fbpx

Casco SpeedAiro 2 RS országúti és triatlon fejvédő

A Casco SpeedAiro 2 RS csúcskategóriás aerodinamikai elvek alapján tervezett országúti sisak többek közt integrált SPEEDmask szemvédelemmel és a CASCOfit rendszerű belső kialakítással. A forradalmi újításokkal felvértezett, egyedi megjelenésű SpeedAiro 2-t mára az országúti kerékpárosok és a triatlonosok egyaránt szívükbe zárták, a legmagasabb szintű profi országúti, triatlon- és pályaversenyeken sikerrel használják.

A SPEEDairo 2 elsősorban a légáramlatokról szól! Mind a sisak felett, mind a fejvédőn belül a levegő pontosan megtervezett módon kerül elvezetésre, ezzel csökkentve a kerékpáros légellenállását, függetlenül a fejtartástól, testhelyzettől vagy sebességtől. Ezt egészíti ki a SPEEDmask lencse, amely tökéletes illeszkedésével és formájával tovább javítja a sisak aerodinamikai mutatóját, szélesebb látóteret kínál, mint a hagyományos napszemüveg és kiemelendő, hogy viselhető alatta dioptriás szemüveg, mellyel megoldást nyújt sokak problémájára. A Monocoque ultra héjszerkezet a legfejlettebb Fresh-Air 2 szellőző technológiával karöltve a kiváló légellenállás mellett hatékony szellőzést tesz lehetővé.

A SPEEDairo 2 egyedi megjelenését és erősségét részben az előbb említett Monocoque ultra héjszerkezetnek köszönheti. Ezen innovatív technológiával ellátott fejvédők külső héjszerkezete több különböző rétegből áll, mely garantálja a legmagasabb szintű védelmet és a divatos sisakforma kialakításának lehetőségét. A hosszadalmas gyártási eljárás eredményeként a SPEEDairo 2 optimális aerodinamikai mutatókkal, illetve kompakt profilkialakítás rendelkezik, emellett szellőzése is rendkívül magas szintű, többé-kevésbé megegyezik a nem aerodinamikai elvek szerint tervezett, megannyi nyílást tartalmazó sisakokéval.

A SPEEDairo 2 aero fejvédőként kétségtelenül közelebbi rokonságban áll a speciális csepp alakú időfutam-sisakokkal, mint a hagyományos szellős országúti modellekkel. A csepp alakú bukókat úgy tervezik, hogy a légáramlatot minél simábban, gyorsabban vezessék el, így aerodinamikai szempontból igen hatékonyak, viszont állandó fejtartást feltételeznek! Mihelyst a versenyző pozíciót vált – mondjuk leszegi a fejét -, a cseppnyúlvány az égnek mered, a légellenállás pedig jelentősen nő. A hosszabb távokon megrendezett versenyeken, pl egy ironmanen, esetén nem várható el, hogy órákon át azonos fejtartással tekerjünk, így a klasszikus időfutam sisakok erre a célra nem legmegfelelőbbek. A SPEEDairo 2 formáját úgy fejlesztették ki, hogy a légellenállás a leggyakoribb fejtartások mellett egyaránt optimális legyen.

Az “Adaptív Aerodinanika” légellenálláscsökkentő technológia másik fő eleme az integrált SPEEDmask lencse, amely a hagyományos napszemüvegekhez képest rendkívül széles panoráma látómezőt biztosít. A beépített SPEEDmask lencsék használata dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi, tehát nincs szükség speciális dioptriás napszemüvegre. Ha arra van szükségünk akkor az integrált SPEEDmask lencse menet közben egyetlen egyszerű mozdulattal a sisak tetejére csúsztatható. A SPEEDairo 2 RS a legmagasabb szintű optikai besorolású, 2 mp alatt szűrésfaktort váltó fotokromatikus Vautron Automatic lencsetípussal érkezik, így azzal még alagútba behajtáskor vagy a kora esti edzések során sem lesz problémánk. A SPPEDairo 2 SPEEDmask lencse nélkül érkezik, de jelenleg 5 féle lencsét vásárolhatunk hozzá (akár az RS modellhez is ha nem a Vautron fotokromatikus lencsével szeretnénk használni).

A SPEEDairo 2 által nyújtott kényelem egyik záloga az CASCOfit belső kialakítás. Itt a fej felülete nem a szokásos szivacsozással érintkezik, hanem egy rugalmas belső hálóval. Nincsenek nyomáspontok, a bukó viselése a lehető legtermészetesebb, kényelme pedig felülmúlhatatlan. A Casco sisak biztonságára is nagy hangsúlyt fektet, így a SPEEDairo 2 megnövelt tarkóvédelemmel rendelkezik.

A SPEEDairo 2 a Casco legfejlettebb technológiáit alkalmazza, Diskfit Vario fejkerület- és magasság-állítás a rögzítőrendszer pontos és stabil illeszkedést biztosít, emellett könnyen kezelhető. Szintén egyedi megoldás a Casco Loc csatolórendszer, amely “egykezes” biztonságos becsatolással és meglepően egyszerű nyitással kápráztat el. Hasonlóan a többi kiváló Casco sisakmodellekhez a SPEEDairo 2-n is megtaláljuk a MyStyle pántokat, ezek többféle színben megvásárolhatók, és akár fényvisszaverőként is funkcionálnak. Az ellenálló alumínium rovarháló teszi teljessé a SPEEDairo 2 sisak funkcionalitását.

A régi modellhez képest újítás továbbá az innovatívan futurisztikus megjelenést (matt de mégis csillogó) kölcsönző, érdes CASCO struktur felület, mely karcállóságával teszi még ellenállóbbá a fejvédőt. Mindenképpen érdemes megnézni a színeket a Casco honlapján.

A SPEEDairo 2 teljes egészében újraírja a kerékpáros sisakokról alkotott képet, még az elődjénél, a nagy sikerű SPEEDairo-nál is jobb lett. Integrált, többfunkciós, az aerodinamikát előtérbe helyező modell, így a SPEEDairo 2 egyszerre szól az országútisokhoz, az időfutammenőkhöz és a triatlonistákhoz, légellenállása bármely fejtartás mellett csekély, ellenben szellőzésére sem lehet panaszunk. Immár nem kell kompromisszumot kötni az egymást legtöbbször kizáró tulajdonságok közt: egyetlen sisak az említett összes szakág igényeit a legmagasabb szinten kiszolgálja.

Ajánlott fogyasztói ár:
SPEEDairo 2 (SPEEDmask lencse nélkül): 79 900 Ft
SPEEDairo 2 RS: 127 900 Ft

További információ a gyártó honlapján:
SPEEDairo 2
SPEEDairo 2 RS

Itt pedig megtaláljátok a hozzátok legközelebbi Casco sisakokat áruló kerékpárüzletet.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo