fbpx

Rudy Project Venger

Könnyű, jól szellőző országúti fejvédő a Rudy Project Venger, ami a profi országúti kerékpársport világában is megállja a helyét, idén például a magyar kontinentális országúti csapat, az Epronex-Hungary versenyzői is ezt a sisakot viselik. A tudásához mérten jó ár-érték arányú sisak a Venger, ami a legtöbb Rudy Project fejvédőre igaz.

Egy országúti fejvédőnél is természetesen a biztonság az elsődleges feladat, hogy esés esetén megvédje a viselője fejét, ezért a gyártók erre a felhasználásra is folyamatosan fejlesztik a védelmi technológiáikat. A Venger felépítése nem hétköznapi, a Rudy Project ennél a modellnél a triple In-Mold konstrukciót használja, azaz három különböző külső héjból épül fel a sisak, ami erős egységet alkot a belső EPS habréteggel együtt. Persze védelem terén soha nem lehetett panasz a Rudy Project sisakokra, amit jól bizonyít az, hogy több szabványnak is megfelelnek. A Venger védelméről sok mindent elárul, hogy létezik belőle egy Venger Cross verzió is, amit mtb, túra felhasználásra ajánl a gyártó és mindössze annyi a különbség a normál változathoz képest, hogy azon egy levehető napellenző található (a normál Vengerre nem tehető napellenző).

Ami kiemelten fontos a Venger fejvédőknél, hogy a csúcs sisakokban is felhasznált technológiákat alkalmazták az állíthatóságnál, így került bele a fejvédőbe az RSR10 racsnis tarkórögzítés, ami az állítható tarkómagassággal kombinálva ténylegesen a legtöbb fejformára beállíthatóvá teszi a sisakot. Ezenfelül a Venger sisakokba belekerült az Airframe szivacsozás is, ami röviden leírva azt jelenti, hogy a szivacs egy hálós szerkezetű műanyaglapra rögzül, melynek köszönhetően gyorsabban tud megszáradni, tehát kevesebb izzadság folyik a szemünkbe. Szivacsból kétféle jár a sisakhoz, egy bogárhálós és egy normál, ki-ki ízlése szerint ki tudja választani, hogy melyikkel szeretné használni. A szivacsozás igazán minőségi, jó tapintású és tartós darab, nem irritálja az ember bőrét.

A szellőzést tekintve is kifejezetten jó a Venger, ami annyira nem meglepő, mert van rajta bőven szellőzőnyílás és okosan is helyezték el őket, összesen 22 darab nyíláson áramlik be- és ki a levegő. Egyébként teszttapasztalatunk is van a Vengerrel és ténylegesen egy jól szellőző, kényelmes modell, amiben a leghosszabb távokat is bátran bevállalhatjuk. A tömegét érdemes még kiemelni, a fokozott védelem ellenére is csak 240 gramm M-es méretben.

Passzív védelemként egy fényvisszaverő elem került a sisak hátuljára, ami az esti-éjszakai órákban a láthatóságunkon javít a forgalom többi közlekedője számára.

A Venger 3 méretben és többféle színkombinációban érhető el, ezért nagy eséllyel mindenki megtalálja belőle a fejére valót. További információkért keresd a Rudy Project honlapját.

Ajánlott fogyasztói ár: 47 901 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo