fbpx

Who the Fuck is Guardini???

Egy 22 éves olasz fiúnak sikerült elvonni a figyelmet a Giro összetettjéért folyó küzdelemről, ugyanis olyat tett, ami manapság szinte egyedülálló, ráadásul Olaszországban, olaszként, a Giro d’Italia-n!

Andrea Guardini úgy verte meg a 18. etap sprintbefutóján a világbajnok Cavendisht, hogy a brit teljesen ideális pozícióból hajrázhatott, ahonnan gyakorlatilag verhetetlen… A brit ezen finoman szólva meg is lepődött, és a szokatlan történésre adott első reakciója eléggé „gyerekes” volt, ahogy a képekből is kiderül. „Ki a fene ez a srác?”

A Farnese Vini fiatal sprintere az elmúlt két évben főleg az ázsiai Tour de Langkawi viadalon jeleskedett,11 szakaszgyőzelmet szerezve, de a Török Körversenyen és Katarban is tudott nyerni hajrát. Guardini így nyilatkozott sikeréről:

„Kezdettől fogva hittem benne, hogy nyerhetek. Megszenvedtem a hegyeken, négy szakaszon utolsó voltam, utolsó előtti az összetettben, de a mai volt az utolsó lehetőség és valóra vált az álom. Ha ez nem sikerült volna, még egy évet kellett volna várnom. Tudtam, hogy legyőzhetem Cavendisht, tudtam, hogy nekem kell indítanom és így is tettem.

A sprint előtt a Saxo vonatára tettem a kereket, ez volt az egyetlen lehetőségem, és bejött. Miután megláttam a 300 méteres jelzést, megkezdtem a sprintet, hogy mindenkit kikerüljek, és sikerült. Gyerekkorom legnagyobb álmát sikerült megvalósítani.

A különbség egy ilyen sprint megnyerése és egy 250 kilométeres táv után aratott győzelem között a tapasztalat. Néhány éve Cavendish küszködött az emelkedőkkel, majd hihetetlen módon megnyerte a Milánó-SanRemót, amikor ugyanennyi idős volt, mint most én. Úgy gondolom hasonló típusú sprinter vagyok, mint ő, de az én példaképem Robbie McEwen, aki pár napja búcsúzott. Nagy célom nekem is a Milánó-SanRemo, de azért még rengeteget kell dolgozni, hosszú távon.”

Guardinit megkérdezték Cavendish vereségét követő nem túl szép gesztusairól, amire az olasz így válaszolt:

„Nem tudok róla, hogy kritizált volna, de szerintem Mark egy igazi győztes és egy nagy bajnok nem szeret veszíteni. Talán nem örült ma, de csak egyet veszített el a négy sprintje közül, és ez azt hiszem nem olyan nagy baj.”

Giro d’Italia 2012: az útvonal, szakaszok, szintrajzok, emelkedők bontása – KATTINTSON IDE!

A Giro d’Italia főszereplői, csapatokra bontva – KATTINTSON IDE!

Az 1. szakasz összefoglalója

A 2. szakasz összefoglalója

A 3. szakasz összefoglalója

A 4. szakasz összefoglalója

Az 5. szakasz összefoglalója

A 6. szakasz összefoglalója

A 7. szakasz összefoglalója

 A 8. szakasz összefoglalója

A 9. szakasz összefoglalója

A 10. szakasz összefoglalója

A 11. szakasz összefoglalója

A 12. szakasz összefoglalója

A 13. szakasz összefoglalója

A 14. szakasz összefoglalója

A 15. szakasz összefoglalója

A 16. szakasz összefoglalója

A 17. szakasz összefoglalója

A 18. szakasz összefoglalója

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo