fbpx

Zárd az évet cyclo-cross versennyel! – Különleges futamok a 2. AC su misura – Bikeride cyclo-cross Magyar Kupán

December 30-án rendezik a Cyclo-Cross Magyar Kupa zárófutamát Budapesten a 17. kerületben, ahol a megszokott programokhoz képest nem mindennapi futamok fogják színesíteni az eseményt, lesz öltönyös futam, 100 fős futár verseny, BÚÉK felirat rajzolás, na meg persze cyclo-cross pálya sokféle akadállyal.

A 2021. év végével elérkezik a Cyclo-Cross Magyar Kupa utolsó futama is, amit az év utolsó előtti napján, december 30-án csütörtökön rendeznek Budapesten, a 17. kerületben az Újlak Uszoda és strandon. A 2. AC su misura – Bikeride cyclo-cross Magyar Kupa futam az év végéhez méltóan kicsit más lesz, mint a sorozat eddigi versenyei, nem csak a sportról fog szólni ez az esemény, hanem ezen a napon olyanok is “versenybe fognak szállni”, akiktől igencsak stílusidegen ez a szakág.

A verseny egyik különlegessége a futár futam lesz, ahol egy kör erejéig közel 100 futár fog küzdeni a pályán a munkaeszközével. Sár esetén mindenképpen érdekes lesz, hogy hogyan tudják teljesíteni a pályát az erre a terepre nem feltétlenül alkalmas kerékpárokkal. A szervezőktől megtudtuk, hogy első körben minden futár számára nyitott versenyt szerettek volna, de a Wolt-nak annyira megtetszett az ötlet, hogy beszállt névadó szponzornak a betétfutamra és már be is telt a 100 fős futamra a nevezés.

A másik érdekesség a Gentleman Ride, azaz Öltönyös futam lesz. Ezen az egy körös versenyen öltönyben vagy kosztümben lehet rajthoz állni, egyedül a cipő lehet kivétel az üzleti öltözék alól. Az öltöny és a cyclo-cross verseny igazi képzavar, de garantáltan nem mindennapi látvány lesz a homokban futó vagy sárban mászó öltönyös kerékpárosok csapata.

A Hobbi futam új nevet kapott erre a versenyre, VIP futam néven találják meg a nevezési felületen, ide nevezhetnek azok, akik nem rendelkeznek versenyengedéllyel, illetve azok, akik csak ismerkednek ezzel a szakággal.

Azokban, akik rendszeresen járnak cyclo-cross versenyekre itthon, felmerülhet az a kérdés, hogy hogyan férnek bele az új futamok az amúgy is feszes napi programba, nekik a válasz az, úgy, hogy lesz egy külön beszólítási zóna, ami nem a pályán lesz, így ahogy az előző futamból beér az utolsó versenyző a célba már rajtolhat is a következő futam, nem kell a beszólítással húzni az időt.

Akik tavaly már indultak ezen a versenyen, azoknak biztos emlékezetes maradt a pálya a sok homokról. Nekik van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz az, hogy idén több lesz a homok, mint tavaly, viszont a jó az, hogy több részre lesz osztva mint az előző évben és nem egymást fogják közvetlenül követni a homokos szakaszok, így talán könnyebbnek lehet majd érezni. Az idei évben extra mesterséges akadályokkal is bővül a nyomvonal, bekerül egy pumpapálya, lesz lépcső és tavalyhoz hasonlóan egy dupla palánk. Ezenfelül a hátsó emelkedős részen többet kell majd fel-le bringázni, illetve a karácsonyfa helyett idén egy BÚÉK feliratot kell kitekerni, ami a pályarajzon kicsinek és szűknek tűnik, de valójában elég nagy területen található és egy kör 20 %-át teszi ki ez a felirat.

A nézőkre is gondoltak a szervezők, a pályán több áteresztési pontot alakítanak ki, ahol a nézők a pálya egyik pontjáról a másikra juthatnak el, ez a szűk terület miatt kiemelten fontos, hogy a versenyzők is biztonságban legyenek és a nézők is eljussanak a látványos helyekre. És nem csak a verseny miatt érdemes kilátogatni, hanem lesznek érdekes személyekkel interjúk és a gyerekeknek kiírt rajzverseny kiállított képeit is meg lehet nézni – amire még lehet jelentkezni december 24-ig.

Bővebb információ a versenyről.

A Cyclo-Cross Magyar Kupa versenyszabályzata itt található.

Nevezni itt tudtok.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo