fbpx

Bécs, 2011. április 2-3.: a levegő királyai ismét az osztrák fővárosban

Miközben a nappali órák száma folyamatosan csökken, és ezzel párhuzamosan egyre több bringa szenderül téli álomba a pincetárolókban (remélem a lelki szemek előtt most pengeélesen jelent meg ez a lehangoló kép), az osztrák főváros már a 2011-es Vienna Air King versenyre készül, mely egyben a nyitóeseménye is lesz a FMB World Tour sorozatnak. A recept a szokásos: az ARGUS Bike Festival keretein belül 2011. április 2-3-án ismét a világ legjobb riderei veszik birtokba a bécsi városháza előtti teret – ezúttal teljesen új pályán mérkőzve egymással.

Vienna Air King 2010: Tailtap - Martin Söderström

Vienna Air King 2010: Tailtap - Martin Söderström

Idén az ARGUS Bike Festival 100.000 nézőt vonzott Bécsbe, ezzel Európa egyik legnagyobb bringás megmozdulásává érett az eseményt. A 2011-es versenyben 50 bringás száll majd harcba egymással a pénzdíjakért, ez 2010-ben Sam Pilgrimnek sikerült a legjobban, aki Martin Söderström legyőzésével nyerte meg a viadalt.

Vienna Air King 2010: Backflip Tuck No Hand – Sam Pilgrim

Vienna Air King 2010: Backflip Tuck No Hand – Sam Pilgrim

A sorrendben hatodik Vienna Air King teljesen új pályával fogadja majd a résztvevőket, a 2011-es koncepció pedig annak szellemében született meg, hogy a riderek minél nagyobb sebességet érhessenek el, és minél nagyobb, látványosabb ugrásokat adhassanak be.

Vienna Air King 2010: 360 step Down – Darren Berrecloth

Vienna Air King 2010: 360 step Down – Darren Berrecloth

A Vienna Air King viszont csupán az egyik attrakció az ARGUS Bike Festival által kínált programok közül. A látogatók hatalmas kiállítási területen belül találkozhatnak a hegyikerékpározás és a szabadidősportok legjelentősebb márkáival, szemlélhetik meg a legfrissebb 2011-es fejlesztéseket. Aki idén nem jutott el az Eurobike-ra, annak ott a helye, hiszen Bécs nincsen elérhetetlen távolságban…

Vienna Air King 2010

Vienna Air King 2010

A 2011-es verseny legjobb pillanataiból készült válogatás ide kattintva érhető el.

Részletes információk:
http://www.vienna-air-king.at

Forrás: Rasoulution sajtóközlemény
Fotó: Ale Di Lullo, David Ulrich

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo