fbpx

Az év legnépszerűbb cikkei

Elérkeztünk a 2019-es év végéhez, melynek kapcsán összegyűjtöttük, hogy adott hónapban mely cikk volt a legnépszerűbb olvasóink körében. Érdekes, néha számunkra is megmagyarázhatatlan eredmények születtek. Lássuk!

Január

2019-es Schwalbe újdonságok: első-hátsó kerék specifikus külsők és levegő nélküli rendszer

Schwalbe Hans Dampf

A német gumigyártónál soha nem tétlenkednek, mindig élen járnak a külsők fejlesztésében, sok-sok legendás gumi fűződik a nevükhöz. 2019-re is frissül a paletta, új első-hátsó kerék specifikus külsőkkel jelennek meg a piacon XC és e-mtb kategóriában, ezenfelül a Hans Dampf is megújul, lesz új e-országúti gumi és egy speciális levegő nélküli rendszert is kifejlesztettek.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Február

SRAM Eagle AXS: vezeték nélküli váltás terepre is!

Csak 1×12 sebességes kivitelben

Gyermek koromban mindig is távirányítós autóra vágytam, és úgy néz ki, hogy felnőtt koromra megmaradt ez a vágy, csak már váltórendszerből szeretnék hasonlót. Lehetőleg terepre. És mára ez is lehetségessé vált, a SRAM XX1 Eagle AXS és X01 Eagle AXS szettek segítségével.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Március

Scott Addict Cyclocross RC tartósteszt: univerzális űrrakéta

Scott Addict CX RC kerékpárteszt

Gyönyörű, könnyű, szupermerev, szupergyors, világkupákon is lehetne indulni vele, de egyben a kedvenc közlekedési eszközöm is, amióta megvan a K2 Kerékpárüzlet jóvoltából. Tartósteszt következik a Scott Addict CX RC bringáról, amivel a legtöbb kilométert sikerült gyűjteni az elmúlt két évben, aszfalton, terepen, városban, télen, nyáron, ősszel, vagy tavasszal.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Április

Shimano 105 szett teszt – Ár-értékben a legjobb

A Shimano 105 szettje az idei évre teljesen megújult, az új váltók mellet a hidraulikus fékváltókar is megkapta a felsőkategóriából már megszokott letisztult formavilágot és a működésükre sem lehet panasz. Az új R7000 egyértelműen minden idők legjobb 105 szettje.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Május

Bryton Rider 450 GPS komputer tartós teszt – Mindent visz!

A Bryton pár év alatt óriásit lépett előre, az új gps-es komputerei bármelyik nagy márkával felveszik a versenyt, melynek jó példája a Rider 450, ami a piac legjobb ár-érték arányú komputere.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Június

Kellys Soot 50 gravel teszt: Az igazi mindenes

Egy kerékpár mindenre? Terepre, országútra, csomagos túrára vagy akár városi bringának? Nem sok ez egy kicsit? A Kellys Soot 50 gravel bringa tesztből megtudhatjátok a választ!

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Július

Cannondale F-SI Carbon 3 teszt: Fél lábbal is a legjobb

Az F-SI a Cannondale kínálatában a merevfarú csúcs XC bringát testesíti meg, mely az idei évre teljesen megújult, gyorsabb és jobban kezelhetőbb lett, emellett megkapta a gyártó legújabb fejlesztésű teleszkópját, a Lefty Ocho-t, ami sokak szerint a világ legjobb első villája. Cannondale top karbon váz, csúcs Lefty teleszkóp, ez a párosítás nagyon sokat ígér…

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Augusztus

Kona Mahuna 29″ – Hakuna Matata!

A Kona 2000-es évekbeli tündöklése bizonyára a legtöbb műkedvelőben kellemes emlékeket ébreszt, akár az XC-s, akár a dirt, akár más extrém vonalról érkeztünk. A gyártó természetesen nem tűnt el, még ha itthon nem is lehetett sokáig elérni őket. Most viszont itt az idő, hogy újra számításba vegyük, a Mahuna 2019 járt nálunk teszten 29-es kerékméretével, lenyűgöző zöld színével és korrekt felszereltségével igyekezett belopni magát újra szívünkbe.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Szeptember

Triban RC520 teszt: Kirándulj, túrázz országútival!

A Decathlon legújabb túra-országútija gyorsan népszerű lett, ami nem meglepő, hiszen a Triban RC520 kategóriájában egy jól eltalált bringa, széles körben használható, az országút mellett városi vagy gravel bringaként is megállja a helyét, és ráadásul mindehhez kifejezetten baráti ár tartozik.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

Október

Leteszteltük a Csepel legújabb felsőkategóriás gravel bringáját: Nézzük mit tud a Deepspace!

A Csepel az elmúlt évtizedben nem arról volt híres, hogy prémium kategóriás kerékpárokat kínál, most viszont a közel évszázados múlttal rendelkező kerékpárgyártó a márka hírnevéhez méltó gravel bike-kal rukkolt elő. Ráadásul nem szokványos alapanyagot választottak, hanem minőségi acélcsövekből épül fel a Deepspace, mellyel igazi különlegesség a piacon. És miért jó egy ilyen acélvázas gravel bringa a karbon bringák korában? A választ a tesztből megtudhatjátok.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

November

A nagy gravel kérdések: 1 tányér vs 2 tányér, 650b vs 700c?

Nagyon sokszor felmerül a kérdés a gravel bringák kapcsán, hogy egytányéros vagy kéttányéros rendszert válasszunk, illetve, hogy a kisebb átmérőjű, de szélesebb gumis 650b kerékméret vagy a 700c a jobb választás. Hogy utánajárjunk a kérdésnek fogtunk két karbonvázas Merida Silexet, melyek közül az egyik (6000+) egy tányérral és 650b-s kerékkel, a másik (7000) pedig két tányérral és 700c-os kerékkel volt szerelve és kipróbáltuk, hogy melyik mit tud.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

 

December

Megnéztük a Kellys 2020-as újdonságait

A Kellys óriási népszerűségnek örvend Magyarországon, 2019-re már az eladási listák elején találhatjuk a szlovák márkát. Az idei Kellys partnertalálkozóra meghívtak minket is, ahol egyrészt megtudhattuk a sikerük titkát és bemutatták a 2020-as palettát.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo