fbpx

2014 legjobb Enduro cuccai nálunk

Itt a karácsonyi holtszezon, mi pedig összeszedtük nektek a legmenőbb, legjobb alkatrészeket, bringákat, kiegészítőket és ruházatokat. A listák teljesen szubjektívek, és a szerzők véleményét tükrözik! Ellenben várjuk a cikkhez a ti listátokat is!

 

Legjobb bringa: YETI SB6C

Yeti SB6C-minden endúrós álma

Yeti SB6C-minden endúrós álma

Nézzük elsőként az év legjobb enduro bringáját. Ez pedig nem más mint a Yeti SB6C. Miért? Egyrészt mert Jared Graves közreműködött a kifejlesztésénél. Másrészt egyedülálló Infinity Switch rugózással rendelkezik, amit eddig bringáknál még nem láthattunk, és a karbon váz súlya még így is csak 2600 gramm! Harmadrészt pedig nem mehetünk el a cég védjegyének számító babakék szín mellett sem, bár fluo zöldben is ütős. Hogy 3.000.000 forint? És?

Legjobb alkatrész: SRAM Guide RSC

sram_guide_fek

Elsőre furcsának tűnhet hogy én mint Shimano fan nem az XT féket raktam ide. Egyrészt nem idei fejlesztés, másrészt végre úgy tűnik hogy a sok tévút után sikerült egy valóban jó féket legyártania a SRAM-nak. Kicsit nagyobb és nehezebb mint az X0 Trail, de legalább jól működik, mindene állítható és mindezt kesztyűben is meg tudod tenni. Kb háromszor annyi olaj van benne mint az X0-ban ami csúcsra járatva is konstans nyomáspontot biztosít. Íme a SRAM Guide RSC!

Legnagyobb fejlesztés: Schwalbe Procore

schwalbe_procore

A gumik terén a legnagyobb durranás a Procore rendszer volt ami gyakorlatilag egy külső a belső helyén. Ok, nehezebb mint egy normál gumi+belsős rendszer, ellenben szinte lehetetlen felütni, és végülis egy tubeless rendszert kapsz. 26”, 650B és 29”-os méretben is elérhető már a szett és ITT olvashatsz róla bővebben!

 

Legjobb fejvédő: POC Trabec Race MIPS

poc_trabec_race_bukosisak

A POC olyan mennyiségű fejlesztést és pénzt tolt a sisak/szemüveg bizniszbe hogy ennek csak egy eredménye lehetett. Mindenki POC-ban akar feszíteni. Nem mondom hogy ez egyszerű, mert ezeket az elköltött pénzeket egy valaki fogja kifizeni: TE. Ha megnézed az Enduro Wold Series versenyeket, vagy a népszerű enduro videókat, akkor ezt a sisakot biztosan többször viszontlátod! Színben is megy a Yetihez, benne van a MIPS ütéselnyelő rendszer (http://www.mipshelmet.com/#what-is-mips) szellőzik is rendesen illetve brutális tarkó/halánték védelme van. Ha nem fáj kicsengetni 230 EUR-t a Trabecért, akkor csapj hozzá egy DO Blade Larsson szemcsit a tökéletes outfit kedvéért.

 

Legjobb ruházat: Maloja Berkane + The Mountain Nomads szett

maloja_ruhazatmaloja_ruhazat_1

A Maloja cégben nem csak az tetszik hogy kiváló ruhákat készítenek hanem az is ahogyan készítik. A tervezők minden évben kiválasztanak egy tájegységet aminek a jellemvonásait, kultúráját megpróbálják továbbvinni az éves kollekciójukon is. Ehhez egy hónapig kint élnek, és dolgoznak a helyszínen, hogy átérezzék azt a légkört amiből ihletet szeretnének meríteni. Ez a szett ebből a szempontból state of the art.

Legjobb cipő: Shimano M200 Torbal

shimano_m200_torbal_cipo

Majdnem a Mavic Crossmaxx lett a befutó, de a Shimano Eurobike-on bemutatott Torbal modellje most mindent visz ebben a kategóriában. Erről írtunk részletesebben a 2015-ös bemutató cikkben. A sarkadat engedi csavarodni ami jobb irányítást tesz lehetővé, és minden milimétere japánosan precízen ki van dolgozva. Most már csak trendivé kellene válnia (nem lesz könnyű a Mavic-al szemben), amin remélem segít ez a cikk is 🙂

 

Legjobb hátizsák: Mavic Crossmax Hydropack 8.5

mavic_crossmaxx_hatizsak

Erős volt a verseny az EVOC FR Enduro Team és a Mavic enduro zsákja között. Azért döntöttem végül a Mavic mellett, mert egyrészt lehet itthon kapni, másrészt nekem is ilyen van, és baromira bevált. Van rajta eltüntethető sisaktartó, számtalan zseb és rekesz, benne az árban a víztartály, és eddig sosem volt kevés benne a hely.

 

Az év versenyzője: Fabien Barel

fabien_barel

Barel rögtön az év elején az első chilei versenyen bukott óriásit, több csontja eltört és a gerince is megsérült. Ehhez képest 2004 és 2005 downhill világbajnoka rekord sebességel helyre rakta magát, és az utolsó Enduro World Series futamot meg is nyerte Olaszországban! Ilyen az amikor a kitartás az akarattal találkozik! Le a kalappal!

Neked milyen listád van?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo