fbpx

Mohoric újabb szökevény sikere a Tour de France-on

A Tour de France 20. szakasza Matej Mohoric győzelmét hozta, a szlovén egy nagyobb szökevénybolyból ment tovább egyedül és megnyerte a szakaszt.

© A.S.O./Pauline Ballet

A Tour de France 20. szakasza a 207 km-ével és a mindössze egy negyedik kategóriás emelkedőjével biztosan nem az összetett menők csatájának napja volt, a hegyek után egy nagy létszámú szökésre vagy Cavendish rekord kísérletére lehetett számítani.

A szakasz elején egy 6 fős szökés alakult ki, amibe Julien Bernard (Trek-Segafredo), Jonas Rutsch (EF Education-Nippo), Simon Clarke (Qhubeka-NextHash), Franck Bonnamour (B&B-KTM) and Georg Zimmermann (Intermarché-Wanty Gobert) és Matej Mohoric (Bahrain Victorious) tudott bekerülni.

Kb 70 km megtétele egy nagyobb csoport –  Mike Teunissen (Jumbo-Visma), Jasper Stuvyen, Edward Theuns (Trek-Segafredo), Davide Ballerini (DQS), Jorge Arcas, Ivan Garcia Cortina, Alejandro Valverde (Movistar), Christophe Laporte (Cofidis), Silvan Dillier (Alpecin-Fenix), Michael Valgren (EF), Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën), Elie Gesbert (Arkea-Samsic), Casper Pedersen (DSM), Brent Van Moer (Lotto-Soudal), Omar Fraile, Dimitri Gruzdev, Ion Izagirre (Astana), Max Walscheid (Qhubeka-NextHash), Anthony Turgis (TotalEnergies) – vette üldözésbe a szökevényeket, de a Movistar versenyzői miatt a mezőny nagy erőkkel üldözte ezt a csoportot, így végül a spanyol csapat 3 versenyzője a lemaradás mellett döntött és így 100 km-rel a cél előtt már egy 20 fős csoport tekert az élen.

A szökevények előnye a 10 percet is elérte, ezért nagy eséllyel a mezőnyhajrá elmaradására lehetett számítani és szökevény siker volt várható. Az élen álló 20 bringás igazi lószparádét rendezett, nem volt még ilyen izgalmas küzdelem ezen a Touron a szökevények között, és végül Matej Mohoric tudta otthagyni a többieket. A szlovén nagyon jó tempót ment és senki nem tudta utolérni, így végül megnyerte második szakaszát a 2021-es Tour de France-on. A második helyet Laporte, a harmadikat Pedersen szerezte meg. Az összetettben változás nem történt.

Szombaton egy sík időfutammal folytatódik a verseny.

A 2021-es Tour de France útvonala (szakaszok, szintrajzok)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo