fbpx

Wout van Aert nyerte az időfutamot, Pogacar megőrizte a sárgát a Tour de France-on

Wout van Aert győzelmét hozta a 2021-es Tour de France második időfutama, a belga multifunkciós kerékpáros egyre jobb formát mutat és nem talált legyőzőre a 20. szakaszon. Az összetett menők között Jonas Vingegaard hajtotta a legjobb időt, de csak minimálisan tudott közelebb kerülni a sárga trikót megnyerő Tadej Pogacarhoz.

A Tour de France 20. szakaszán ismét eljött az időfutam menők ideje, na meg azoknak az összetettben érdekelteké, akik még változtatni akartak a végeredményen. A második időfutamon egy nagyjából sík, 30,8 km-es pálya várt a versenyzőkre, ahol még előrébb vagy hátrébb lehetett kerülni az összetettben.

Elsőként Max Walscheidnek (Qhubeka-NextHash) sikerült az 50 km/h-s átlagot elérni a szakasz során, de tőle Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) vette el az első helyet, akinél később Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) hajtott 8 mp-cel jobb időt. Aztán érkezett Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), aki egy igazán űridőt teljesített, ami egy ideig úgy nézett ki, hogy verhetetlen lesz ezen a szakaszon. De az olimpiára készülő, egyre jobb formát mutató Wout van Aert (Jumbo-Visma) brutális időt ment a pályán, amivel elvette a dántól az első helyet. Az összetett menők sem tudták megközelíteni van Aert idejét, így végül a belga mezőny bajnok nyerte a Tour de France 21. szakaszát.

Pogacar első helye nem forgott veszélyben, de kérdés volt, hogy mi lesz Vingegaard és Carapaz között, illetve lesz-e még valaki a top10-ben, aki előrébb tud menni. Az előbbi kérdést Vingegaard rövidre zárta azzal, hogy ő hajtotta a legjobb időt a sárga trikóért meccselők között, mellyel bebiztosította a második helyét, míg Carapaznak a harmadik hely jutott. Végül a top10-ben nem történt változás, ami a hagyományok szerint az utolsó napon sem fog változni, így bátran kijelenthetjük Pogacar megnyerte a 2021-es Tour de France-t.

Vasárnap párizsi körözéssel zárul a Tour de France, ahol nagy kérdés, hogy Cavendish képes lesz-e nyerni és megdönteni Eddy Merckx rekordját.

A 2021-es Tour de France útvonala (szakaszok, szintrajzok)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo