fbpx

Bezárult a kör – itt a jövő évi Giro teljes útvonala

3 ország, 21 nap, 3410 km, 51000 méter szint és a kerékpársport elitje, benne minél több magyar versenyzővel. Reményeink szerint ilyen paraméterekkel fog megvalósulni az olasz Grand Tour, amelynek már – bízunk benne – a vírus sem állhat az útjába.

Mint már korábbi cikkünkben is említettük, a olasz kerékpáros körversenyt szervező RCS egy négynapos sorozat keretében jelentette be a jövő évi Giro útvonalát. Ennek az eseménysorozatnak az utolsó napja volt a mai, amellyel körbeértünk a félszigeten. A Grande Arrivo keretében a mai napon bejelentették az utolsó szakaszát is a körversenynek. Ahogy várható volt, egy, a budapestinél hosszabb időfutammal búcsúzik majd a háromhetes megmérettetés. Az utolsó szakaszra vélhetően már nem fog maradni nyitott kérdés, hiszen azok az előző napokban tisztázódnak.

A Giro búcsúdala Veronában fog megtenni egy 17 km-es kört, benne egy negyedik kategóriás emelkedővel. Az első néhány kilométer a város széles sugárútjain vezet majd, aztán következik egy rövid, 5%-os emelkedő, a Torricella Massimiliana. Ide már keskenyebb utakon juthatnak fel a kerekesek. Továbbá itt leszünk nagyjából féltávnál, ezért a részidő mérésére is e helyen kerül sor. Innen már nincs sok hátra, egy 4 km-es lejtő következik, majd átkelünk az Adige folyón, és pár kilométer megtétele után megérkezik a Grande Finale színhelyére, amelynek Verona legnagyobb tere ad otthont: ez a Piazza Bra. Közvetlenül a tér szomszédságában található egy római kori amfiteátrum, így könnyen lehet, hogy a díszceremóniát – ahogy korábban a Colosseum-ban – itt fogják megtartani.

 

Korábbi cikkeinkben már bemutatásra kerültek a Giro sík, illetve dombos-hegyes szakaszai. Az olasz körverseny összesen három országot érint majd (Magyarország mellett egy szakasz erejéig Szlovéniába is tesz egy kitérőt a mezőny), és a szokásos májusi időpontban, 6-a és 29-e között kerül megrendezésre. Ugyan a pandémia megint felfutó ágban van hazánkban és Európában is, de reméljük, hogy jövő májusban ezúttal már tényleg láthatjuk a kerékpársport elitjét versenyezni magyar földön, és semmilyen akadály nem gördül majd a Grande Partenza lebonyolítása elé.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo