fbpx

ABUS Macator fejvédő

Az ABUS sportos, mindenes sisakja a Macator, amit akár bátran viselhetünk a hétköznapi közlekedés során a városban, hétvégente túrázhatunk benne, de elmehetünk benne egy országúti körre a haverokkal is. A Macator bár a német gyártó legegyszerűbb sportos fejvédője mégis kategóriájában egy jó sisak, megtalálható benne az ABUS számos fejlett technológiája, az ára pedig igen kedvező.

A Macator egy jó ár-érték arányú sisak, ami a sportos/országúti belépő kategóriát testesíti meg az ABUS kínálatában. Az árcímkére ránézve sokan meglepődhetnek azok közül, akik képben vannak a jelenlegi kerékpáros fejvédők árával, mert ritkán látni ennyire neves gyártótól ilyen alacsony árú fejvédőt, ráadásul mindezt úgy, hogy a kategóriájához mérten egy kifejezetten jó sisakról van szó és dizájnban is elég jól mutat.

Az ABUS és biztonság szó már összeforrtak az idők során, a német gyártó gondosan ügyel arra, hogy a fejvédői védelem tekintetében maximálisan teljesítsenek, a Macatort is ilyen elvek mentén tervezte, ezért biztosan nem lesz rá panasz, mindenhová került elég anyag és In-Mold technológiával készült a sisak, azaz a belső EPS habra egy tartós PC héjat integráltak. Ezenfelül láthatóan a tarkónál és a halántéknál is extra védelmet kapott a sisak, melyek a leginkább sérülékeny részek az ember fején.

Állítómechanikában az ABUS fejvédők a legjobbak közé tartoznak és még a belépő kategóriában is nagy figyelmet szenteltek arra, hogy a Macator a viselője fejére tökéletesen illeszkedjen, ezért a a Zoom Ace állító rendszer került ebbe a sisakba, amivel finom lépcsőkben tudjuk állítani a sisak fejkörméretét. A rendszer egyik fontos tulajdonsága, hogy copf kompatibilis, így a hosszú hajú nők és férfiak is ki tudják húzni a hajukat az állító rendszer és a sisak között. A pántrendszer teljes egészében személyre szabható, ezért szinte bármilyen fülhöz be lehet állítani a Macator pántjait.

A szivacsok szintén fontosak egy fejvédőben, mert nem mindegy, hogy éppen kidörzsölik-e a fejünket vagy nem, vagy mennyire szívják magukba az izzadságot, illetve mennyire gyorsan száradnak meg. Ezért a Macatorba minőségi szivacsokat tett az ABUS, amik jó tapintásúak, gyorsan száradnak és kényelmes viseletet eredményeznek, természetesen kivehetőek és moshatóak.

Ezenkívül rovarháló is került a Macatorba, ami megakadályozza, hogy a nem kívánt repülő ízeltlábúak zavarjanak minket bringázás közben, plusz egy levehető/felrakható napellenző is jár ehhez a sisakhoz, mellyel egy kis extra árnyékhoz juthatunk erős napfényben vagy terepen védelmet nyújt a vékonyabb ágakkal szemben.

3 méretben (S, M, L) és számos (férfias és nőies) színben elérhető az ABUS Macator, mindenki megtalálhatja belőle a fejére valót.

Ajánlott fogyasztói ár: 23 960 Ft

További információk (színek, méretek) az ABUS honlapján.

 

Gondolj a biztonságra, gondolj a sisakodra!🚴‍♀️ Most itt a lehetőség a vásárlástól számított 2 éven belül a megtört ABUS sisakod cseréjére! A részletekért és a feltételekért keresd fel a szakkereskedőt, ahol a sisakodat vásároltad!

  • a  2021-es modellévtől számolva minden Abus sisakra vonatkozik
  • érvényes: 2021. 01.01-től
  • a vásárlástól számított 2 éven belül, érvényes blokkal együtt bemutatva

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo