fbpx

Hellovelo elektromos kerékpár flottakezelő

A céges kerékpárok adómentes magánhasználatával egy új ajtó nyílt ki a cégek számára, ha szeretnék segíteni a munkavállalóik munkába járását, sportolását és szeretnék zöldebbé tenni a világot. Ebben partner a Hellovelo e-bike flottakezelő, ami elektromos kerékpárok bérbeadásával foglalkozik vállalati ügyfelek számára az egész országban. Számos pedelec közül választhatnak a cégek, ha a Hellovelotól szeretnének flottát bérelni, ezenfelül több hasznos szolgáltatás is jár a kerékpárok mellé, amik kifejezetten jól jönnek ha egy céges flotta létrehozásán gondolkozunk.

Nemrég írtunk arról, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítása szerint, ami 2022 január 1-től lépett életbe, a vállalatok adómentesen biztosíthatnak céges kerékpárt magánhasználat céljából is a munkavállalóik (és még egy meghatározott kör) számára. Abban a cikkben kiszámoltuk, hogy magánszemélyként vagy cégként érdemes kerékpárt venni és egyértelműen kijött, hogy akár vásároljuk, akár béreljük a kerékpárokat (a flottát) sokkal jobban járunk, mintha magánszemélyként vennénk meg.

A törvénymódosítás lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hogy ezentúl jelentősen olcsóbban tudják biztosítani a munkába járáshoz szükséges eszközöket -kerékpár vagy pedelec formájában- a munkavállalóik számára. A környezetbarát közlekedési eszközök ezen túl remek sporteszközök is és segíthetik a dolgozókat a hétvégi kikapcsolódásban. Ezzel a lehetőséggel mindenki jól jár, a munkavállalók extra juttatást kapnak pedelec- vagy kerékpárhasználat formájában, a vállalat pedig tesz a környezetvédelemért és a dolgozói egészségéért, mindamellett nagyobb eséllyel tudja megtartani a munkaerőt is.

Egy elektromos kerékpárflotta felállítása nem kis feladat egy vállalat számára, nem egyszerű sem a megfelelő pedelecek beszerzése, sem azok karbantartása, mindenképpen extra munkát igényelnek ezek a feladatok, ezért sokkal kézenfekvőbb egy olyan céghez fordulni, aki kifejezetten ezzel foglalkozik és a vállalatnak mindössze egy havidíjat kell fizetni (az egyszeri nagy összegű beszerzés helyett) és minden munkát levesz a vállukról az adott vállalkozás. A Hellovelo is pontosan ezzel foglalkozik, vállalati ügyfelek számára ad bérbe elektromos kerékpárokat, amikhez több extra szolgáltatást biztosít, hogy a vállalatnak ne kelljen már ezekkel foglalkozni. Fontos kiemelni, hogy a flottaszolgáltatás már három kerékpárral is elindítható.

A Hellovelo a flottakínálatát úgy alakította ki, hogy elsősorban a munkába járást és a hétvégi kikapcsolódást segítsék ezek a pedelecek, ezért többnyire City és Trekking elektromos bringák alkotják a választható kerékpárok listáját, de találunk köztük Folding és teherszállításra is alkalmas Cargo e-bike-ot. A kerékpárok teljes városi felszereléssel rendelkeznek, defekttűrő gumik, professzionális lakat, kitámasztó, hátsó csomagtartó, első és hátsó lámpák és csengő alkotja a felszerelést, továbbá rendelkeznek sár- és láncvédővel is (amelyik modell kialakítása lehetővé teszi). A kínálatot képező pedelecek mind középmotorosak és nyomatékszenzorosak (ami jól mutatja, hogy nem belépő kategóriás bringákról van szó), tehát a kerékpározás dinamikájának megfelelően segítenek rá. A kerékpárok között megtalálhatóak a láncváltós és agyváltós modell egyaránt – sőt szíjhajtásos modell is található -, így tényleg mindenki kiválaszthatja az ő felhasználási területéhez leginkább passzolót.

A biztonság kiemelten fontos, hiszen nagy értékű kerékpárokról van szó, ezzel kapcsolatban már említettük, hogy minden kerékpárhoz minőségi lakat tartozik, de ezenfelül GPS jeladót is helyeztek el a kerékpárokban, és a flotta bérléshez lopásbiztosítás is tartozik. Ezeket sem magunknak kell megoldani, ha a Hellovelotól béreljük a flottánkat.

Szerviz szolgáltatás is részét képezi a flottabérlésnek, félévente kiszállnak a Hellovelo szakemberei, akik átnézik a kerékpárokat és orvosolják a hibákat, de természetesen ha meghibásodik valami akkor szintén hívhatjuk őket és megjavítják a hibákat.

A kerékpárokhoz igényelhető Assistance és Cserekerékpár szolgáltatás, így ha bajba kerülünk akkor gyorsan kimentenek minket és arra se kell várnunk, hogy a pedelecünket megjavítsák, hanem a javítás idejére egy cserekerékpárt használhatunk.

A kapcsolattartás egyszerűen megoldott, ugyanis a saját fejlesztésű applikációnkon keresztül a kerékpárhasználó tudja tartani a kapcsolatot a Helloveloval, illetve nyomon követheti a szerviz adatokat, a megtett km-eket és távokat.

Nézzük, hogy mik közül választhatunk!

CAPRIOLO VOLTA 9.4 29″
(középmotoros integrált akkumulátoros pedelec)

 

CORRATEC E-POWER MTC AP5 EX
(középmotoros integrált akkumulátoros pedelec, mindennel felszerelve városi és túra felhasználáshoz, akár terepre is vihető)

LAPIERRE E-EXPLORER 3.4 400 Wh
(középmotoros félintegrált akkumulátoros pedelec, mindennel felszerelve városi és túra felhasználáshoz)

WINORA TRIA N8f i400Wh
(agyváltós, középmotoros integrált akkumulátoros pedelec, mindennel felszerelve városi és túra felhasználáshoz, optimális társ városban)

MY ESEL E-Cross Pure
(Igazi különlegesség, a váza fából készült)

THOMPSON INSPIRE BELT INTER-5 500 Wh
(agyváltós, SZÍJHAJTÁSOS, középmotoros integrált akkumulátoros pedelec, mindennel felszerelve városi és túra felhasználáshoz)

TERN Vektron S10
(Összehajtható pedelec, tökéletesen kombinálható vele a tömegközlekedés és a kerékpározás)

LEVIT NEFEL
(agyváltós, középmotoros integrált akkumulátoros pedelec, mindennel felszerelve városi és túra felhasználáshoz)

HERCULES CARGO 1000
(elektromos teherkerékpár, amivel nagyobb tárgyakat is tudunk fuvarozni, belvárosban az egyik legpraktikusabb csomagszállító eszköz)

Bővebb információ: https://hellovelo.energy/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo