fbpx

Lazer Coyote KinetiCore mtb fejvédő

A Lazer Coyote KinetiCore egy vérbeli trail sisak, melyben a belga gyártó számos fejlett technológiája megtalálható, mint például a KinetiCore védelem, a mágneses csat, a fejkörméret-állító rendszer vagy az állítható napellenző. Kiemelendő, hogy magas szintű technológia mellett kedvező ár tartozik ehhez a fejvédőhöz.

A Lazer fejvédőiben tavaly debütált a KinetiCore technológia, akkor még csak pár modellben, az idei évben viszont már a KinetiCore lett az uralkodó a belga gyártó fejvédő kínálatában. 2023-ra a Coyote is megkapta ezt technológiát, melynek köszönhetően több területen is jobban teljesít, mint a régi MIPS verzió.

Egy trail sisaknál kiemelten fontos a maximális védelem, hiszen kemény pályákon is helyt kell állnia ezeknek a fejvédőknek, ezt a Lazer mérnökei is tudják, ezért tervezték az új Coyote-ot igazán biztonságossá, melynek eredményeképpen a sisak megkapta a Virginia Tech 5 csillagos értékelését. A dupla In-Mold kialakításnak köszönhetően alul és felül is található héj a belső EPS habon, melynek az eredménye egy tartós sisak. A halántéknál és a tarkónál is extra védelemmel erősítették meg a sisakot, ezek lényeges helyek, mert itt a legsérülékenyebb a fejünk a kutatások szerint. A maximális védelem érdekében a KinetiCore technológiát is integrálták ebbe a fejvédőbe (itt olvashattok róla bővebben), melynek lényege, hogy az EPS habban törészónákat alakítanak ki, melyek ütés hatására összenyomódnak, deformálódnak, eltörnek ezzel csökkentve az ütés erejét. Az EPS hab önmagában elég jól véd az egyenes irányú ütésektől, ennél a technológiánál viszont a bordák miatt képes jobban deformálódni, azaz több energiát felvenni az ütközésből. Ezenfelül a forgás irányú erőket is képes tompítani, ugyanis a bordák oldalirányban is képesek deformálódni, törni, ami szintén csökkenti a fejünket ért behatásokat. További előnyök, hogy más védelmi rendszerekhez képest könnyebb és jelentősen jobb szellőzést biztosít.

A megfelelő illeszkedésért a vertikálisan és horizontálisan is állítható Turnsys fejkörméret-állító rendszert építette be a Coyote-ba a Lazer, mellyel a legtöbb fejformához hozzáigazítható ez a sisak. A pántok hossza is teljes egészében állítható, így kb 100% biztonsággal hozzá tudjuk igazítani fülünkhöz és az állunkhoz. Az állszíj csatja egy igazán különleges darab, a Fidlock mágneses csatját választotta a Lazer a Coyote-ba, melyet egy kézzel, akár kesztyűben is könnyedén ki-, be tudunk csatolni. A kényelem érdekében sok szivacsot terveztek a Coyote-ba, melyek jellegzetes zöld színűek és megtalálható rajtuk a KinetiCore felirat. Puha tapintású, jól száradó darabok, tényleg jó választás ebbe a fejvédőbe, természetesen kivehetőek és moshatóak ha éppen arra lenne szükségünk.

A mai trendekhez igazodva egy méretes napellenző található a Coyote elején, aminek a szögét tudjuk állítani. Ha szeretnénk messzire látni vagy árnyékos az idő akkor feltolhatjuk a napellenzőt, míg ha erős napfényes az időjárás vagy védelemre van szükségünk a vékonyabb ágak ellen akkor alacsonyra állíthatjuk. A goggle szemüvegünk sem fog elcsúszni ezen a sisakon, mert a Coyote hátulján ezt megakadályozandó tapadós borítás található. A Lazer Coyote KinetiCore kompatibilis az Universal Lazer LED hátsó lámpával, mellyel nappal és éjszaka egyaránt tudjuk növelni a láthatóságunkat.

A Lazer Coyote KinetiCore 3 méretben és több színben elérhető, melynek köszönhetően mindenki megtalálhatja belőle a fejére valót.

További információk a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo