fbpx

Melyik a kedvenc kerékpármárkátok? – Ti megválaszoltátok

A tavaszi kerékpáros kutatásunkra minden várakozásunkat túlszárnyaló mennyiségű válasz érkezett, melynek köszönhetően számos érdekes információ birtokába kerültünk. Természetesen ezek az információk nem titkosak és a jelentős részüket meg is osztjuk veletek cikkek formájában. Az első “Hogyan néz ki az átlag Bikemag olvasó?” cikkünk után most a kerékpármárkákkal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk, ami szintén nagyon érdekes eredményeket hozott. Lássuk!

Kezdjük is a címben feltett kérdéssel, “Melyik a kedvenc kerékpármárkátok?”: Nem meglepő módon a Specializedot választottátok a legtöbben, ráadásul nem kis különbséggel verte a második helyezett Treket, ami nem sokkal előzte meg a harmadik Bianchit, bár itt a mezőny már rendesen besűrűsödött, a 4. Cannondale, az 5. Merida, a 6. Canyon és a 7. Cube között már nincsenek hatalmas különbségek. Érdekesség, hogy az első négyben három amerikai márka is található, míg a TOP10-be csak két nagy olasz márka, a Bianchi és a Pinarello fért be.

Milyen márkájú kerékpárral rendelkeztek?
A Merida komoly fölénnyel nyerte ezt a kérdést, majdnem minden 5. válaszadónak van Merida kerékpárja hazánkban, a második helyet a Cube kaparintotta meg a történelmi magyar márka Csepel előtt. A Trek a 4. helyen nem sokkal előzte meg az 5. Specializedot, a 6. helyen pedig holtversenyben a Btwin és a KTM osztozik. A TOP10-be még befért a Giant, Kellys, Gepida hármas.

Melyik a legismertebb kerékpármárka?
A Merida itt is megszerezte az első helyet, a második helyen a Csepel végzett (itt jól látszik, hogy óriási hagyománya van a Csepelnek hazánkban), míg a 3. Specialized, 4. Bianchi, 5. Trek nem sokkal maradt le a magyar márkától. Az első 10-be szintén bekerült a Decathlon márkája a Btwin.

A márkák ismeretlenségét is mértük, itt értelemszerűen az a márka a legjobb, amit a legkevesebben nem ismernek. A KTM végzett ebben a kategóriában az első helyen, a második helyet ismét a Csepel csípte el, a harmadik helyet pedig a Merida szerezte meg. Érdekesség, hogy a KTM itt úgy érte el az első helyet, hogy mindössze a válaszadók 0,82 %-a mondta azt, hogy nem ismeri az osztrák márkát, a  Csepel is 1 % alatt marad, míg a Merida csak egy hajszállal lépte át ezt az értéket. A TOP10-ben mindenki 4,5 % alatt volt.

[message_box title=”A kérdőívünkhöz kapcsolódó cikkek listája:” color=”blue”]

Hogyan néz ki az átlag olvasó?

Kedvenc kerékpármárka

Kedvenc szemüveg- és sisakmárka

[/message_box]

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo