fbpx

Stevens városi és trekking kerékpárok

A városi kerékpározás egyre nagyobb teret hódít meg napjainkban, egyre többen ülnek kerékpárra, melyet a forgalomszámlálási adatok is folyamatosan alátámasztanak. Nagy a dugó, drága az üzemanyag, sokba kerül fenntartani egy autót, kényelmetlen a tömegközlekedés… számos oka lehet annak, hogy miért ül át valaki kerékpárra. Az viszont biztos, hogyha valaki folyamatosan bringával tervez közlekedni, annak szüksége lesz egy megbízható városi kerékpárra. A Stevens ebben a szegmensben kifejezetten erős, Németországban is az egyik legnépszerűbb márka a városi bringáknál, ami nem véletlen, hiszen a megbízhatóságról és a minőségről híres ez a márka. 

A Stevens márkáról idén már írtunk részletesebben, bemutattuk, hogy miért is lett ennyire sikeres a hamburgi márka és hogyan lettek Németország vezető kerékpármárkája. A siker titka röviden annyi, hogy folyamatosan a minőséget szem előtt tartva tervezik a kerékpárokat és a legkisebb alkatrészek terén sem hajlandóak kompromisszumot kötni. Ami egyébként a városi kerékpároknál nagyon jó alapot adhat, mert pont ez a szegmens az, ahol nagyon fontos a minőség és a megbízhatóság, senki nem akar egy nem várt meghibásodás miatt elkésni a munkahelyéről, ezért fontos, hogy mindig megfelelően működjön a kerékpárja, ami nem mellesleg napi használatban van. Ezzel gyakorlatilag el is érkeztünk ahhoz, hogyha városi bringát szeretnénk venni akkor miért érdemes szétnézni a Stevens háza táján.

 

Stevens Albis

Legyen szó napi városi közlekedésről vagy hétvégi túrákról az Albis mindkettőhöz jó társ lesz. Ha éppen úgy döntöttél, hogy eleged van a dugókból, nem akarsz drága parkolási díjat fizetni vagy feleslegesen égetni a drága üzemanyagot és helyette kipróbálnád, hogy milyen kerékpárral közlekedni akkor a Stevens Albis jó társ lehet számodra.

Az Albison az állítható kormányszárnak köszönhetően nagyon kényelmes üléspozíció is beállítható így a kevésbé hajlékony vagy derékfájós emberek is nyugodtan használhatják. Elöl egy 50 mm-t mozgó teleszkóp tompítja az úthibákat, kátyúkat padkákat, mely kifejezetten jól jön a hazai utakon. A 3×8 sebesség hazánkban gyakorlatilag mindenhova elég, ahová aszfaltozott út vezet fel, ezért nem kell aggódnunk ha dombosabb városban lakunk. A felszereltségét tekintve az Albis-on megtalálható minden (csomagtartó, kitámasztó, sárvédő, világítás, agydinamó), ami a 4 évszakos napi közlekedéshez kellhet.

Az Albis három – férfi vázas, női vázas, klasszikus városi vázas – változatban érhető el, így mindenki könnyen megtalálhatja a számára megfelelőt.

Ár: 319 000 Ft-tól

 

Stevens Corvara

A Corvara egy minden elemében klasszikus városi kerékpár, ami napi munkába járáshoz, városi közlekedéshez, gyerekszállításhoz (ha gyerekülést teszünk rá) tökéletes választás. 7 sebességes Shimano Nexus agyváltós, ezért az emelkedők sem fognak gondot okozni, így akár használhatjuk dombosabb városban is. Az agyváltó további előnye, hogy akár válthatunk vele állva a lámpánál vagy nem kell attól aggódnunk, hogy megnyomódik tároláskor a váltó és utána vihetjük szervizbe a bringát, sőt a szervizigénye és költsége is jóval alacsonyabb az agyváltós rendszernek, csak fel kell ülnünk rá és hajtani.

A Corvarát csomagtartóval, kitámasztóval, sárvédőkkel és agydinamós világítással is felszerelték, minden megvan rajta, ami a napi városi használathoz szükséges. A láncvédőnek köszönhetően bátran vehetünk fel utcai vagy elegánsabb ruhát a Corvara nyergében, nem fogja összeolajozni vagy becsípni a lánc a nadrág szárát.

Férfi és klasszikus városi vázzal is elérhető a Corvara.

Ár: 299 000 Ft-tól

 

Stevens Elegance Lite

Bringázz elegánsan a városban! Akár lehetne ez a mottója a Stevens Elegance Lite modelleknek, hiszen megjelenésük tökéletesen passzol egy elegánsan felöltözött ember mellé. Az Elegance Lite kerékpárok vérbeli városi bringák, a kötelező városi kiegészítők (csomagtartó, sárvédő, kitámasztó, világítás, agydinamó) mellett Shimano 8 sebességes agyváltóval szerelték őket, amivel az emelkedősebb településen sem lesz gondja a felhasználónak. Az agyváltó előnye az egyszerű kezelhetőség, nem kell gondolkodni azon, hogy hogyan fut a lánc és a szervizigénye is jelentősen kisebb és olcsóbb, mint a láncváltós rendszereké, napi használatra tökéletesek.

Az Elegance Lite kerékpárokon akár öltönyt is viselhetünk, mert a láncvédőnek köszönhetően sem becsípni, sem összeolajozni nem fogja a nadrágunk szárát a lánc.

Az Elegance Lite három – férfi vázas, női vázas, klasszikus városi vázas – változatban érhető el.

Ár: 402 000 Ft-tól

 

Stevens Boulevard Luxe

A városi, túra bringa szíjhajtással megfizethető áron. A szíjhajtás a mai napig ritkaságszámban megy hazánkban, nem látunk minden sarkon belőle az utcán, pedig városi használatra gyakorlatilag a legjobb választás, nem kell láncot kenegetni, nem koszolódik tőle a hajtás és nagyon hosszú távon karbantartásmentesen használható. A Boulevard Luxe-ot a Stevens nem csak szíjhajtással szerelte, hanem “Ha már lúd legyen kövér” alapon teleszkópot és tárcsaféket is kapott, mellyel egy minden igényt kielégítő városi kerékpár lett. Az emelkedők leküzdésében a 8 sebességes Shimano agyváltó lesz a segítségünkre, ami a szíjhajtással párosítva elég sokáig el fog futni problémamentesen.

Természetesen a minőségi kiegészítők sem maradtak le a Stevens Boulevard Luxe-ról, Busch+Müller lámpák, SKS sárvédők, erős kitámasztó és csomagtartó is részét képezik a gyári felszereltségnek.

A Boulevard Luxe férfi vázas, női vázas és klasszikus városi vázas változatban is elérhető.

Ár: 552 000 Ft-tól

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo