fbpx

Csielka Márk, Bogár Gábor balesetéről: „Először a legrosszabbra gondoltam”

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Waberer’s Areus Cube MTB Team kapitánya, Bogár Gábor tegnap délután edzés közben egy személyautóval ütközött Hvar szigetén, ahol a csapat az idei felkészülési időszak utolsó edzőtáborát tölti.

Szerencsére Gábor már jobban van. Az orvosi jelentések szerint a lapockája és a bokája eltörött. Mindkét sérülését operálni kell, mivel elmozdultak a csontjai az ütközés következtében. Gábort a mai napon rohammentővel hozzák Splitből Budapestre, mivel végül Budapesten kerül majd sor a további orvosi ellátásra. Mentálisan teljesen rendben van; néhány horzsolástól eltekintve szerencsére a feje nem sérült komolyabban, a pontos történtekre azonban nem emlékszik.

waberer

Végig vele volt Csielka Márk, az SVS Pro Team legifjabb tagja, aki mögötte haladt a balesetnél, illetve a helikopterben is elkísérte Gábort. Így írta le Márk a pontos történteket:

„Épp az intervall edzéseinket végeztük egy útszakaszon, amikor az egyik visszaereszkedésnél egy éles kanyarban egy Volvo típusú személyautó jött szembe. Gábor előttem haladt, láttam, hogy észreveszi az autót, amely közel a felezővonalnál haladt, de megijedt és elvesztette kontrollját a kerékpárja fölött. Csúszva átsodródott a szembe sávba, ahol frontálisan kapta el az autót, berepülve az autó szélvédőjén. A sisakja azonnal ripityára tört, valószínűleg annak viselete mentette meg az életét. Borzasztó látvány volt, ahogy ott feküdt, először a legrosszabbra gondoltam. Nagyon megijedtünk, egyből mentőt hívtunk, sokkos állapotba kerültünk mindannyian. A hamar kiérkező mentős egyből a szigeten található egyetlen kórházba vitt minket, ahol már felszállásra készen várt a mentőhelikopter. Gábor a helikopterben tért magához. Óriási szerencséje van, hogy így megúszta a balestet.”

Gábor holnap reggel érkezik Budapestre csak úgy, mint a csapat többi tagja, akik a baleset miatt egy nappal előbb hagyták ott az edzőtábort. Egyelőre nem tudni pontosan mikor kerül sor az operációkra.

Gábor hazaszállítása után így nyilatkozott a János Kórházban az RTL-nek: http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/201199

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo