fbpx

Lynx kerékpárok – új hazai márka

Egy újabb magyar kerékpár és kiegészítő márka színesíti a hazai piac kínálatát, a Lynx márkanév alatt városi, trekking, mtb és gyerek kerékpárokat találunk, míg kiegészítőkből kesztyűk, fejvédők, zárak, táskák széles választékát kínálja a hazai márka.

A Lynx, mint kerékpármárka 2019-ben újult meg, gyakorlatilag ekkora tehetjük az új márka megszületését, de azt érdemes kiemelni, hogy már 1993-ban ezen a néven árultak kerékpáralkatrészeket és ruházatot, és jelenleg is olyanok állnak a márka mögött, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek kerékpáros kiegészítők és alkatrészek forgalmazásában. A Lynx jelentése hiúz – innen a márka logójában a lánckerékre emlékeztető mancs körülötte láncszemekkel -, és azért esett erre a névre a választás, mert a hiúz minden körülmények között megállja a helyét, akár csak a Lynx termékek. A márka részben jókor lépett a piacra, mert a covid okozta keresletnövekedés mellett bőven akadt kiaknázatlan terület, másrészt a gyártási kapacitási problémák őket is sújtották, ezért nem volt teljesen akadálymentes az első pár év. Viszont mostanra már több kerékpártípust a gyerektől, a városin át, a trekkingen keresztül, az MTB-ig megtalálhatunk a kínálatukban, emellett kiegészítők széles palettájáról válogathatunk Lynx márkanév alatt. Nézzük!

A kesztyűk jelentős részét képezik a Lynx termékkínálatnak, rövid ujjas, hosszú ujjas, férfi, női, unisex, gyerek kesztyűk várnak a bringásokra. Az élénk színek mellett megtalálhatók a visszafogottabb színvilágú modellek is, és ami nagyon fontos, hogy nem csak a férfiaknak terveztek kesztyűket, hanem a nők számára is. Természetesen a dizájnon túl a funkciójukat is maximálisan ellátják a Lynx kesztyűk, jól tapadó kényelmes tenyérrel, szellős felső résszel és a modellek többségén izzadságtörlővel készülnek.

A kerékpáros fejvédőknél is fontos szempont volt, hogy mindenki tudjon magának sisakot választani a Lynx kínálatából, ezért többféle modellből és modellenként többféle színből válogathatunk. A gyerek fejvédők egyértelműen a sisakviselés népszerűsítését is szolgálják a védelem mellett, a Sam a tűzoltós, illetve a virágmintás rózsaszín fejvédők biztos tetszeni fognak a gyerekeknek. Ezenfelül még van klasszikus bmx-es/gördeszkás/görkoris stílusú bukó is jól látható narancs színben, ami a kicsit bevállalósabb fiatalokat szólítja meg. A felnőtt fejvédőknél városi, túra, mtb, országúti vonalakról válogathatunk, ezeknél mindegyik sisak In-Mold technológiával készül, található bennük fejkörméret állító rendszer és a szivacsozásuk is kivehető, minőségi darab, tömören összefoglalva jó-ár érték arányú fejvédők, ami egyébként az össze Lynx termékre igaz a kiegészítőktől a kerékpárokig. A színválasztásuk remek, az élénkebb színek közül a türkiz, a pisztácia és a rózsaszín dominálnak, de visszafogottabb színvilágú fejvédők is megtalálhatóak köztük, a férfiak és a nők egyaránt megtalálhatják az ízlésüknek megfelelőt. Sőt az érdemes megjegyezni, hogy a Lynx kerékpárunk színével megegyező fejvédőt is tudunk választani.
Pár Lynx fejvédőről már részletesebb írtunk, ezeket itt olvashatjátok:
Sam a Tűzoltó
Line
Motion
Swan

Városi és túra felhasználásnál a kerékpárzár egy fontos kiegészítő, melyben a Lynx szintén széles palettát kínál, a legkülönfélébb zárak megtalálhatóak a magyar márka termékei között, például az egyszerű számzáras gyerek lakattól az erős colostok lakatig – amivel már motort is lezárhatunk – minden. A gyereklakatok között macska és kutya formájú zár is található, ami segít megtanítani a gyerekeket arra, hogy mindig zárják le a bringájukat. Ezenkívül a klasszikus acélsodronyos lakatokból sokféle típus kapható, különböző színekben és vastagságban, szilikon bevonattal, számzáras vagy kulcsos kivitelben, szóval tényleg mindenki ki tudja választani, hogy ő pontosan milyet szeretne. Aztán ezenfelül a nagyobb biztonságot jelentő U-lakatok, láncos és colostok zárak is elérhetők a Lynx-től, az U-lakatoknál szintén kapható számzáras és kulcsos megoldás is. Összefoglalva, lehet a legnagyobb problémánk az lesz, hogy nem tudjuk mit válasszunk olyan nagy a kínálat 🙂

Ha kerékpáros táskára van szükségünk akkor mindenképpen érdemes körülnézni a Lynx táskái között, nagyon nagy a választék, nehéz olyan típust mondani, ami nincs nekik, sőt felsorolni is nehéz, hogy mik vannak. Klasszikus kicsi nyeregtáskák, hatalmas gravel nyeregtáskák, csomagtartóra szerelhető táskák (akár világítással), váztáskák, nagy váztáskák, felsőcsőre szerelhető táskák rekesz nélkül vagy rekeszekkel, mobiltelefon tartók, sokféle kormánytáska és még biztos kihagytam párat. A világítással rendelkező csomagtartó táska szerintem kifejezetten jó ötlet, mert gyakran kitakarja a táska a világításunkat, de minden táska okosan tervezett és akkora a kínálat, hogy kevés bringás nem találja meg azt a táskák a Lynx-nél, amire neki szüksége lehet túrázáskor vagy városi használatkor.

A végére hagytam a kerékpárokat. Azt fontos tisztázni, hogy a Lynx kerékpárok tervezésekor a jó ár-érték arány fontos szempont volt, és elsősorban a túrázókat és a városi kerékpárosokat kívánják megszólítani velük.

A minőséget jól szemlélteti, hogy minden kerékpár Shimano váltórendszerrel van felszerelve. A kerékpár paletta évről évre folyamatosan bővül, jelenleg gyerekkerékpárok 16″-tól 24″-ig, városi, trekking és mtb kerékpárok találhatók meg rajta.

 

A gyerekkerékpároknál 16″-os és 20″-os méretben van külön fiú (Mustang) és lány (Viola) modell, melyekből 2-2 szín közül választhatnak a gyerekek. A nagyobbak számára készül a 24″-os Pacific, ahol teleszkóp, tárcsafék vár már a gyerekekre.

A trekking kerékpárok Baltic névre hallgatnak, női és férfi vázas modell is kapható belőlük és mindegyik bringa fel van szerelve csomagtartóval, sárvédővel és kitámasztóval, utólag már nem kell ezekkel foglalkoznunk, hanem egyből használhatóak ezek a kerékpárok túra célra vagy városi felhasználásra.

A városi modelleket Caribbean City néven találjuk, két kerékmérettel – 26″ és 28″ – kaphatók, melyek közül a 28″-asok között találunk lényegesebben több kerékpárt. Az összes városi kerékpár unisex vázzal, azaz kényelmes átlépést biztosító kialakítással rendelkezik, de számos szín között válogathatunk, a szép nőies színek mellett férfias fekete is megtalálható vagy a tényleges unisex fehér. Nem csak láncváltós, hanem agyváltós kivitelben is megvásárolhatók. Városi kerékpár lévén teljes egészében menetkészen tudjuk megvenni őket, világítás, sárvédő, csomagtartó és kitámasztó is jár hozzájuk.

Két típusú MTB kerékpárt kínál a Lynx, a 26″-os kerékméretű Caspiant és a 29″-os Arctic-ot, mindkét modell alumínium vázas (mint minden Lynx kerékpár), tárcsafékes és teleszkóp található bennük. Ezek belépő kategóriás MTB-ok, de nyugodtan elhagyhatjuk velük az aszfaltot és könnyebb terepen bátran használhatjuk őket a vastag guminak köszönhetően, de akár kényelmes kerékpárként hazánk valamelyik nagy tavát is megkerülhetjük velük.

További információkért keressétek a Lynx honlapját.

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo