fbpx

A Downhill OB-n visszatér a legeredményesebb magyar versenyző!

Csak úgy záporoznak a jó hírek a Downhill OB-n rajthoz állók tekintetében! Múlt héten a Kellys Factory Team nevezése érkezett be, ezúttal pedig a legeredményesebb magyar downhilles jelezte részvételi szándékát a július 14-től 16-ig tartó Országos Bajnokságon, ezzel újra indul DH versenyen!

Nem is olyan régen, egészen pontosan az elmúlt szezon második felében vált bizonyossá, hogy Liszi Attila visszavonul az aktív downhill versenyzéstől és inkább a motocrossra, illetve az élet egyéb feladataira koncentrál. Sokunkat ez szomorúan érintett, de sejtettük (vagy lehet csak reméltük), hogy ha nem is olyan elánnal, mint korábban, de fog még versenyezni a mai napig egyetlen világkupa döntős magyar férfi.

A 2015-ös Európa-bajnokságon a szenzációs 8. helyet érte el!

Erre mostanáig kellett várni, ugyanis a héten érkezett az infó, hogy Attila szeretne rajthoz állni a 2017-es Downhill Országos Bajnokságon, Eplényben. Persze csak egy egyszeri alkalomról van szó, egy kölcsön bringával, amiért a felajánlónak is sokan külön köszönjük! Olyannyira hirtelen ötlet volt, hogy a versenyengedély igénylése is csak tegnap indult el! Gond nincs, elkészül az eseményig, sőt fontos információ is azoknak, akiknek még nincs, de szeretnének az OB-n licence-es kategóriában indulni, hogy legkésőbb jövő hét hétfőn, azaz július 10-én lehet leadni a Magyar Kerékpáros Szövetségben a licence igénylő lapot, utána már egyre drágábban lehet csak a sürgősségi ügyintézéssel kiváltani.

Liszi Attila. Többször az egyes rajtszámot viselhette a Szlovák Kupasorozatban is, ami az aktuális éllovasnak jár!

Liszi Attila sok éven át verhetetlen volt a honfitársai számára belföldön és külföldön egyaránt. Messze a magyar mezőny előtt járt, nemzetközileg is kifejezetten versenyképes volt. Egészen biztosan egy rendes felkészülés után újra vissza tudna állni ebbe a pozícióba, de ez most már nem cél számára. A világkupa döntős bravúrján túl, a legjobb magyar világbajnoki és európa-bajnoki helyezés is az övé, előbbin a 40., utóbbin a 8. tudott lenni. Számtalan Szlovák Kupát nyert és végzett az összetett második helyén. Bejutott többször az Európa Kupa 30-as szuperdöntőjébe, ami mai napig nem sikerült még rajta kívül más magyarnak. Négyszeres Országos Bajnok, annak ellenére, hogy sokszor nem volt szerencséje az OB-kon. Még bőven lehetne sorolni az eredményeit, de nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy Attila mennyire egy pozitív személyiség volt ebben a sportban. Egy vérbeli versenyző, kellő profizmussal és mindemellett óriási életvidámsággal és humorérzékkel megáldva.

2013, Leogang, Ausztria. Világkupa döntőben az Elite Férfiaknál magyar versenyző rajtol! SPORTTÖRTÉNELEM!

Egy szó, mint száz, Attilától igazi örömbringázás várható jövő hétvégén a Downhill Országos Bajnokságon, biztosan a nézőknek fogja „sedertetni” hatalmas vigyorral az arcán! Érdemes lesz tehát ellátogatni a versenyre, ki tudja, mikor láthatjuk legközelebb csapatni az egyik legnagyobb hazai downhill legendát! Felmerül a kérdés, hogy eközben lehet-e esélye a bajnoki címre is? Talán nem, de még a bármi is megtörténhet! Hamarosan kiderül!

A versenyről részletek, versenykiírás, nevezés, stb. a www.dhracing.hu-n érhető el, illetve folyamatos hírek az esemény Facebook lapján.

Előzetes videó:

[youtube height=”360″ width=”640″]https://www.youtube.com/watch?v=zR3uFyhyVeM[/youtube]

 

Fotók: Marian Vejcik, LiMiT Racing Team

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo