fbpx

Vasárnap Cyclo-Cross Magyar Kupa Ballószögön

November 21-én új versenyhelyszín és pálya mutatkozik be a Cylo-Cross Magyar Kupában.

Habár Ballószög első alkalommal ad otthont a hazai cyclo-cross sorozat egy versenyének, a szervező, a kecskeméti bejegyzésű MKB Cycling Team már 2013 óta rendez cyclo-cross versenyeket. Az őszi-téli időszakban rendszeresen rendeznek regionális közösségépítő terepkerékpáros eseményeket, és a pandémia előtti években minden szezonban Kecskemét is biztos helyszíne volt a Magyar Kupának, 2020-ban pedig az Országos Bajnokságot rendezte ez a csapat. Van tehát tradíció, de most mégis lesz egy számottevő újdonság. A verseny helyszínének ezúttal a Kecskeméthez közeli Ballószög ad otthont.

Ballószög a régió talán legsportosabb kistelepülése. Itt már többször áthaladt a Tour de Hongrie mezőnye, már 9. alkalommal rendezték meg a Ballószögi Nyakvágó futó és terepkerékpáros versenyt és a közelmúltban adták át a kerékpárútjukat, amely fontos része lett a helyi kerékpáros közösségek edzőkörének is. Gyakorlatilag minden adott hozzá, hogy egy remek cyclo-cross versenyt rendezzenek ezen a településen.

A pályáról a szervezők elmondták, hogy többféle terepviszonyra kell számítani, lesz benne domb, ahol a pályaépítésnél minden négyzetcentimétert ki fognak használni, hogy megnehezítsék a versenyzők dolgát. Lesz rézsű, letörés, erdei szakasz és persze természetes homok, hiszen a Kiskunságban ez a jellemző talajtípus. Az akadályok és a technikás szakaszok mellett hosszú egyenesek is lesznek, ahol lehet valamennyi pihenni.

A versenyen a Cyclo-Cross Magyar Kupa szabályai érvényesek, tehát az igazolt versenyzők mellett a hobbi kerékpárosok is kipróbálhatják magukat a számukra rendezett futamban vagy akár szabadidős kártyával a kerékpárszabályokat betartva az adott korosztályos futamban is rajthoz állhatnak.

Bővebb információ a versenyről.

A Cyclo-Cross Magyar Kupa versenyszabályzata itt található.

Nevezni itt tudtok.

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo