fbpx

Hogy a csavarok ne lazuljanak ki – Menetrögzítés Loctite-tal

A Loctite márkanév mindenki számára ismerősen hangzik, a kiváló minőségű ragasztói, tömítő és menetrögzítő anyagai már számtalan területen, köztük a kerékpárok összeszerelésében és karbantartásában is, bizonyítottak. A Loctite legújabb termékcsaládja népszerűsítésében a sokszoros downhill országos bajnok Liszi Attila is részt vesz, aki videókban mutatja be, hogy mennyire hasznosak a márka termékei a kerékpárok karbantartásai során. Az első videóban a tisztításhoz és a kenéshez használható anyagokat mutatta be, míg a másodikban már a menetrögzítés a központi téma, ami rendkívül fontos a kerékpárok összeszerelésénél.

 

LOCTITE 243


A LOCTITE 243 általános célú csavarrögzítő, amely közepes erősségű kötést biztosít. A kerékpár karbantartása, összeszerelése közben is érdemes használni, hiszen rengeteg olyan csavar van a kerékpáron, ami képes lelazulni a rázkódások és a terhelés hatására, a videóban például a pedelecek hajtóművét, a hátsóváltó rögzítő csavarját és a forgáspontok csavarjait említi Liszi Attila. De ezeken felül még számos példát lehet mondani, főleg a karbon alkatrészek (nyeregcsövek, kormányok) terjedésével nő az ilyen csavarok száma, amiknél fontos betartani a meghúzási nyomatékot, különben megsérülhet az adott alkatrész, viszont a kis nyomaték hatására ki tud lazulni a csavar, ha nem használunk menetrögzítőt. A LOCTITE 243 mindenféle fémen működik, ideértve a passzivált felületeket, például rozsdamentes acél, alumínium és horganyzott felületeket. Bizonyítottan alkalmazható ipari olajokkal (pl. motorolajok, korróziógátló olajok és vágófolyadékok) kis mértékben filmszerűen szennyezett felületen is, így nem csak a tökéletesen megtisztított felületeken tudjuk bátran nagy biztonsággal használni.

Tulajdonságai:

-Megelőzi a vibrációnak kitett alkatrészek csavarjainak kilazulását.
-Minden fém felületen megköt, beleértve a passzív felületeket is (pl. rozsdamentes acél, alumínium, bevonattal ellátott felületek).
-Bizonyítottan alkalmazható ipari olajokkal enyhén szennyezett felületeken, mint pl. motorolaj, korrózióvédő olaj, vágóolaj.
-Lehetővé teszi az alkatrészek kéziszerszámmal történő szétszerelését.
További információkért kattints ide.

A cikk megjelenését a Loctite támogatta.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo