fbpx

Magánszemélyként vagy cégként éri meg kerékpárt venni? – Kiszámoltuk!

2022. január 1-től adómentesen biztosíthatnak a cégek a munkavállalóik számára kerékpárt és pedelecet, ami nagyban megváltoztathatja az eddigi kerékpárvásárlási szokásokat, hiszen innentől nem biztos, hogy magánszemélyként érdemes kerékpárt vásárolni, mert a céges beszerzésnek, nem beszélve a flotta bérlésről, több előnye is lehet. Minket is érdekelt ez a téma, ezért utánajártunk és kiszámoltuk, hogy pontosan mennyibe kerül ha magánszemélyként veszünk kerékpárt és mennyibe, ha cégként.

Tavaly nyáron írtunk arról, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény friss módosítása szerint 2022. január 1-től adómentes a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata. A törvénymódosítás óta eltelt közel fél év és azóta sokszor lehetett hallani arról, hogy innentől sokkal jobban megéri cégként kerékpárt vásárolni, mint magánszemélyként. Ahhoz, hogy ezt megértsük fontos tisztázni, hogy mi volt a törvénymódosítás előtt és utána, illetve nagyon pontosan kiszámolható, hogy mennyibe kerül egy kerékpár, ha magánszemélyként vesszük vagy cégként.

Mi volt a törvénymódosítás előtt?

Magánszemélyként természetesen meg tudtuk venni a kerékpárt, de a céges vásárlás már nem volt annyira egyszerű. Ugyanis, ha 2022. január 1. előtt vettünk cégként kerékpárt akkor csak abban az esetben igényelhettük vissza az ÁFÁ-t, ha a vállalkozás üzleti tevékenységéhez (pl telephelyek közti közlekedés, tárgyalásra eljutás, hotel üzemeltetés, futárcég) kapcsolódóan használták a kerékpárt, emellett a munkavállaló nem vihette haza a kerékpárt és nem használhatta magáncélra, mert ebben az esetben komoly büntetést kaphatott a vállalkozás.

Mi történt a törvénymódosítás után?

A 2022 január 1-től a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a céges kerékpárt ne csak a vállalat tevékenységéhez kapcsolódóan használhassuk, hanem innentől magáncélra is használhatóak a kerékpárok és a 300 W teljesítményű elektromos motorral segített pedelecek. Azaz, a munkavállalók használhatják munkába járáshoz vagy akár hétvégén is elmehetnek a túrázni ezekkel a bringákkal. Ezenkívül a törvény kifizetőként hivatkozik a kerékpár tulajdonosára (a cégre), ezért nem is kell a vállalat munkavállalójának lennünk, hanem lehetünk akár munkaviszonyban nem álló tagja a társaságnak, ügyvezetője, a céggel megbízási jogviszonyban alkalmazott magánszemély, de akár a munkavállaló családtagjai is, sőt még egy nemrég nyugdíjba vonult alkalmazott is. Ugyanez igaz arra, ha a kerékpárt a vállalkozás bérli, lízingeli, ebben az esetben is törvényesen használhatják magáncélra a feljebb említett személyek.
Arra érdemes figyelni, hogy kerékpárvásárlás esetén az ÁFA visszaigénylése nem változott, tehát csak abban az esetben igényelhetjük vissza a teljes ÁFÁ-t, ha teljes egészében csak céges célja használjuk a kerékpárt. Ellenkező esetben arányosítanunk kell a magáncélú és a céges célú használat arányát és a céges rész ÁFÁ-ját igényelhetjük csak vissza. De ember legyen a talpán, aki ezt úgy ledokumentálja, hogy a NAV ne köthessen bele…

Magánszemélyként vagy cégként vegyünk kerékpárt? Jöjjön a matek!

Magánszemély

Az adózásban otthon lévők tudják, hogy a magánszemély bruttó és nettó jövedelme között jelentős különbség van, mert komoly pénzeket kell befizetnünk (és a munkaadónknak is) a fizetésünk mellett az államnak. A munkáltatónak 1 000 000 Ft költséget jelentő fizetésből mindössze 588 000 Ft-ot kap meg a munkavállaló, tehát ennyit költhet el kerékpár, pedelec vásárlásra ha magánszemélyként veszi az adott eszközt.

Cég

Itt két esetet kell megvizsgálnunk, az egyik az, hogy a kerékpár a vállalkozás alapvető céljához kapcsolódik-e, a másik pedig az, hogy nem (ezenfelül lehetnek még vegyes esetek, de az már a könyvelő dolga). Az előbbi esetben jogosultak vagyunk ÁFA visszaigénylésre, tehát 1 270 000 Ft bruttó értékű kerékpárt tudunk venni az 1 milliós költségből, az utóbbi esetben pedig nem tudjuk levonni az ÁFÁ-t így pontosan 1 000 000 Ft értékű kerékpárt tudunk venni ebből az összegből. Mindkét esetnél fontos megemlíteni, hogy az elszámolt amortizációval összefüggésben a társasági adóalapunkat is csökkenti a vásárlás összesen 90 000 Ft összegben (ennyivel több marad a zsebünkben).

Flottabérlés, lízing

Cégként a kerékpárokat és pedeleceket nem csak megvehetjük, hanem bérelhetjük vagy lízingelhetjük is. Ebben az esetben havi díjat fizetünk a kerékpárok után és nem kerülnek a tulajdonunkba (lízing esetén a szerződés lejárta után igen), ezáltal nem áll eszközben a vállalat tőkéje, ami nem utolsó szempont például egy teljes flotta beszerzésekor. A bérlés és üzemeltetés költsége 100%-ban leírható költségként, az ÁFA pedig a hatályos ÁFA törvény alapján igényelhető vissza. A flottaszolgáltatók magasabb felszereltséggel tudják biztosítani a kerékpárokat és a teljeskörű üzemeltetés és szervizelés terhét is leveszik a munkáltatókról. Emellett a flottaszolgáltatók gondoskodnak a lopás elleni védelemről és a lopásbiztosításról is. A pontos matematikája nem annyira egyszerű ennek a megoldásnak, mert a havi díjakat a szolgálató állapítja meg, amiben található lopásbiztosítás és kérhető hozzá még más, opcionális kényelmi szolgáltatás is (assistance, cserekerékpár, gumi átalány). Mindenképpen végig kell nézni, hogy mekkora flottát, milyen kerékpárokat szeretnénk és milyen szolgáltatásokra van szükségünk, illetve mennyire van a cégnek szabad munkaerő kapacitása a folyamatos üzemeltetés biztosítására.

Értékesítés

Azt fontos tudni, hogy abban nem érdemes gondolkozni, hogy a céges kerékpárt valahogyan átjátsszuk a magánszemély részére, ugyanis ha piaci ár alatt adjuk tovább a kerékpárt akkor a társasági adó alapunkat meg kell emelni a különbözöttel és 9% adót befizetni utána és a magánszemélyt is 15%-os adó terheli. Ha mégis szeretnénk, hogy a munkavállalónk tulajdonába – vagy mint cégvezető a saját tulajdonunkba – kerüljön a kerékpár akkor érdemes például 4 év után eladni/megvenni amikor az amortizáció elérte azt az értéket, hogy már annyira alacsony a piaci ár (akár 70-80%-kal is csökkenhet), hogy megéri a tulajdonjogot megváltoztatni. Bár kérdés, hogy 4 év folyamatos használat után ki az, aki meg akar venni egy kerékpárt…

Vegyes megoldás

A vállalatok folyamatosan azon dolgoznak, hogy megtartsák a munkaerőiket, amihez jó lehet egy ilyen juttatás (ki nem szeretne olyan helyen dolgozni, ahol kerékpárhasználatot adnak ingyen?), viszont akár béralku is lehet egy pedelec vásárlás, mert mint láttuk feljebb egy magánszemélynek jóval többe kerülhet egy kerékpár beszerzése, mint egy cégnek, ezért egy fizetésemelés során szóba kerülhet, hogy a munkavállaló hajlandó lemondani X összegű emelésről azért cserébe, hogy a vállalkozás megveszi a kerékpárt és a munkavállaló rendelkezésre bocsájtja és akár az adott időszak végén a munkavállaló megveheti a cégtől alacsony áron. Ez a megoldás azért lehet jó a munkavállaló számára, mert a céget bruttóban, míg őt nettóban érinti a béralku és ezért gyakorlatilag olyan áron juthat hozzá a kerékpárhoz, mintha cégként venné meg, azt leszámítva, hogy az időszak végi maradványértékért (piaci árért) már bruttó árat fizet. A cég is jól jár, mert neki semmibe nem kerül a kerékpár, hiszen a munkavállaló a béremeléséről mondott lett és valószínűleg az időszak alatt nem fog olyan könnyen elmenni a munkaerő.

Garancia

Magánszemélyként 3 év, míg céges vásárlásként 2 év jótállás jár a kerékpárokra. Talán ez az egyetlen ok, ami a magánszemélyként vásárlás mellett áll. Flottabérlés esetén a flottaszolgáltató folyamatos garanciát vállal a megbízható működésre.

Végezetül ajánlunk három helyet, ahol érdemes lehet céges e-bringa flottát beszerezni:

Annyira Más Bringabolt

Kevesen tudják, de 2008-ban az Annyira Más Bringabolt (röviden AMBringa) volt az, aki Magyarországon elsőként kezdett pedelec (elektromos rásegítéses) rendszerű kerékpárok értékesítésébe. Azóta a bolt hazánk egyik legnagyobb e-bike specialistája lett és már két üzletben (Szentendrén és Budapesten) kínálják a pedeleceket és rekumbenseket, a kínálatukban rengeteg elektromos rásegítéses kerékpár megtalálható az egyszerűbb modellektől a prémium kategóriáig. Ezenfelül a márkák tekintetében sem szűkölködik az üzlet, rendkívül széles márkakínálatból válogathatunk, ha ellátogatunk valamelyik AMBringa üzletbe. A komoly múlt mellé komoly szakértelem párosul, az üzletekben az eladók szívesen segítenek megtalálni a számára optimális kerékpárt.
A részletesebb bemutatónkat az AMBringáról itt olvashatod: https://bikemag.hu/magazin/annyira-mas-bringabolt-a-pedelec-specialista/
Bővebb információért kattints ide: https://www.ambringa.hu/elektromos-kerekpar-pedelec

Hellovelo Zrt.

A Hellovelo e-bike flottakezelőt 2020-ban a gépjármű flottakezelők mintájára alapították, a cég elektromos kerékpárok tartós bérbeadásával foglalkozik vállalati ügyfeleknek országos lefedettséggel, azaz egy cég több telephelyét is ki tudja szolgálni bárhol az országban. Széles választékkal rendelkezik, melyet azonnal tud biztosítani készletről. Támogatást nyújt a döntési folyamatban az előkészítéstől a költséghatékony flotta összeállításán át a flottakihelyezésig, majd a rendszeres és ad hoc szervizeléseket az ügyfél telephelyén végzi el, így a kerékpárok szervizbe szállításával sem kell foglalkozni. Sajátfejlesztésű applikációjukon keresztül a kerékpárhasználók közvetlenül tudják tartani a kapcsolatot a szervizes kollégákkal, ezáltal is tehermentesítve az ügyfeleit. A Hellovelo flotta választékában magas felszereltségű pedelecek találhatók, melyeket LED világítással, defekttűrő abroncsokkal, professzionális lakattal és GPS nyomkövetővel adják át. Alapvető tartozék a hátsó csomagtartó, első és hátsó lámpa, a kitámasztó és a csengő, a sár- és láncvédők pedig védelmet nyújtanak a ruházatnak az időjárási viszontagságoktól. A fix havi díj tartalmazza a bérlést, a folyamatos flottaszolgáltatást, a lopásbiztosítást, szervizt kiszállással és extra szolgáltatásként igényelhető assistance, cserekerékpár és gumiátalány is. Igény szerint a kerékpárok a cég arculati színeivel és logójával felmatricázva is kérhetőek.
Az új törvénynek köszönhetően a cégek bátran kereshetik meg a Hellovelot, ha flottát szeretnének bérelni abból a célból, hogy a munkavállalóiknak elektromos rásegítésű kerékpárokat biztosítsanak, melyekkel munkába járhatnak vagy hétvégente kirándulhatnak.
A részletesebb bemutatónkat a Hellovelo Zrt.-ről itt olvashatod: https://bikemag.hu/magazin/hellovelo-elektromos-kerekpar-flottakezelo/
Bővebb információért kattints ide: hellovelo.energy

Grenkeleasing Magyarország Kft.

Az elektromos kerékpárok pénzügyi lízingje számos előnyt kínál, a Grenkeleasing konstrukciójának előnye, hogy nincs önerő, teljes körű biztosítás kapcsolódik hozzá, jellemzően két-három éves futamidejű a lízingszerződés. Emellett a teljes áfa visszaigényelhető, nem köti le a vállalkozás tőkéjét, hanem egy, a vállalkozás életében nem jelentős havi díjért juthat hozzá az általában nettó 1-2 millió forint közötti értékű kerékpár használatához. A lízingcég kereskedőktől független, tehát bárhol talál egy vállalkozás belföldön az igényeinek megfelelő új elektromos kerékpárt, azt a Grenkeleasing szívesen finanszírozza.
A részletesebb cikkünket a Grenkeleasingről itt olvashatod: https://bikemag.hu/magazin/ezert-eri-meg-elektromos-kerekpart-lizingelni/

Bővebb információ a Grenkeleasing lízing megoldásairól: https://www.grenke.hu/megoldasok/eszkoz-alapu-finanszirozas/

 

(Támogatott tartalom)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo