fbpx

SEGÍTSÜNK a fiataloknak új bringákhoz jutni! Ellopták a junior MTB válogatott kerékpárjait!

Egy héttel ezelőtt Olaszországban ellopták a magyar junior mtb válogatott, név szerint Bruchner Regina, Takács Zsombor és Vas Barnabás kerékpárjait és felszerelését, ami nagy érvágás a versenyzők és a csapataik számára. A hírek szerint a bringák visszaszerzésére nincs sok esély, az olasz rendőrség gyakorlatilag tehetetlen a tolvajokkal szemben, így a fiatal versenyzők nehéz helyzetbe kerültek hiszen itthon nem jellemző, hogy több profi versenyzésre alkalmas kerékpárral rendelkezik egy utánpótlás versenyző, ráadásul a kerékpárok egy része nem is saját tulajdon, hanem egy szponzor adja “használatra” az adott versenyzőnek, amitől még kellemetlenebb a helyzet.

Éppen ezért segítségre van szüksége a három említett versenyzőnek, hogy megfelelő technikával tovább tudjanak versenyezni. Szerencsére a hazai kerékpársport két fontos szereplője is gyorsan akcióba lendült, a napokban a Superior Racing Team vezetője Sós Sanya indított gyűjtést a fiatalok számára, melynek már mérhető eredménye van, az MKSZ oldaláról pedig Dr. Princzinger Péter elnök jelentette be, hogy a 2021-ben létrehozott Magyar Kerékpáros Utánpótlásért Alapítvány 1 millió forintnyi anyagi segítséggel támogatja a fiatalokat, a Magyar Kerékpáros Szövetség pedig 1,5 millió forintos gyorssegélyt biztosít a versenyzők számára.

Remélhetőleg még sokan tudnak, szeretnének segíteni Takács Zsombor, Vas Barnabásnak és Bruchner Reginának a mostani helyzetben, ők az alábbi számlaszámra utalva tudják megtenni:

Favorit Kerékpáros Klub Alapítvány
Bankszámlaszám : 10300002-13450937-00014904
Kérjük a közleménybe beírni, hogy: junior válogatott részére

Emlékezhetünk arra, hogy pár héttel ezelőtt Somoghy Attila szenvedett súlyos balesetet, melynek következtében elveszítette az egyik lábát, de Attila nem adta fel és a baleset után már 1 hónappal kerékpárra ült. Számára (pontosabban a protézise számára) is indult gyűjtés, ami a magyar kerékpáros közösségnek köszönhetően sikeres volt. Reméljük a fiatalok számára is az lesz!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo