fbpx

Kedvenc versenyük a Tour de Hongrie: Drone Hopper-Androni Giocattoli

A 2022-es Tour de Hongrie indulóit bemutató sorozatunkban másodikként egy visszatérő olasz csapatot jelenthetünk be: az elmúlt négy esztendőben többször is a Tour de Hongrie főszereplői voltak Gianni Savio „fiai”.

Az olasz Pro Team, a jövőre már Drone Hopper-Androni Giocattoli néven szereplő együttes 2018-ban Manuel Belletti révén szakaszgyőzelmet, az összetett első helyét és a pontverseny zöld trikóját vette magához.

2019-ben pedig ismét Manuel Belletti remekelt, Esztergomban szakaszt nyert, s végül ismét elvitte a gyorsasági pontverseny első helyét.

Az Androni 2020-ban is rajthoz állt a Magyar Körversenyen, soraiban először egy magyar bringással, Pelikán Jánossal. A csapatból ezúttal az olasz Luca Pacioni szerepelt a legjobban, a hajdúszoboszlói befutónál harmadik lett, a pontversenyben pedig a hatodik helyen zárt. Az Androni csapatából a horvát bajnok Josip Rumac és az olasz Alessandro Bisolti is bekerült a Tour de Hongrie után az olasz együttes Giro d’Italián induló sorába.

2021-ben ismét Pelikán Jánossal érkezett az Androni, a budapesti befutón a csapat sprintere, Matteo Malucelli ötödik lett, a 101-es rajtszámú Pelikán János pedig megszerezte a viadal legjobb hazai indulójának járó fehér mezt. Nem kérdés: Manuel Belletti 2018-as sikere óta az Androni kedvenc versenyei közé került a Magyar Kör.

Az Androni nagyon régi szereplője a profi kerékpáros cirkusznak, elődjét 1996-ban Gaseosas Glacial-Selle Italia éven alapította a sportág egyik elismert – hazánkban is jól ismert – menedzsere, Gianni Savio, akinek több neves felfedezettje van, közülük is kiemelkedik a kolumbiaiak Tour de France- és Giro d’Italia-győztes menője, Egan Bernal, aki üstökösként felívelő karrierjének kezdetén két éven át pallérozódott az Androni sorában.

A klubnak magyar vonatkozása is van, hiszen itt profiskodott a kétezres évek elején Szekeres Csaba. Gianni Savio irányításával a csapat rendszeres résztvevője a Giro d’Italiának (1996 óta már huszonkét alkalommal lehetett ott a rajtnál), amelyen eddig tizenöt szakaszgyőzelmet és három hegyi pontversenyt is nyert.

Az olasz klubnál az idei szezon után is nagy a „mozgás”, a tizenkét profi győzelemmel (mellette az ukrán és az ecuadori bajnoki címmel), a világranglista legerősebb olasz csapataként zárt esztendő után összesen hét távozója van, sajnos híreink szerint köztük van az egyesület egyetlen magyar bringása is.

Eddig négy új érkezőt jelentettek be, köztük van a román Eduard-Michael Grosu is, aki tavaly megnyerte a Román Körversenyt és indulhatott az idei tokiói olimpián is.

A 43. Tour de Hongrie versenyére 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

A 2022-es Tour de Hongrie csapatai

Movistar Team (spanyol, WorldTeam)
Israel Start-Up Nation (izraeli, WorldTeam)
Drone Hopper-Androni Giocattoli (olasz, ProTeam)
Uno-X Pro Cycling Team (norvég, ProTeam)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo