fbpx

Mollema nyerte a Tour de France 14. szakaszát

Bauke Mollema sikerét hozta a Tour de France 14. szakasza, a holland kerékpáros egy hosszú szökésből ment egyedül tovább a hegyekkel teletűzdelt szakaszon és végül hazaért. Az összetettben Guillaume Martin lépett előre a második helyre a szökésének köszönhetően.

A Tour de France 14. szakaszán a verseny ismét visszatért a hegyekbe, a 183,7 km-es szakaszon két harmadik és három második kategóriás emelkedő várt a mezőnyre. Viszont hiába voltak hegyek ezen a napon az összetett esélyesek összecsapására nem igazán lehetett számítani, ugyanis a hegyek nem voltak elég nagyok és az utolsó emelkedő után pedig még egy hosszú lapos lejtőt kellett teljesíteni a versenyzőknek. Így legtöbben egy nagyobb szökevénycsoport hazaérése fogadtak volna.

Mindenki tudta, hogy ez a szökevények napja lehet, ezért már a rajttól kezdve szökési kísérletek sorát láthattuk. Julian Alaphilippe is aktív volt, de kísérleteit nem koronázta siker. Végül egy nagyobb csoport állt össze elöl, melyben több olyan versenyző is tekert, aki esélyes volt hazaérni.  A sok hegynek köszönhetően Wout Poels (Bahrain Victorious) és Michael Woods (Israel-Start Up-Nation) között kíméletlen csata volt a pöttyös trikóért. Végül Woods szerzett több pontot és elvette Quintanától a pöttyös trikót, de Poels is elég közel áll hozzá. Woods nevéhez még egy esés is köthető ezen a szakaszon, az egyik lejtőn elcsúszott, de pár horzsolással megúszta az esetet.

A szökevények közül Bauke Mollema húzott egy meglepőt, 41 km-rel a cél előtt megindult és otthagyott mindenkit. Szép előnyt épített fel a többiekkel szemben a holland bringás, amit a többiek nem tudtak behozni. Guillaume Martin is a szökevények csoportját erősítette, aki az összetettben sem állt annyira rosszul, bár Pogacar első helyét nem veszélyeztette, de Urantól virtuálisan elvette a 2. helyet és ezért az EF csapata előreállt vezetni. Az erőfeszítéseik végül hiábavalóak voltak, G. Martin több mint 5 percet adott a mezőnynek ezen a szakaszon, mellyel egészen az összetett 2. helyig menetelt (kérdés, hogy meddig tudja megtartani). A főmezőnyben túl sok idegeskedés nem történt, mindenki várt a nagy hegyekre.

 

 

A 2021-es Tour de France útvonala (szakaszok, szintrajzok)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo