fbpx

LAZER Nutz KinetiCore gyerek sisak

A Nutz KinetiCore a prémium fejvédőiről híres belga gyártó gyermekeknek szánt modellje. A LAZER hű maradt a nevéhez és hiába “csak” egy gyermekeknek szánt fejvédő, nem adta alább a minőséget ennél a sisaknál sem, ezt a típust is telepakolta mindenféle extra technológiával, köztük a tavaly bemutatott KinetiCore technológiával.

A LAZER a Nutznál nem spórolt a védelemmel, szemre is erős fejvédőt alkotott megnövelt halánték és tarkóvédelemmel, bár ez a tömegén nem látszik, csupán 250 gramm. A gyermekeknél is fontos a maximális védelem, hiszen hiába könnyebbek, mint a felnőttek, de nem tudnak úgy esni, hajlamosak letenni a fejüket eséskor ezzel súlyos sérüléseket szerezve, ezenkívül sokkal bátrabbak, a veszélyérzetük még nem fejlődött ki, könnyebben esnek el, kerülnek veszélyes helyzetekbe.

Az In-Mold gyártástechnológia felel azért, hogy a fejvédő külső héja ne váljon le a fej első becsapódásánál ezzel egybentartva a sisakot. Ezenfelül plusz védelemként belekerült a Nutzba a KinetiCore technológia is, (melyről tavaly már bővebben írtunk) melynek lényege, hogy az EPS habban törészónákat alakítanak ki, melyek ütés hatására összenyomódnak, deformálódnak, eltörnek ezzel csökkentve az ütés erejét. Az EPS hab önmagában elég jól véd az egyenes irányú ütésektől, ennél a technológiánál viszont a bordák miatt képes jobban deformálódni, azaz több energiát felvenni az ütközésből. Ezenfelül a forgás irányú erőket is képes tompítani, ugyanis a bordák oldalirányban is képesek deformálódni, törni, ami szintén csökkenti a fejünket ért behatásokat.

A Nutzban 12 szellőzőnyílás segíti gyermekünk fejének hűtését, ezzel a fiataloknak szánt modellek közt szellősnek nevezhető. Plusz található rovar védelem is az első szellőzőnyílásokon, mellyel elkerülhetjük a nem kívánt betolakodókat a sisakba.

 

A gyártó egy automatikus fejméret-állító rendszert (KidFit) épített a fejvédőbe, ami nagyon hasonló, mint ami a felnőtt sisakokban van, viszont nincs semmilyen tekerő, amivel szabályozhatnák a fejvédő méretét, az állítómechanika helyett egy erős rugó feszíti a fejre a keretet, amivel kizárható, hogy a gyerekek elállítsák menet közben a fejvédő méretét és esés közben elmozduljon a sisak. A szivacsok minősége a kategóriához képest kifejezetten jó, nem fognak egykönnyen elhasználódni, nem egy gyermek sisakkal lehet találkozni, ahol a szivacsok fél-egy év után már kezdenek szétmállni. Az állszíjat érdemes még kiemelni, amit úgy terveztek, hogy elkerüljük vele a becsípődést és a kellemetlen élményeket. Ezenkívül hátsó lámpa kompatibilis, pontosabban az Universal Lazer LED egységet lehet rá felszerelni, mellyel nagyobb biztonságban lehetünk rossz látási viszonyok között.

A Nutz megjelenésében sem egy egyszerű gyermek fejvédő, ránézésre is süt róla az igényesség, nem egy szimpla áruházi darab. Többféle színben kapható, így a fiúk és a lányok is biztos megtalálják a nekik legjobban tetszőt, sőt semleges színekben és dizájnnal is kapható, így akár kisebb fejű felnőtteknek (pl nőknek) is jó lehet túra vagy városi sisaknak.

Ajánlott fogyasztói ár: 19 990 Ft
További információk a gyártó honlapján

A Lazer sisakokat az alábbi üzletekben találjátok:

Mátra Bike

Berguson

Bikemen Kerékpárüzlet és Szerviz

Canga 15

Bici Shop Kerékpár szaküzlet

AlfaBike Kerékpárüzlet és Szerviz

Bakonysport Kerékpárüzlet és Szerviz

BringaBoard Trekking-City Kerékpár

BigBike

TAK Bike Kerékpár szaküzlet és szerviz

Sport17 Budaörs – Sportszerviz

Ebike webshop

Bikepro webshop

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo