fbpx

Rózsaszínű reggeli: a favoritok egymáshoz képest, Cavendish válasza és egy bombahír!

Véget értek az ír szakaszok, vacsora Londonban, villásreggeli Bariban – írja a profi peloton leghíresebb fotósa, Graham Watson…

A kép valamivel élesebb: vajon a vörös blúzos hölgyre gondolt Kittel a minap?

A kép valamivel élesebb: vajon a vörös blúzos hölgyre gondolt Kittel a minap?

Búcsúzóul – ahogy korábbi bejelentkezéseink alkalmával is – ismét válogatunk pár képet a Giro d’Italia-ról, melyek jól példázzák, milyen egyedi hangulatot varázsoltak az írek, hiszen a kerékpársport minden országban kicsit más. Arrivederci Írország!

Az ír kerékpársport-rajongók óriási ünnepe volt ez a három nap!

Az ír kerékpársport-rajongók óriási ünnepe volt ez a három nap!

A logisztika nem egyszerű - csomagolnak a csapatok

A logisztika nem egyszerű – csomagolnak a csapatok

Nemsokára jelentkezünk még egy kis előzetessel az első olaszországi szakaszok kapcsán, de addig is nézzük meg, hogy állnak az esélyesek az első három etap után:

Urán (OPQS) vezet ebből a szempontból, szorosan mögötte Evans és Samuel Sánchez a BMC-ből 2 másodpercre, majd Majka következik 7 másodpercre a Tinkoff-Saxo-ból, csapattársa, Nicholas Roche 18 mp-re van. Tegnap Majka, Scarponival és Kiserlowskival a mezőnytől 11 másodpercre elszakadó sprinter sorral érkezett, ami 11 mp-et jelentett az ellenfelekkel szemben.

Videó összefoglaló a 3. szakaszról:

Scarponi így 22 mp-vel van lemaradva (Asztana), csapattársa, a fiatal Fabio Aru 33-mal. 44-gyel következik Kiserlovski (Trek), 50 mp-vel Quintana (Movistar), 53 mp-vel Pozzovivo (Ag2R), 1:15-tel Niemec (Lampre-Merida) és 1:28-ra van Joaquim Rodriguez (Katyusa).

Rodriguez, aki ma 35 éves,minden bizonnyal nem1:28-as hátránnyal a zsákban tervezte ünnepelni szülinapját, de talán sikerül rendezni a sorokat, és láthattuk a tavalyi Touron is, hogy a kezdeti gyengélkedés után mire volt képes.

Kittel jobbról

Kittel jobbról

Cavendish jobbról

Cavendish jobbról

Nem a Giróhoz tartozik, illetve közvetve mégis, hogy Marcel Kittel legnagyobb ellenfele, Mark Cavendish is hasonló sprintet mutatott be tegnap a Tour of California versenyen, pont Kittel csapattársát, John Degenkolbot verve. Ha ez így megy tovább, nagyon jó Tour de France elé nézünk a hajrák szempontjából…

A Tour of California első szakaszának végjátéka videón:

És a végére egy bombahír: tegnap Dublinban a rendőrség egy autóba helyezett és élesített bombát hatástalanított, pár órával a mezőny érkezése előtt. A robbanószerkezet óriási kárt okozhatott volna, ha a tömeg közelében robban…

Fotók: Giro d’Italia, Facebook, Twitter

Giro-jegyzet 1. – esélylatolgatás a rajt előtt

Giro d’Italia 2014: rajtlista, kik lehetnek a főszereplők?

A 2014-es Giro d’Italia útvonala: szakaszok, adatok, elemzés

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo