fbpx

Rózsaszínű reggeli: Bruce Willis is megirigyelhetné…

A Bruce Willis által alakított John McClane szokott hasonlóan kinézni a Die Hard-filmek utolsó negyedórájában, ahogy néhány kerékpárost láthattunk a célban tegnap, közel 250 kilométer megtétele után…

Chris Anker Sorensen

Chris Anker Sorensen

Még a szakasz első felében, egy lejtmenet során történt komoly tempónál egy bukás, többen az árokban kötöttek ki. Sajnos az összetettben igen előkelő helyet elfoglaló kétszeres szakaszgyőztes Diego Ulissi is szerencsétlenül járt, bombameglepetést már nem fog szolgáltatni az idei Girón… Cserébe – ha kipiheni sérüléseit – könnyebben elengedik majd szökésbe is újabb győzelemért.

Adriano Malori

Adriano Malori

Ulissi is heroikus küzdelmet vívott a fárasztó szakaszon, ahogy Chris Anker Sorensen (Tinkoff-Saxo) vagy Adriano Malori (Movistar) is, akikről a képek készültek. Csakhogy ez nem egy Die Hard –film, hanem kőkemény valóság. Érdemes megnézni, hogy ezek a srácok milyen sebekkel tekertek órákon át, tikkasztó hőségben, pakolásként pedig sós izzadtsággal keveredő sár jutott…

BoMCcDAIYAAqWHT

A szakaszt Mickl Rogers nyerte, csapattársa, Sorensen számára azonban más miatt marad emlékezetes ez a nap:

Az utolsó, amire emlékszem, hogy üldöztünk egy kis csoportot a lejtőn, és nagy sebességgel buktam a kanyarban, a törmelékes úton elszállt alólam a bringa. A sokk következtében minden kiesett a következő 25 kilométerről. A következő emlékem, hogy beszélgetünk a sportigazgatómmal. Mondanom sem kell, hogy mindenem fáj, attól féltem, eltört a kezem, de azt hiszem csak egy csúnya zúzódás. Egyébként horzsolások a szokásos helyeken, csípő, könyök, hát. Az időfutamon el szeretnék indulni, aztán meglátjuk, hogyan reagál a szervezet, remélem használható leszek a hétvégén.

Friss hír, hogy Sorensen ma feladta a Girót.

PIC462734268

Ulissi mellett (a Lampre menője 4:31 percet kapott, és összetettben a 21. helyre csúszott vissza) a legrosszabbul talán a Movistar időfutammenője, az olasz Adriano Malori járt, aki hazai pályán a mai kronó egyik favoritjának számít(ott). Malori a bukás után még emberfelettit teljesítve nemcsak visszazárkózott a mezőnyre a 249 kilométeres etapon, de a Naso di Gatto emelkedőjén még Nairo Quintana segítéséből is kivette a részét. Ekkor azonban fájdalmai miatt leszakadt és hátránnyal ért célba.

BoMLefBIUAABa55

Fotók: Stefano Sitotti és a csapatok twitter-oldalai

Giro d’Italia-jegyzet: a további esélyekről a félidőhöz közeledve

Rózsaszínű reggeli: Megnyerheti-e a Girót Cadel Evans?

Rózsaszínű reggeli: kárjelentés és egy kérdés: „Várni vagy nem várni?”

Rózsaszínű reggeli: amikor a versenyzőknek már tele van a hócipője – jegyzet

Giro-jegyzet 1. – esélylatolgatás a rajt előtt

Giro d’Italia 2014: rajtlista, kik lehetnek a főszereplők?

A 2014-es Giro d’Italia útvonala: szakaszok, adatok, elemzés

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo