fbpx

Mountain bike szuperteam lett a BMC-ből!

Nemcsak az egyéni versenyzőket tekintve mondhatjuk, hogy napjainkban Svájc számít a mountain bike nagyhatalomnak a világon, immár csapatszinten is a helvétek tudhatják soraikban a legjobb xc-ridereket. A BMC gárdája iszonyúan megerősödött 2013-ra, méltó párjaként a Scott-Swisspower Team-nek.

A 2012-es BMC csapat, középen a német bajnok Moritz Milatz

A mountain bike cross country aktív legendája, a többszörös világ és olimpiai bajnok francia Julien Absolon (Orbea), az XC-eliminator világbajnoki címvédő svájci Ralph Naef (Multivan Merida) és honfitársa, az XCO vb-ezüstérmes  Lukas Flückiger (Trek World Racing) is a svájci kerékpármárka, a BMC gyári csapatába igazolt jövőre.

Julien Absalon

A 2004 és 2008 között szinte verhetetlen, négyszeres világbajnok (2004-2007) és kétszeres olimpiai bajnok (Athén 2004, Peking 2008) Absalon azért vált el korábbi csapatától, az Orbeától, mert a spanyol gyár nem támogat jövőre világkupa-csapatot, de a francia idén bebizonyította, hogy még nagyon is számolni kell vele a világversenyeken.

Ralph Naef

Naef neve hasonlóan összeforrt a Meridával, mint Absaloné az Orbeával, de a svájcinak valahogy nem jöttek össze a dolgok az elmúlt két évben az idei vb-siker előtt, és mindenképpen jót tesz a váltás, továbbá a Merida is új koncepció szerint épít majd csapatot. Az XCE világbajnok ráadásul jó ismerősök közé kerül, a német Moritz Milatz volt csapattársa, Flückiger és a csapat fele pedig honfitársa.

Lukas Flückiger

A BMC Group feje, Thomas Bingelli a kerékpárgyártó szempontjából is fontosnak tartotta az erősítést. Szeretnék minél jobban kihasználni a rutinos versenyzők visszajelzéseit a cross-country bringák fejlesztéséhez, hogy hasonlóan a világ abszolút élvonalába kerüljenek, mint az országúti kerékpárok terén.

A BMC-t hazánkban a Mesterbike-ban találod!

A BMC 2013-as kerete:
Julien Absalon (Fra) – XCO
Francois Bailly-Maître (Fra) – Enduro
Stephen Ettinger (USA) – XCO
Martin Fanger (Swi) – XCO
Lukas Flückiger (Swi) – XCO, XCM, Cyclocross
Florian Golay (Swi) – Enduro
Jérémy Huguenin (Swi) – XCO, XCM
Reto Indergand (Swi) – U23 XCO
Moritz Milatz (Ger) – XCE, XCO, XCM
Ralph Näf (Swi) – XCE, XCO, XCM, Endurance
Matthias Stirnemann (Swi) – U23 XCO
Julien Taramarcaz (Swi) – Cyclocross
Szakmai stáb:
David Chassot (Team Manager)
Alexandre Moos (edző)
Fabienne Heinzmann (adminisztráció)
Steven Jonckheere (BMC Switzerland, Sport Marketing)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo