fbpx

Már kétszer megnyerték a Tour de Hongrie-t: Israel Start-Up Nation

A 2022-es Tour de Hongrie indulóit bemutató sorozatunkban harmadikként egy újabb WorldTeam érkezését jelenthetjük be: tulajdonképpen nem meglepetés, hogy ismét eljön hozzánk az Israel Start-Up Nation!

Szinte összeforr a „legújabb kori” Tour de Hongrie és az izraeli kerékpáros csapat fejlődése, ezt „közös” mérföldkövek jegyzik. Mondhatni, végigkísérhettük egy sztárcsapat fejlődését: az akkor még „csak” kontinentális besorolású klub Cycling Academy néven rajthoz állt a 2016-os Magyar Körversenyen, mi több: az észt Mihkel Räim révén el is vitte a sárga trikót!

Három évvel később Israel Cycling Academy néven vett részt a Magyar Körversenyen az ekkor már prokontinentális besorolású izraeli együttes, amely ismét főszerepet követelt magának: ezúttal a lett Krists Neilands szerezte meg az első helyet az összetett versenyben.

A címvédő csapata 2020-ban is visszatért hozzánk, immár World Teamként! Kevésen múlt az újabb kiemelkedő eredmény, az Israel Start-Up Nation sora végig jól menedzselte az első embert, a svájci Matteo Badilattit, aki végül negyedik lett a királyetapon, s az összetett versenyben is a negyedik helyezést szerezte meg. A pontversenyben az izraeli Itamar Einhorn harmadik lett, a klub pedig második helyen végzett a csapatversenyben.

2021-ben is kitettek magukért az Israel Start-Up Nation menői Magyarországon: a csapat francia sprintere, Rudy Barbieri az első etapon negyedik, a másodikon hatodik, a budapesti befutón pedig nyolcadik lett, de kis híján összejött a történelmi Tour de Hongrie triplázás is, a belga Ben Hermans a királyetapon csak kilenc másodperccel lemaradva lett második, s az összetett versenyben is ezüstérmet szerzett.

Az izraeli csapat egyébként 2020 végén került igazán az érdeklődés központjába, méghozzá egy átigazolás miatt: az Israel Start-Up Nation versenyzője lett a sportág egyik legendás alakja, a négyszeres Tour de France-, kétszeres Vuelta a Espana- és egyszeres Giro d’Italia-győztes brit Chris Froome, akinek jelenléte minden kerékpáros eseményt különlegessé tehet.

Persze, nem csak ő számít nagymenőnek a csapatból. Az Israel Start-Up Nation színeiben 2022-ben tizenöt ország harminc kerékpárosa profiskodik majd, s jó néhány igazi sztárt is találhatunk a klubban. Az egyik nagyágyú a csapat dán „újonca”, az olimpiai ezüstérmes Jakob Fuglsang, de ugyancsak nagy név a „szakmában” a másik érkező, az olasz Giacomo Nizzolo, aki kétszer is meg tudta már nyerni a Giro d’Italia gyorsasági pontversenyét.

A 43. Tour de Hongrie versenyére 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

A 2022-es Tour de Hongrie csapatai

Movistar Team (spanyol, WorldTeam)
Israel Start-Up Nation (izraeli, WorldTeam)
Drone Hopper-Androni Giocattoli (olasz, ProTeam)
Uno-X Pro Cycling Team (norvég, ProTeam)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo