fbpx

Robert Mennen és Kristian Hynek a Cape Epic 2014-es bajnokai

VIDEÓ! A Topeak-Ergon versenyzői az utolsó szakaszon megtartották előnyüket. A 7. etapot a dél-afrikai Scott Factory Racing nyerte, Schurterék segítségével.

Az utolsó nap sem csak az ünneplésről szólt a dél-afrikai maraton mezőnyének. 69 km és 1800 m szint maradt hátra a múlt vasárnap óta tartó versenyből. A szakasz elején még eső riogatta a bringásokat, de a célban már mindenki napsütésben ünnepelhette teljesítményét.

A hetedik szakasz szinttérképe

A hetedik szakasz szinttérképe

Ha fogadni kellett volna, a szakaszgyőzelmet tekintve ma is a SCOTT – Odlo csapat egyre jobb formába jövő párosára, Nino Schurterre és Philip Buysra tettem volna a tippem. Harmadik szakaszgyőzelmüket viszont beáldozták barátaik, a dél-afrikai Scott Factory Racing javára. Így Matthys Beukes és Gert Heyns életük első Epic sikerét ünnepelhették hazai közönség előtt, a világ leghíresebb többnapos versenyén. A négy kerékpáros végig együtt haladt, egymást segítették a szakasz során. A munka oroszlánrészét természetesen a cross country világbajnok Nino Schurter vállalta magára, embertelen tempót diktálva. A többiek volt, hogy megúsztak, de a valószínűsíthetően megtervezett forgatókönyv működött.

Ma rendesen zúztunk! Igazán büszke vagyok a csapat teljesítményére. Első és második hely a mountain bike Champs Élysées-n – örvendezett Schurter.

Scott dominancia az utolsó szakaszon

Scott dominancia az utolsó szakaszon

A nap drámája a Torpado csapat nevéhez fűződik. A Roel Paulissen-Riccardo Chiarini páros sokáig a Scott négyes fogattal együtt távolodott a mezőny többi tagjától, de valami miatt leszakadtak. Kiderült, hogy Chiarini külsőjébe 30 km-rel a cél előtt egy hatalmas tüske szúródott bele, de valahogy még épp megtartotta a levegőt a kerék.

Az első frissítőnél Paulissen még a Scott versenyzőivel

Az első frissítőnél Paulissen még a Scott versenyzőivel

Ez még mind semmi, kevesebb, mint 1 perc volt a hátrányuk, amikor nem sokkal a cél előtt nem vettek észre egy leágazást. A motoros visszafordította őket, de közel 2 percet vesztettek az eltévedéssel. A célban Roel tajtékzott, hiszen ha nincs balszerencséjük, lehet meglett volna az összetett 3. hely. Így meg kellett elégedniük a negyedikkel, sőt annak is örülhettek, hogy az végül 5. Schurter-Buys duó nem előzte meg őket.

Chiarini gumija csoda, hogy kibírta a célig

Chiarini gumija csoda, hogy kibírta a célig

Az összetett élén álló párosok között úgy tűnik „gentleman’s agreement” született, mert gyakorlatilag támadás nélkül egymás társaságában fejezték be az utolsó szakaszt a Topeak-Ergon és a Specialized versenyzői. Ez azt jelentette, hogy az idei Cape Epic győztese a Robert Mennen-Kristian Hynek páros lett, megelőzve Christoph Sausert és Frantisek Rabont.

Az összetett első és második párosa együtt érkezett

Az összetett első és második párosa együtt érkezett

Mennen a verseny előtt viccesen még azt nyilatkozta, hogy idénre a fő cél, eljutni a második etapig, tudniillik tavaly az antiloppal történő ütközés után már a második napon a kórházból figyelhette a versenyt. Társa, Hynek is élete legnagyobb sikerét érte el. Félig-meddig beugróként került a csapatba Alban Lakata síbalesete miatt, de bőven túlteljesítette a tőle vártakat. Sikerük legfőbb titka a kiegyensúlyozottság, nem volt egy rossz napjuk sem, amikor gyengébben teljesítettek volna. Megérdemelték a sikert, de jönnek eggyel a Centurion-Vaude versenyzőinek az 5. és 6. szakaszon nyújtott segítségükért!

Azt gondolom a siker kulcsa az egyensúly volt, az volt a legfontosabb. Hátráltattak hibák, de a Centurion-Vaude versenyzői önfeláldozó módon segítettek. Anélkül kérdéses lett volna a verseny kimenetele, hatalmas hálával tartozunk nekik – nyilatkozott az újdonsült győztes Hynek.

Mennen és Hynek megérdemelték a győzelmet

Mennen és Hynek megérdemelték a győzelmet

Videón a Centurion-Vaude csapat segítségnyújtása:

A Specialized csapat idénre valahogy nem állt össze. Sauser magához képest rengeteget hibázott, Rabonnak pedig szoknia kell még az MTB versenyek ritmusát. Ezen felül rengeteg technikai gond merült fel, tulajdonképpen boldogok lehetnek a 2. hellyel.

Másodikak lettünk a Cape Epic-en. Azért jöttünk, hogy nyerjünk, de végül második legjobbak lettünk. Ez is nagyon jó, de jövőre biztosan megpróbálunk győzni… – mondta Sauser.

Videó a Specialized csapat utolsó napjáról:

Nem kerek a kép az összetett dobogót tekintve a „bikák” nélkül. A Team Bulls 2 végül nagy harcban, de felért a pódium legalsó fokára, a Tim Böhme-Simon Stiebjahn duó megvédte a mundér becsületét.

Cape Epic 2014: 2. Rabon-Sauser 1. Mennen-Hynek 3. Böhme-Stienjahn

Cape Epic 2014: 2. Rabon-Sauser 1. Mennen-Hynek 3. Böhme-Stiebjahn

A nők versenye majdhogynem unalomba fulladt, annyira kiemelkedett az Ariane Kleinhans-Annika Langvad (RECM 2) páros a mezőnyből. Ma is több mint 10 perccel verték a Sally Bigham-Esther Süss duót, összetettben több mint fél óra fölé tornázva előnyüket.

A pezsgő enyhíti az elmúlt egy hét fájdalmait

A pezsgő enyhíti az elmúlt egy hét fájdalmait

A masterek versenyéről nem ejtettünk szót, de a győztes páros nevére érdemes egy pillantást vetni. Igen, Bart Brentjens (BETCH.nl Superior) még mindig aktív, nem is akárhogy. Pablo Azevedo társaként összetettben is a 14. helyen végeztek.

Bart Brentjens a 2. szakaszon

Bart Brentjens a 2. szakaszon

A hetedik szakasz eredményei:

1. Matthys Beukes-Gert Heyns (SCOTT Factory Racing) 3:00.02,3
2. Nino Schurter-Philip Buys (SCOTT – Odlo MTB Racing) +0,3
3. Roel Paulissen-Riccardo Chiarini (Torpado Factory) +2.21,9
4. Lukas Flückiger-Martin Fanger (BMC MTB Racing) +4.24,7
5. Tim Böhme-Simon Stiebjahn (Team Bulls 2) +4.25,0
6. Erik Kleinhans-Nico Bell (RECM) +7.40,3
6. Christoph Sauser-Frantisek Rabon (Meerendal Songo Specialized) +7.40,3
8. Robert Mennen-Kristian Hynek (Topeak – Ergon Racing) +7.40,6
9. Markus Kaufmann-Jochen Käss (Centurion – Vaude) +7.40,7
10.Stefan Sham – Thomas Dietsch (Team Bulls 3) +11.20,1

Az összetett végeredmény:

1. Robert Mennen-Kristian Hynek (Topeak – Ergon Racing) 27:24.16,3
2. Christoph Sauser-Frantisek Rabon (Meerendal Songo Specialized) +10.23,2
3. Tim Böhme-Simon Stiebjahn (Team Bulls 2) +13.26,0
4. Roel Paulissen-Riccardo Chiarini (Torpado Factory) +15.28,7
5. Nino Schurter-Philip Buys (SCOTT – Odlo MTB Racing) +16.48,0
6. Matthys Beukes-Gert Heyns (SCOTT Factory Racing) +1:10.53,2
7. Lukas Flückiger-Martin Fanger (BMC MTB Racing) +1:19.47,7
8. Erik Kleinhans-Nico Bell (RECM) +1:33.12,3
9. Stefan Sham-Thomas Dietsch (Team Bulls 3) +2:11.58,3
10.Markus Kaufmann-Jochen Käss (Centurion – Vaude) +2:24.57,7

Cape Epic, a hatodik szakasz összefoglalója
Cape Epic, az ötödik szakasz összefoglalója
Cape Epic, a negyedik szakasz összefoglalója
Cape Epic, a harmadik szakasz összefoglalója
Cape Epic, a második szakasz összefoglalója
Cape Epic, az első szakasz összefoglalója
Cape Epic a prológ összefoglalója
Cape Epic beharangozó az esélyesekkel és a szakaszokkal

 Bónusz kép:

Ezt is megcsináltuk, hozzám jössz feleségül?

Ezt is megcsináltuk, hozzám jössz feleségül?

Képek:Cape Epic/SPORTZPICS

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo