fbpx

Rudy Project Egos

Az Egos a Rudy Project legújabb országúti fejvédője, melyet elsőként 2022-ben a Bahrain Victorious versenyzői teszteltek a Tour de France-on. Az új csúcs fejvédőben technológiák sokaságát vonultatja fel a Rudy Project, ilyen például a kétkomponensű héjszerkezet, az Airframe jól szellőző szivacsok, a Fidlock mágneses csat, az RSR11 racsnis tarkórögzítő és még számos fejlett megoldás. Az Egos a optimális szellőzés és kényelem mellett maximális fejvédelmet nyújt.

Egy fejvédőről sokat elárul ha egy World Tour csapat versenyzőinek fején láthatjuk még a hivatalos bemutatás előtt, 2022-ben ez történt a Tour de France-on, ahol a Bahrain Victorious bringásai egy különleges Rudy Project sisakot, az Egost viselték, pontosabban versenykörülmények között tesztelték. Ősszel a hivatalos bemutató után a Rudy Project országúti fejvédő palettájának tetejére került az Egos, amiben minden megvan, hogy a világ legjobb versenyzőit szolgálja.

A biztonság versenykörülmények között rendkívül fontos, ezért az Egos fejlesztésekor kiemelt figyelmet kapott ez a terület. Tripla In-Mold technológiával készült a fejvédő, ami azt jelenti, hogy három héjat integráltak a belső EPS habra, melyek együttesen erős és tartós szerkezetet alkotnak. Az Egos belső szerkezete két, különböző komponensű habból épül fel, melynek kettős funkciója van: egyrészt az így kialakított forma révén sokkal jobb szellőzést kapunk a sisak felső részén, mely ezáltal nagyszerű komfortot nyújt. Másrészt a puhább, lazább sűrűségű rész nagyobb ütési energiaelnyelő tulajdonsággal bír, mely drasztikusan növeli a fejünk védelmét, és mindemellett kisebb tömeget eredményez (M-es méretben csak 250 gramm). Ezeknek a megoldásoknak és az okos tervezésnek köszönhetően az Egos megfelel a WG11 tesztnek. A CEN TC 158/WG11 biztonsági minősítést az Európai Szabványügyi Bizottság (European Committee for Standardization) fejlesztette ki, és kifejezetten a fejvédők érintőleges (szögben érkező) behatásokkal szembeni energiaelnyelési tulajdonságait méri, mely nagyon fontos a fejvédelem során.

Az Egos megkapta a Rudy Project legújabb racsnis tarkórögzítését, az RSR11-et, ami kerületben és magasságban is állítható, mellyel szinte minden fejformához hozzáállítható. A pántrendszernél szintén újdonsággal találkozhatunk, az Ergo Divider állszíj összekötő rendszerrel pontosan beállítható a pántok helyzete, amik használat közben is garantáltan a helyükön fognak maradni, mindamellett kényelmes ez a megoldás, a pántok véletlenül sem fogják zavarni a fülünket. Igazi különlegesség az állszíj csatja, a Rudy Project az Egosra a Fidlock mágneses csatját választotta, ami egy kézzel is nagyon könnyen nyitható, illetve zárható.

Az Airframe technológiát is bevetették az Egosnál, a szivacsok egy hálós lapra vannak rögzítve, melyek menet közben jelentősen gyorsabban képesek száradni, mint a hagyományos megoldások, ezáltal lassabban telnek meg izzadsággal, ami később kezd el az arcunka csöpögni. A szivacsok kifejezetten jó minőségűek, jó a tapintásuk, gyorsan száradnak és természetesen kivehetőek és moshatóak. Gyárilag rovarhálós szivacsozás van a sisakban, míg tartalékba egy normál szivacsozást kapunk, mellyel mindenki ízlésének megfelelő szivacsokat használhat az Egosban.

Egy nagy méretű fényvisszaverő elem került az Egos hátuljára, mely nagy szögből látható, ezzel javítva a láthatóságunkat sötétben, hasznos kiegészítő ha éppen belecsúsznánk bringázás közben az estébe. Az Egoshoz sisakzsák is jár a tartalék szivacs mellett.

A Rudy Project Egos 3 méretben és 3 színben elérhető, további információkért keresd a Rudy Project honlapját.

Ajánlott fogyasztói ár: 72 901 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo