fbpx

Monster Energy White Style: Sam Pilgrim ismét győzött

Leogang, 2011. január 29. – a Monster Energy White Style freeride verseny mezőnyét egyértelműen az európai riderek uralták, hiszen Sam Pilgrim szerezte meg a győzelmet, valamint Sam Reynolds és Yannick Granieri követte őt a 2. és a 3. helyen. A tengerentúlról ideékezett két versenyző leszorult a dobogóról: a kanadai Graham Agassiz csupán a negyedik, míg Jamie Goldman (USA) az ötödik lett.

Graham Aggasiz: corkflip

Graham Aggasiz: corkflip

Több mint 2.500 látogató érkezett idén, hogy élőben kísérje figyelemmel a versenyt a Grant „Chopper” Fielder által tervezett pályán. Annak ellenére, hogy a keddi kvalifikációs versenynapon a hó nem volt az igazi, a pénteki döntőben már ideális időjárási viszonyok várták a mezőnyt.

Ismeretlen hős: big drop

Ismeretlen hős: big drop

Az akadályok gigantikus méretei természetesen nem tántorították el a ridereket, 12 nemzet legjobbjai utaztak ide azért, hogy repertoárjukból bemutassák a leglátványosabb trükköket. Ezlegjobban Sam Pilgrimnek sikerült, így ismét övé lett az elsőség. A kétszeres győztes így nyilatkozott: „A hó nem volt az igazi idén, meg amúgy sem túl egyszerű ez a havas téli verseny, kellemetlen, ahogyan lefagynak az ember ujjai. Szerencsére Chopper jó munkát végzett, a pálya felépítése nekem nagyon bejött, így ismét a dobogó legtetejére állhattam. Azt hiszem, lassan kiérdemlem a White Style-veterán titulust…”

Yannick Granier: invert

Yannick Granier: invert

A verseny nagy meglepetésének a mindössze 18 esztendős francia Antoine Bizet számított, aki másodikként kvalifikált a döntőbe, meglepve ezzel a teljes mezőnyt. A döntőbeli első futama is nagyon ígéretes volt, de sajnos a végén nem sikerült számára a tökéletes érkezés, így kulcscsonttörést szenvedett, és végül a 10. helyen zárt.

Martin Söderström: tailwhip

Martin Söderström: tailwhip

Martin Söderström számára jól indult a verseny, hiszen a keddi kvalifikáció legjobbjaként várhatta a döntőt, akárcsak tavaly. A döntő első futamában olyan kombinációt mutatott be, amit aznap senki sem vállalt a mezőnyből, de sajnos a balszerencse őt is utolérte: az utolsó akadálynál hibázott, és olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudott a második körben rajthoz állni. Így végül a 9. helyen fejezte be a küzdelmet, és az élcsoport sorrendjébe már nem tudott beleszólni.

Sam Reynolds: flip drop

Sam Reynolds: flip drop

Érdekesség és magyar vonatkozás, hogy az idei White Style hivatalos sajtóanyag fotómellékletének egy részét a nyomtatott Bikemag egykori külsős munkatársa, Szász Norbert jegyzi.

Sam Pilgrim: backflip

Sam Pilgrim: backflip

A legjobb 12 versenyző sorrendje a következőképpen alakult:
1. Sam Pilgrim (brit) NS Bikes
2. Sam Reynolds (brit) DMR Bikes
3. Yannick Granieri (francia) Commencal
4. Graham Agassiz (kanadai) Kona
5. Jamie Goldham (USA) Santa Cruz
6. Szymon Godziek (lengyel) Dartmoor
7. Simon Kirchmann (német) Paranoia
8. Thomas Genon (belg) UMF
9. Martin Söderstöm (svéd) Specialized
10. Antoine Bizet (francia) Kona
11. Andreu Lacondeguy (spanyol) Mondraker
12. Jan Toth (cseh) NS Bikes

A boldog díjazottak

A boldog díjazottak

A házigazda, a leogangi bikepark csapata örömmel nyugtázta, hogy a rendezvény ismét sikeresnek bizonyult. Persze hó nélkül is tud mit kezdeni magával a bringás Leogangban: a montisok számára májusban nyitja meg kapuit a park. Bővebb információk: www.bikepark-leogang.com

További információk:
A legjobb pillanatokból készült videó összeállítás ide kattintva érhető el.
A White Style rajongói oldala a Facebookon ide kattintva érhető el.
www.onebigpark.at
www.leogang-saalfelden.at

Forrás: Rasoulution sajtóközlemény, HBalage
Fotók: Ale di Lullo, Szász Norbert

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo