fbpx

Ryder Hesjedal, a Giro d’Italia győztese nyilatkozik

A kanadai Ryder Hesjedalt sokan nem sorolták a Giro d’Italia esélyesei közé, pedig ebben a mezőnyben egyértelmű volt, hogy csúcsformájában, megkapva a csapata támogatását, mint kapitány, képes lehet a végső győzelemre.

A Garmin 31 éves kerekese mindig is jól mozgott a dimbes-dombos klasszikusokon, és a Tour de France-on is bizonyította már képes jó teljesítményre háromhetesen (ráadásul azokon a Tourokon sokkal erősebb ellenfelekkel kellett küzdenie).

A kemény hegyi szakaszok során Hesjedal végig ott bújt az összetettben a rózsaszínű trikós Joaqim Rodriguez árnyékában, és mindenki tisztában volt vele a mezőnyben, hogy Purito fél perces előnye kevés lesz az időfutamra (kevés is volt). Ráadásul Ivan Basso csapata, a Liquigas is a kanadai malmára hajtotta a vizet, folyamatos gyilkos tempójukkal a hegyekben megakadályozva a „hegyi manók” támadásait.

Az élete legnagyobb sikerét ünneplő Hesjedal így nyilatkozott a rózsaszínű trikóban:

„Meg kellett küzdenem ezért a Giro-győzelemért. Amikor helikopterre szálltunk a hegyen és Milánó felé vettük az irányt, tudtam, hogy van még egy dobásom. A bemelegítésnél már jól éreztem magam a bringán, és tudtam, hogy az időfutamon meg tudom csinálni.

Az első napon, amikor felhúzhattam a rózsaszínű trikót, tudtam, hogy nagy dolgot sikerült elérnem. Ez plusz motivációt adott, hogy még keményebben odategyem magam. Az ellenfelektől kapott jó visszajelzések még több önbizalmat adtak. Le a kalappal mindegyikük előtt, mindnyájan nagy bajnokok, de a harmadik héten, amikor úgy hajtottam, ahogy, tudtam, hogy meg lehet csinálni.

A sikerem kemény munka eredménye, és eddig folyamatosan sikerült egy kicsit fejlődnöm. Azt hiszem, a 2010-es Touron már megmutattam a képességeimet. A 2011-es Touron gondjaim voltak, de a harmadik héten már ott is bizonyítottam. Idén megkaptam a lehetőséget, hogy 100%-osan a Giróra koncentráljak, és a csapatkapitányi szerepet is.

Nem történik meg gyakran egy versenyző pályafutása során, hogy leader lehet egy ilyen jelentős versenyen, ezért jó formában érkeztem, és a legjobbamat akartam nyújtani. Azzal sikerült megnyerni ezt a versenyt, hogy napról napra a legjobbamat adtam, erről szól ez az egész. A csapatom kiváló volt, mindent beleadtak, és néha jobban hittek bennem, mint én saját magamban, és nagyon büszke vagyok arra, ahogy értem dolgoztak.

Az a támogatás, amit otthonról kaptam, szintén hihetetlen volt. Kanadában figyelemmel követték a Giro d’Italia-t, és a győzelmem nagyban segíti a kanadai kerékpársport fejlődését, hosszú távon is.”

iro d’Italia 2012: az útvonal, szakaszok, szintrajzok, emelkedők bontása – KATTINTSON IDE!

A Giro d’Italia főszereplői, csapatokra bontva – KATTINTSON IDE!

Az 1. szakasz összefoglalója

A 2. szakasz összefoglalója

A 3. szakasz összefoglalója

A 4. szakasz összefoglalója

Az 5. szakasz összefoglalója

A 6. szakasz összefoglalója

A 7. szakasz összefoglalója

 A 8. szakasz összefoglalója

A 9. szakasz összefoglalója

A 10. szakasz összefoglalója

A 11. szakasz összefoglalója

A 12. szakasz összefoglalója

A 13. szakasz összefoglalója

A 14. szakasz összefoglalója

A 15. szakasz összefoglalója

A 16. szakasz összefoglalója

A 17. szakasz összefoglalója

A 18. szakasz összefoglalója

A 19. szakasz összefoglalója

A 20. szakasz összefoglalója

A 21. szakasz összefoglalója

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo