fbpx

ABUS PowerDome fejvédő

Az ABUS legújabb országúti, gravel fejvédője, a PowerDome a német márka olaszországi gyárából érkezik, a testvéreihez hasonlóan alacsony tömeg és átgondolt, teljesítményorientált tervezés jellemzi, melyhez ezúttal egy extra adag dizájnt is hozzáadott a gyártó, ami biztosan sokaknak meg fogja dobogtatni a szívét. Ha kényelmes, könnyű, jól szellőző sisakra vágysz a gravel vagy az országúti kalandokhoz akkor a PowerDome-ban megtalálhatod a számításodat.

Újabb fejvédővel bővült az ABUS “Made in Italy” családja, a GameChanger, AirBreaker, StormChaser trió után megjelent a PowerDome, ami formavilágában az olasz életérzést idézi. Sokszor említjük, hogy a fejvédők megjelenése egy fontos szempont sisakválasztásnál, ugyanis azt érdemes megvenni, ami tetszik nekünk és a fejünkön is jól áll, enélkül nem biztos, hogy szívesen fogjuk viselni az adott sisakot. A PowerDome-nál arra nagyon odafigyeltek a sisak tervezésekor, hogy a funkción túl a dizájn is nagyon rendben legyen, például a fejvédő tetején található légbeömlő nem csak a sisak elnevezésére utal, hanem igazán jellegzetes megjelenést kölcsönöz ennek a modellnek, na meg persze a szellőzéshez is hozzájárul.

A PowerDome az ABUS mérnökeinek egyik remekműve, alacsony tömeg és megbízható védelem párosítása ez a fejvédő, a képeken látható M-es modell mindössze 227 grammot nyomott a mérlegünkön. A sisak In-Mold technológiával készült, az EPS habra egy PC héjat sütöttek rá, mellyel tartósan fogja szolgálni a viselőjét. Fontos, hogy a fent említett testvéreivel szemben a PowerDome MIPS verzióban is elérhető, így az is megtalálhatja benne a számítását, aki extra védelemre vágyik.

A tökéletes illeszkedésért mindent megtett ennél a modellnél az ABUS, Zoom Ace fejkörméret-állító rendszer található benne, amivel tudjuk a rendszer magasságát és a körméretet is állítani, gyakorlatilag teljesen személyre szabható a sisak. Jó hír a nők számára, hogy copf kompatibilis ez a rendszer, az állító felett ki tudják húzni a hajukat. A pántrendszerben csak az állszíj hossza állítható, az ABUS sok fejformát tanulmányozott és úgy alakította ki a pántokat, hogy legtöbb fejformához passzoljanak, ezzel pár grammot spórolva. A pántok kivehetőek, így a tisztításuk is jelentősen egyszerű.

A PowerDome-ba a többi “Made in Italy” fejvédőhöz hasonlóan Floating Padding szivacsozás került, aminél a szivacs nincs fixen a sisakhoz rögzítve, hanem szabadon tud a fejhez igazodni, ezzel elkerülve a felesleges nyomáspontokat. Más ABUS sisakokban már teszteltük és egyöntetűen az volt az eredmény, hogy rendkívül kényelmes megoldás ez. A Forced Air Cooling Technology névre hallgató rendszer dolgozik azon a PowerDome-ban, hogy megfelelő hűtést kapjon a fejünk, ez 10 légbevezető és 7 légkivezető nyíláson keresztül történik meg. Közepesen jól szellőző fejvédők közé sorolja a gyártó ezt a modellt, ami azt jelenti, hogy országúti vagy gravel használatra a legjobb választás, természetesen lehet benne XC montizni vagy városi sisaknak is tökéletes (bár az utóbbi célra azért vannak jobb modellek az ABUS kínálatában, funkciókban mindenképpen).

Már említettük, hogy MIPS verzióban is elérhető a PowerDome, de ezenfelül van belőle ACE változat is, aminél az egyedi színek mellé egy kerékpáros sapka is jár, a gravel bringások biztosan imádni fogják. Az alapszíneken kívül többféle különleges színben és 3 méretben elérhető a PowerDome.

Ajánlott fogyasztói ár:
PowerDome: 49 000 Ft
PowerDome MIPS: 62 480 Ft
PowerDome ACE: 59 000 Ft

További információk az ABUS honlapján.

 

Gondolj a biztonságra, gondolj a sisakodra!🚴‍♀️ Most itt a lehetőség a vásárlástól számított 2 éven belül a megtört ABUS sisakod cseréjére! A részletekért és a feltételekért keresd fel a szakkereskedőt, ahol a sisakodat vásároltad!

  • a  2021-es modellévtől számolva minden Abus sisakra vonatkozik
  • érvényes: 2021. 01.01-től
  • a vásárlástól számított 2 éven belül, érvényes blokkal együtt bemutatva

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo