fbpx

Lynx Motion fejvédő

Az MTB sisak körképünk legkedvezőbb árú fejvédője, a Lynx Motion, aminek semmi szégyenkezni valója nincsen, megnövelt tarkóvédelemmel, minőségi szivacsokkal, levehető napellenzővel egy remek ár-érték arányú sisak, ami bátran hordhatunk terepre, túrázni vagy akár a napi városi közlekedés során.

A Lynx kínálatában jellemzően jó ár-érték arányú termékeket találunk, például nem kell otthagynunk egy heti fizetésünket, ha egy kerékpáros sisakot szeretnénk venni, viszont funkciókban sem kell kompromisszumot kötnünk, ami nem egy utolsó szempont. A cikkünk alanya a Lynx Motion is egy pénztárcabarát MTB fejvédő, ami maximálisan ellátja azt a feladatot amire tervezték. A mai modern MTB sisakon dizájnját követve meghosszabbították a tarkó részét, mellyel extra védelmet kapunk, ugyanez igaz a halántéknál is, így a kényesebb részek is védve vannak a fejünkön. Azt látni kell, hogy az elmúlt időszakban ebbe az extra védelmet jelentő irányba mozdultak el az MTB sisakok, a Lynx Motion-t is bátran felvehetjük a komolyabb lejtőkre is, ahol nagyobb az esés kockázata. Természetesen túrázni is jó választás vagy a városban is felvehetjük, ott is kellő védelmet fog nyújtani, de akár egy ebike mellé is abszolút jó viselet.

Egy sisak csak akkor véd jól, ha jól illeszkedik a fejünkre, ezt a Lynx egy három dimenzióban állítható fejkörméret-állítórendszerrel oldotta meg, amit hátul egy tekerő segítségével tudunk finom lépcsőkben szabályozni. Ennek köszönhetően a Motion a viselője fejére állítható. A pántok hosszát is egyszerűen be tudjuk állítani, nem tart sokáig a sisak fejünkre szabása az első használat előtt.

A szivacsozás igényes a Motion-ban, jól szellőző, könnyen száradó darabok, amiket mosáshoz ki tudunk venni, mielőtt teljesen bebüdösödnének a sok használattól. Ezenkívül a szivacsozás elejében egy rovarhálót találunk, amik távol tartják a fejünktől a nem kívánt darazsakat és méheket. A szellőzésre sem lesz panaszunk a Motion-ban, mert bőven találunk szellőzőnyílást ezen a fejvédőn.

A mai extrémebb kinézetű MTB fejvédők kötelező kelléke a napellenző, természetesen ez sem maradt le a Lynx Motion-ról, egy egyszerűen fel-, illetve lepattintható darabot találunk rajta, így mindenki az ízlésének és a felhasználási módnak megfelelően tudja használni. A napellenző előnye, hogy nem csak a napfénytől véd meg, hanem az ösvényre belógó vékonyabb ágakat sem engedi az arcunkba csapódni.

A Motion két méretben (M: 55-58cm, L: 58-61cm) és két színben, a fotókon szereplő kék-fehér mellett feketében is, elérhető, mellyel a sötétebb színeket kedvelőknek is kedvez a hazai kerékpármárka.

Ajánlott fogyasztói ár: 19 002 Ft

További információk a Lynxbike honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo