fbpx

Újabb szökevénysiker – Patrick Konrad nyerte a Tour de France 16. szakaszát

Már egyértelműen kijelenthető, hogy a 2021-es a szökevények Tour de France-a, a 16. szakaszon is egy solo szökevény ért haza Patrick Konrad személyében, aki a szökevénytársait otthagyva nyerte meg a szakaszt. Az összetett menők között komoly akció nem történt, továbbra is őrzi Pogacar az előnyét.

A Tour de France 16. szakaszán a hegyek között folytatódott a verseny, a 169 km-es szakaszon egy negyedik, két második és egy első kategóriás hegy várt a versenyzőkre. A hegyek elosztását tekintve nem volt éppen tökéletes az összetettben érdekeltek összecsapására, ugyanis sem hegyibefutó, sem nagyobb hegy nem volt a szakasz végén, viszont ahhoz hogy Pogacarról levegyék a sárga trikót már ezen a napon is érdemes lett volna támadni.

A szakasz elején Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) lendült támadásba, akit nem sokkal később a Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) és Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick Step) duó kezdett üldözni. Az első nagy hegy előtt összeállt az élen a trió, akik után egy nagyobb boly indult el. Egy heggyel később már a Jan Bakelants (Intermarché-Wanty Gobert), Chris Juul Jensen (BikeExchange), Fabien Doubey (TotalEnergies) alkotta trió volt az élen, akiket Toms Skujins (Trek-Segafredo), Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), David Gaudu (Groupama-FDJ), Pierre-Luc Périchon (Cofidis), Benoît Cosnefroy (AG2R-Citroën), Sonny Colbrelli és Fred Wright (Bahrain Victorious), Michael Matthews (BikeExchange), Alex Aranburu (Astana), Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty Gobert) és Franck Bonnamour (B&B-KTM) csoport üldözött.

Konrad felugrott az élen állókra, majd végleg leszakította mindegyiküket a következő emelkedőn. Közben az üldözők csoportjának összetétele is változott, látszott, hogy Colbrelli ha sprinten nem is tud szakaszt nyerni, de szökésből mindenképpen szeretne. De nem tudták Konradot utolérni, az osztrák végig kitartott, még az utolsó negyedik kategóriás emelkedőre is bőven maradt előnye és végül magabiztosan megnyerte a szakaszt, mellyel a Tour de France történetében ő a 3. osztrák, aki szakaszt tudott nyerni. A 2. hellyel Colbrelli vigasztalódott.

Az összetettben érdekeltek között nagyon sokáig nem volt verseny, az UAE tempózott a mezőny élén, nekik nagyon jó volt ez a szökés, kis időre az EF vette át a vezetést, de semmi nem történt. Egyedül az utolsó negyedik kategóriás emelkedőn húzták meg jobban a sort, de a legjobb összetett menők mind ott tudtak maradni és együtt gurultak be a célba.

Holnap hegyibefutós szakasszal folytatódik a Tour de France.

A 2021-es Tour de France útvonala (szakaszok, szintrajzok)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo