a megfelelő fejvédő kiválasztásban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo