fbpx

Mountain bike világbajnokság: egy top10-es helyezés és kvótaszerzés az eddigi mérlegünk!

 A dél-afrikai Pietermaritzburgban megkezdődtek a mountain bike világbajnokság küzdelmei, mellyel kapcsolatban szép magyar eredményekről számolhatunk be!
A triál szakágban a világkupákban rendre 8-as döntős helyezéseket elérő Hegedüs László elmondása szerint a selejtezőben egy bírói döntésnek köszönhetően szorult csak ki most a döntőből, de így is top10-ben végzett, a 9. helyen. A juniorok közül Erdélyi Attila a mezőny első felében, a 27. helyen végzett, ami junior olimpiai kvótát érő teljesítmény, Dina Márton pedig szintén nagyot küzdött a mezőny végéről rajtolva. Bányai Dominiknak sajnos nem sikerült befejeznie a versenyt.
Dina Márton

Dina Márton

Dina Marci kőkemény darálóba keveredett a junior futamban, amiről így írt:
Jól haladt a bringa, jó formában éreztem magam. Csak sajnos az utolsó sorból rajtoltam, és az első 500 méteren volt egy tömegbukás, amibe szerencsére csak érintőlegesen, de belekerültem. Innen végig próbáltam előrébb menni, ami kb. a 40. helyig ment is, mikor az utolsó előtti körben kicsit elszabtam egy kanyart, és leestem egy kisebb szakadékba. Mire onnan fölráncigáltam a bringát, és helyreraktam a láncot, az kb. 1 perc volt. Addig elment 5-6 srác. Onnan még  tudtam párat visszaelőzni a maradék egy kör alatt. A pálya nagyon technikás volt, de nekem kifejezetten tetszett.
Hegedüs László így értékelte top10-es helyezését:
Végül elértem a célom, 9. helyen végeztem. A bosszantó, hogy csupán egy ponttal maradtam le a döntőről és az első körömben a bírói szubjektivitás miatt a hibátlan pályámra maximális hibapontot kaptam. Az ugrást levideóztuk és teljesen tiszta volt, ennyi hiányzott a Top 8-hoz. Próbálok ettől elvonatkoztatni, mert a formám nagyon jó volt! Köszönet a Magyar Szövetségnek, az Evopronak és a biketrial.hu-nak, valamint hatalmas köszönet a tesómnak, akivel kiváló csapatot alkottunk. Egy biztos, magyar létemre sokkal többet kell teljesítenem, és tisztábban ahhoz, hogy döntőzhessek! A motivációm természetesen megvan!
Hegedüs László

Hegedüs László

Parti András – tegnap este:
Ma nem jártunk a pályán, csak átmozgattunk, illetve belenéztünk a juniorok versenyébe. Jól mentek a srácok, nekik aztán nem volt sok idejük pihenni, Erdélyi Atkó pl. 27. lett, ami elég jó eredmény, főleg első évesként. A triálos Hegedűs László pedig 9. lett, egy ponttal lemaradva a döntőről! Én közben “egytányérosítottam” a rendszert egy 36-os fogaskereket raktam fel (hátul is 36 a vége), bízván, hogy nem lesz komoly eső… Hála isten, kezdem kipihenni magam, holnap még két kör a pályán, majd szombaton belecsapunk a lecsóba, amit a televízió is közvetít!
A junior  férfi XCO-futam eredménye:
1     Lukas Baum (német)     1:20:06
2     Peter Disera (kanadai)     0:00:42
3     Gioele Bertolini (olasz)     0:01:02

27     Attila Erdelyi (magyar)     0:08:44
44     Marton Dina (magyar)     0:12:39
-2laps     Dominik Banyai (magyar)
.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo