fbpx

Lazer Tonic fejvédő

Stílus és biztonság, leginkább ez a két dolog jellemzi a Lazer kedvező árú, hobbi országútisoknak és gravel bringásoknak tervezett fejvédőjét. A Tonic megkapta a KinetiCore védelmi technológiát, mely több területen minőségi javulást eredményez a klasszikus felépítésű sisakokhoz képest. Ezenkívül nagyon jó a szellőzése, a nyári forró napokra is remek választás.

A nem verseny sportolók számára is ugyanúgy fontos, hogy egy fejvédő maximális védelmet nyújtson, ezért a Lazer a hobbi országútisoknak szánt sisakjába, a Tonicba is legjobb védelmi technológiáját építette be, a KinetiCore-t (itt olvashattok róla bővebben), melynek lényege, hogy az EPS habban törészónákat alakítanak ki, melyek ütés hatására összenyomódnak, deformálódnak, eltörnek ezzel csökkentve az ütés erejét. Az EPS hab önmagában elég jól véd az egyenes irányú ütésektől, ennél a technológiánál viszont a bordák miatt képes jobban deformálódni, azaz több energiát felvenni az ütközésből. Ezenfelül a forgás irányú erőket is képes tompítani, ugyanis a bordák oldalirányban is képesek deformálódni, törni, ami szintén csökkenti a fejünket ért behatásokat. További előnyök, hogy más védelmi rendszerekhez képest könnyebb és jelentősen jobb szellőzést biztosít. Éppen a fenti előnyök miatt nem csak országúti felhasználásra jó a Tonic, hanem a gravel bringások számára is ajánlott a megnövelt védelem miatt.

A KinetiCore önmagában jobb szellőzést tesz lehetővé, mint a többi védelmi technológia, de ezt a Lazer még sok nagy méretű szellőzőnyílással tovább fokozta, melynek köszönhetően a Tonic egy nagyon jól szellőző sisak lett. Ezenfelül a fejvédőben található jellegzetes zöld szivacsozás is minőségi, jó tapintású, gyorsan szárad, mellyel nagyban hozzájárul a sisak kényelmes viseletéhez.

A tökéletes illeszkedésért a Turnsys fejkörméret-állító rendszer felel a Tonicban, mellyel személyre szabható a fejvédő és a 4 féle mérettel (S, M, L, XL) kombinálva szinte nincs olyan ember, akinek a fejére nem állítható be ez a sisak. A pántok hossza is szabályozható teljes mértékben, így fülformától függetlenül viselhető a Lazer Tonic.

A méretskálán túl színválasztékra sem lehet panaszunk, sok színben kapható a Tonic, amihez még hozzájön a fejvédő stílusos megjelenése, többségünk biztos megtalálja belőle a neki tetszőt.

További információk a Lazer honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo