fbpx

A rózsaszínű trikós nyerte a Giro d’Italia 3. szakaszát – videó

Pozitív és negatív értelemben is izgalmasan alakult a Giro d’Italia 3. etapja, ugyanis nemcsak az volt a kérdés sokáig, hogy hazaérhetnek-e a szökevények, hanem az egyik dobogóesélyes, Domenico Pozzovivo életéért aggódhattunk…

Matthews rózsaszínben nyert

Matthews rózsaszínben nyert (Fotó: Stefano Sirotti)

Csak 136 kilométeres, de nehéz domborzatú szakasz várt ma a mezőnyre Rapallo és Sestri Levante között, már a starttól kezdve több tipikus észak-olasz emelkedővel, köztük egy második kategóriás heggyel. Ennek megfelelően már a rajttól megkezdődtek a támadások és egy szokatlanul nagy – mintegy 25 fős – szökevénycsoport alakult ki, amiben ahány csapat, annyi taktikai elképzelés feszült egymásnak.

Érdekesség, hogy a belga Philippe Gilbert (BMC) úgy tűnik célba vette idén a ponttrikót, ugyanis a részhajrát is megnyerte, sőt, a célvonalon is megszerezte ma a 3. helyet. De ne szaladjunk ennyire előre. A hegyeken mind az elmenés, mind a mezőny fogyott az emelkedőkön, Andre Greipeltől (Lotto-Soudal) és több sprintertől, a tegnapi etapot nyerő Elia Vivianitól (Sky) is elbúcsúzhattunk, s kezdett izgalmasan alakulni a szokásos kérdés: hazaérhetnek-e a szökevények?

Pozzovivo bukása:

Az utolsó hegyen felgyorsultak az események, az orosz Pavel Kocsetkov (Katyusa) támadott, és egyedül sikerült elszakadnia a szakaszgyőzelem reményében. Lefelé azonban egy időre megfeledkezett mindenki a különbség számolgatásáról, ugyanis a mezőnyt vezető Astana mögött Domenico Pozzovivo (Ag2R) bukott hatalmasat, fejét is csúnyán megütve. Egy ideig mozdulatlan volt, de később biztató hírek érkeztek az állapotáról.

A lejtmenetben és a rövid sík részen Kocsetkov nem tudott nagy előnyt kiharcolni, de becsülettel küzdött a végsőkig, míg be nem darálták őt az Orica-GreenEdge-es srácok által lassított üldözők, majd a megfogyatkozott mezőny. Az utolsó kilométereken tegnaphoz hasonlóan a Tinkoff-Saxo és az Astana Team vigyázta Contadort és Arut, s következhetett a hajrá, ahol Simon Gerrans vezetett fel Michael Matthews-nak. Az ausztrál rózsaszínű trikós egyértelműen a legjobb sprinter volt a megcsappant létszámú pelotonban, nem is okozott csalódást, mondhatni simán nyert, megerősítve helyét az összetett élén is.

Videón az utolsó kilométerek:

Giro d’Italia 3. szakasz élmezőnye:

1 Michael Matthews (Aus) Orica GreenEdge 3:33:53
2 Fabio Felline (Ita) Trek Factory Racing
3 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team
4 Sergey Lagutin (Rus) Team Katusha
5 Paolo Tiralongo (Ita) Astana Pro Team
6 Luca Paolini (Ita) Team Katusha
7 Francesco Gavazzi (Ita) Southeast Pro Cycling
8 Enrico Battaglin (Ita) Bardiani CSF
9 Luis Leon Sanchez (Spa) Astana Pro Team
10 Yonathan Monsalve (Ven) Southeast Pro Cycling

Összetett top 10:

1 Michael Matthews (Aus) Orica GreenEdge 8:06:27
2 Simon Clarke (Aus) Orica GreenEdge 0:00:06
3 Simon Gerrans (Aus) Orica GreenEdge 0:00:10
4 Esteban Chaves (Col) Orica GreenEdge
5 Roman Kreuziger (Cze) Tinkoff-Saxo 0:00:17
6 Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo
7 Michael Rogers (Aus) Tinkoff-Saxo
8 Paolo Tiralongo (Ita) Astana Pro Team 0:00:23
9 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team
10 Diego Rosa (Ita) Astana Pro Team

Giro d’Italia 2. szakasz

Giro d’Italia 1. szakasz

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo