fbpx

MET Mobilite MIPS városi fejvédő

A MET Mobilite MIPS egy ízig-vérig városi sisak, gyönyörű dizájnnal, extra védelemmel és hasznos funkciókkal. Az olasz márka fejvédőjében minden megtalálható, amire egy városi sisakban szükség lehet, MIPS védelem, mágneses csat, hátsó világítás, 3 dimenziós fejkörméret állítás, rovarháló, napellenző teszik teljessé ezt a műremeket.

Mit várhatunk el egy városi sisaktól? Legyen erős, mert a városban sokkal könnyebb súlyosabb fejsérülést szerezni, mint akár terepen, hiszen több a kemény tereptárgy és bármikor önhibánkon kívül (pl fellök egy másik nálunk nehezebb jármű) egy pillanat alatt a földön találhatjuk magunkat. Javítsa a láthatóságunkat, hiszen pl a fent említett baleset könnyebben elkerülhető ha látnak minket. Legyen kényelmes és illeszkedjen jól, mert senki nem szeret olyan dolgot viselni a fején ami kényelmetlen. Nézzen ki jól, ugyanis egy fejvédő a ruházatunk része, főleg ha városi használatról van szó (persze sportolásnál is fontos szempont ez), passzoljon az utcai ruházatunkhoz. Aztán az extrák, nem baj ha egy kézzel ki-, becsatolható, van rajta rovarháló és napellenző.
Ezeket mind tudja a MET Mobilite MIPS! Nézzük!

A MET mérnökei a Mobilite MIPS-et a városi felhasználásnak megfelelően tervezték meg, megnövelték a tarkó- és a halánték védelmét és ezenkívül a nevéből már sejthető módon bekerült a fejvédőbe a MIPS technológia, ami lecsapódáskor a forgás irányú erőket hívatott csökkenteni, 1-1,5 cm-t képes elfordulni a fejen sisak, ennyivel is tompítva az ütközést. Ha valakinek nincs erre szüksége akkor létezik számára MIPS nélküli változat is.

Hátsó világítás is került a sisakra, amit le tudunk venni ha nincs rá szükségünk, a lámpa tölthető és egy töltéssel kb 60 órát képes működni. A fejvédőre szerelt lámpa azért előnyös, mert a sisakon lévő fényt sokkal könnyebben észreveszik a magas építésű autókban ülők, mint például egy csomagtartón lévőt, nem beszélve más elektromos eszközökről (pl rollerről), ahol szinte a földön található a hátsó világítás. Tehát nem csak kerékpárra jó választás a MET Mobilite MIPS.

A kényelemről és a megfelelő illeszkedésről a MET 360 fokban állítható fejkörméret-állító rendszere gondoskodik, amivel a legtöbb fejformához hozzá lehet szabni a fejvédőt. A pántok hossza is állítható, így legyen bárhol is a fülünk, hozzá lehet állítani a pántrendszert. A sisak egy mágneses Fidlock csattal zárul az állunk alatt, ami egy kézzel nyitható, zárható, igazán praktikus megoldás.

A dizájn, a megjelenés mindig szubjektív dolog, de szerintem kevés olyan ember van, aki erre a fejvédőre azt mondja, hogy nem egy igazán stílusos sisak, ebben a kék színben szerintem nagyon jól néz ki. Elérhető visszafogottabb színekben is ha éppen valaki öltönyhöz szeretné viselni a napi munkábajárás során.

Extraként egy napellenzőt találunk a sisak elején, amit ha olyan kedvünk van levehetünk az árnyékosabb napokon. Ezenkívül az első szellőzőnyílásokon rovarháló található, ami távol tartja a darazsakat és a hasonló élőlényeket a sisak belsejétől. A városi közlekedésen kívül túrázásra is alkalmas.

3 méretben elérhető, az egészen pici és a nagy fejű emberek is megtalálhatják a számításukat ebben a sisakban.

Ajánlott fogyasztói ár: 43 990 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

A MET sisakokat az alábbi üzletekben keresheted:

Bolt neve Honlap Cím
Ride Bike Kerékpárbolt és Szerviz ridebike.hu Budapest Rákóczi út 51.
Gyöngy Kerékpárbolt gyongybike.hu Debrecen Vámospércsi út 66.
Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz bringabarat.com Kiskunfélegyháza Gorkij út 2.
Mátra Bike Kerékpárbolt és Szerviz Gyöngyös Széchenyi István út 7.
BringaSziget bringasziget.hu Nyíregyháza Agyag utca 6.
Velosport Kerékpárüzlet és Kerékpárszerviz velosport.hu Salgótarján Füleki út 8.
Kerékpárműhely és Bolt Bikeworkshop bikeworkshop.ewk.hu Eger Sas utca 25.
Mounty Bike Kerékpárüzlet és Szerviz mountybike.hu Budapest Etele út 71.
Prolog Kerékpárüzlet és Szerviz prologkerekpar.hu Szeged Csongrádi sugárút 31.
Molnár Kerékpárüzlet és Szerviz Cegléd Árpád utca 23.
Drótszamár Kerékpár Szaküzlet és Szerviz dbike.hu Hódmezővásárhely Oldalkosár utca 14.
West Bike Kerékpárbolt westbike.hu Szombathely Hunyadi János út 26.
George Sport Kerékpárbolt georgesport.hu Győr Szent István út 39.
Peppe Kerékpár peppekerekpar.hu Győr Nagy Imre utca 91.
BringaBoard bringaboard.hu Budapest Rózsa utca 86.
480 Bike&Service pista-bike.ewk.hu Pécs Megyeri út 26/1.
Sport 99 Kerékpár-Sí Üzlet és Szerviz sport99.hu Budaörs Budapesti út 99.
Ódor Kerékvár Mezőkövesd Mátyás király út 95.
Aquarius Bike Kerékpárbolt és Szerviz aquariusbike.hu Dunaújváros Vasmű út 1.
Berguson Kerékpárüzlet és Szerviz berguson.hu Budapest Vihar utca 12.
Felsőtárkányi Bringa Szerviz Felsőtárkány Várhegy út 9.
Garage Bike Tech garagebiketech.hu Tiszaújváros Bethlen Gábor út 15.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo