fbpx

Városi fejvédők – Milyen kerékpáros sisakot válasszunk a városba?

Sisak körképeink között a gyerek sisakok után következnek a városi fejvédők, amik mostanában a kerékpáros közlekedés folyamatos növekedésével egyre inkább egy központi téma a gyártóknál, a többség már nagy erőkkel fókuszál erre a szegmensre is, hogy minél inkább kielégítse a városi kerékpárosok igényeit.

városi sisak

Mint a legtöbb fejlett államban Magyarországon is a városban kerékpárral közlekedők száma évről-évre növekszik, szerencsére egyre többen látják be, hogy a városi kerékpározás veszélyes üzem, bármikor történhet velünk akár önhibánkon kívül is baleset, és ezért fejvédőt viselnek. Ráadásul a városi kerékpárok körében is terjednek a pedelec-ek, amik eddig sokak számára nem elérhető sebességgel való “száguldozást” tesznek lehetővé, az ilyet használóknak mindenképpen ajánlott a sisak viselése. Ennek eredményeképpen a gyártók sorra kínálják a kifejezetten városi igényeknek megfelelő fejvédőket, ebben a kategóriában már nem csak az számít, hogy megfelelő védelmet és kényelmet nyújtson a sisak, hanem illeszkednie kell az utcai ruházatunkhoz, például így találkozhatunk olyan fejvédővel, ami tökéletesen passzol öltönyünkhöz. Már a szemvédő sem csak az időfutam sisakok sajátja, a városi sisakok egy részén megtalálhatjuk. Ezenfelül egyre több modellen ott a világítás, ami sokat segít abban, hogy látszódjunk a forgalomban, egy fejvédőre helyezett lámpa jelentősen jobban észrevehető az autók között, mint egy alulra szerelt modell. Végezetül lássuk a kínálatot azokból a fejvédőkből, amikről a hazai forgalmazók úgy gondolták, hogy érdemes bemutatnunk őket.

 

ABUS HUD-Y ACE

A városi sisakok között egy igazi nyálcsorgatós darab a HUD-Y ACE és nem csak az ütős megjelenésű külseje miatt, hanem a benne lévő technológiák teszik még vágyott fejvédővé az ABUS prémium kategóriás modelljét, nem véletlenül nyert 2021-ben a Eurobike Awards-on.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

MET Mobilite MIPS városi fejvédő

A MET Mobilite MIPS egy ízig-vérig városi sisak, gyönyörű dizájnnal, extra védelemmel és hasznos funkciókkal. Az olasz márka fejvédőjében minden megtalálható, amire egy városi sisakban szükség lehet, MIPS védelem, mágneses csat, hátsó világítás, 3 dimenziós fejkörméret állítás, rovarháló, napellenző teszik teljessé ezt a műremeket.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

CASCO ACTIVE 2

Az Activ 2 az egyik legkedvezőbb árú általános felhasználásra tervezett Casco sisakmodell, a több nemzetközi elismerésben részesült, többszörös tesztgyőztes Activ-TC továbbfejlesztett utódja. Az Activ 2-ben megtaláljuk a Casco számos fejlett technológiáját, melyeknek köszönhetően biztonságban és kényelemben kerékpározhatunk. Az Activ 2 mind városi mind túra felhasználásra jó választás.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Lazer Codax KinetiCore

A Codax a LAZER kedvező árú városi fejvédője, amit a stílusos külső mellett a LAZER legújabb védelmi technológiájával, a KinetiCore-ral is felvérteztek, ennek köszönhetően a sisak könnyű, jól szellőzik, de védelemben is extrát nyújt. Ezenfelül található rajta napellenző, rovarháló és a széles állítási lehetőség miatt szinte mindenki fejével kompatibilis.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Casco Roadster és Roadster Plus

A Roadster és a Roadster Plus a Casco városi sisakjai, melyek modern kialakításukkal, opcionális SPEEDmask lencsével, ami szemüvegesnek kifejezetten ajánlott, illetve a mindennapi városi felhasználáshoz készült hasznos kiegészítőikkel tűnnek ki a fejvédők kínálatából. A Roadster egyszerre stílusos és formabontó, különleges fényezésével, többféle egyedi színösszeállítással a városi kerékpározás egyik új szimbóluma.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Cube Steep X fejvédő

Egy fejvédő mindenhova! Röviden így lehetne összefoglalni a Cube Steep X modelljét. A hétköznapokon bátran közlekedhetünk vele a városban, míg hétvégéken elmehetünk benne túrázni és minden gond nélkül kimerészkedhetünk vele terepre is. A Cube úgy tervezte, hogy mindkét felhasználási területre alkalmas legyen, megnövelt védelemmel rendelkezik, emellett jól szellőzik és a városi közlekedéshez ajánlott hátsó lámpát is tudunk rá rögzíteni. És mindezt eléggé kedvező áron.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

GEPIDA CITY

Kissé megtévesztő módon a City elnevezéssel ellentétben a Gepida eme modellje nem csak városi használatra lett tervezve, hanem a túrázósabb vagy az MTB felhasználás felé is kacsintgat, megnövelt halánték- és tarkóvédelmével, robusztus felépítésével valódi terephasználathoz, vadregényes montis kalandokhoz is ideális választás. Valójában egy kiváló ár-érték arányú,  jól szellőző városi és MTB fejvédő egyben.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

ABUS URBAN-I 3.0

Az ABUS legnépszerűbb városi sisakja az Urban-I, amit egész Németország szerte gyakran látni az utakon, a sikere nem véletlen, mert mindent tud, amit egy városi fejvédőtől elvárhatunk, megnövelt védelem, hátsó világítás, jó láthatóság, stílusos megjelenés és óriási színválaszték. Nem mellesleg városon kívül, túra felhasználásra is megállja a helyét.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Lynx Swan

A Lynx Swan egy elérhető árú fejvédő, amit a hétköznapokon viselhetünk munkába járás, bevásárlás, városi közlekedés során, míg hétvégente túrázhatunk benne.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

 

Casco Cuda 2

A Casco Cuda 2 egy igazi allrounder fejvédő lett, használható városban és terepen egyaránt, ezenfelül létezik belőle napellenző nélküli verzió Cuda 2 Strada néven, ami a gravel és országúti kerékpárosokat célozza meg. A német gyártó legsokoldalúbb modellje, mely egyesíti a tipikus Casco tulajdonságokat: kényelem, stílus és maximális biztonság.

A teljes bemutatót ITT olvashatod.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo