fbpx

November 27-én Borsodcross – Miskolcon folytatódik a Kometa Cyclo-Cross Challenge

Már nem kell sokat várni a Kometa Cyclo-Cross Challenge 3. fordulójára, november 27-én, szombaton Miskolcon rendezik az V. Borsodcrosst. A Miskolci Egyetem területén rendezett verseny már sokszor bizonyított az elmúlt években, legutóbb januárban itt rendezték az országos bajnokságot. A mostani verseny kapcsán a Borsodcross egyik szervezőjével, Dovák Dáviddal beszélgettünk.

Bikemag: Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy a Borsodcross elképesztő pályát futott be, az idei lesz az 5. kiírás és az elmúlt négy alkalomból kétszer ez volt az országos bajnokság. A közelmúltban nincs olyan verseny, ami ilyen sikerekkel dicsekedhet. Szerinted mi a sikeretek titka, hova tud még fejlődni ez a verseny?

Dovák Dávid: Őszintén szólva mindig igyekeztünk élni a lehetőségekkel. Tavaly nem terveztük még szezon közben sem, hogy OB-t fogunk rendezni, de a hirtelen változó körülményekre reagálva a szövetség rendelkezésére álltunk – így másodszorra is megrendezhettük a szezon kiemelt eseményét. De nem cél kétévente idehozni, még ha messzemenőkig megtisztelő is. 😛
Mi a siker titka? A jó, stabil csapat, a közönség szeretete, egy kiváló adottságokkal rendelkező pálya és talán egy kicsit az én makacsságom is. Mindig jobb, izgalmasabb, teljesebb élményt szeretnék szerezni a szakág szerelmeseinek. Ezért is célunk már évek óta, hogy mihamarabb C-s versennyé nőjük ki magunkat.

Bikemag: Az idén a Kometa Cyclo-Cross Challenge részét képezi a Borsodcross. Jelent ez bármilyen változást a verseny számára?

Dovák Dávid: Összességében nem kell, hogy ez a tény önmagában változást hozzon magával, ha csak nem pozitívat. Három kiemelkedő szakmai tudással és múlttal rendelkező szervező-egyesület összefogott, hogy a lehető legminőségibb szolgáltatást nyújtsa a szakág szereplői számára. Az első két futamra visszatekintve, ez alighanem sikerült is. Színvonalban, indulószámban, izgalmakban egyaránt. Jó stratégiának tűnik, hogy a teljes szezont figyelembe véve több sorozat is párhuzamosan fut egymás mellett – több versenyzési lehetőséget kínálva a résztvevőknek. Mindez kiváló lehetőséget biztosít a szakág fejlődésének. Ebben előbb-utóbb minden érintett egyet fog érteni. Ha például 2022-ben újraindul a Tirpák Cross, igazán széles repertoárral rendelkezhetünk.

Bikemag: Januárban az OB-n nagyon nehéz pálya várt a versenyzőkre, ami részben a sárnak is köszönhető volt. Most milyen pályára számíthatunk?

Dovák Dávid: Az időjárás előrejelzések szerint várható csapadék a verseny hetében – mínusz fok viszont csak éjszaka, így könnyen elképzelhető, hogy a sár megint fontos szerepet játszik majd. Ha nem jön közbe semmi, némileg megváltoztatott vonalvezetés mellett visszakerül a pályába az UV-domb, emellett változások lesznek a rajtot követő részeken is és klasszikus formájában köszön majd vissza a “belga-rézsű”. Fontos hír, hogy egy új épület is kialakításra került a Körcsarnok mellett: vizesblokkal, öltözési lehetőséggel – ez tovább javít majd a megszokott színvonalon is.

Bikemag: Köszönjük. Már mi is várjuk a versenyt.

A versenykiírást és a nevezést ide kattintva találjátok.

Cyclo-Cross Challenge honlap.

Cyclo-Cross Challenge versenyszabályzat.

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo