fbpx

Marcel Kittel mindent vitt a Dubai Tour zárószakaszán (videó)

Sikerült a visszatérés napjaink egyik legjobb országúti sprinterének egy átbetegeskedett szezon után. Marcel Kittel második szakaszgyőzelmét aratva az idei Dubai Touron megnyerte az összetettet is.

Marcel Kittel ellenállhatatlan

Marcel Kittel ellenállhatatlan

A negyedik, zárónapon ismét a Business Bay impozáns díszletei között kanyargott a mezőny, 137 kilométert kellett teljesíteni. A legjobb sprinterek csapatai nem csak a szakaszért, de az összetettért is küzdöttek, így semmi esélyt nem hagytak a szökevények érvényesülésére, az utolsó 10 kilométeren belül már komoly pozícióharc zajlott. A Trek-Segafredo csapata az utolsó kilométerre elveszítette a kék trikós Giacomo Nizzolo-t, ami nagy hiba volt, hiszen az olasz egy reális második hellyel is megnyerhette volna az összetettet. Kittel új csapata, a Quick Step felvezetői viszont tökéletesen dolgoztak, a német hasonlóan magabiztos győzelmet aratott, mint az első napon, Elia Viviani (Sky) és Mark Cavendish (Dimension Data) előtt.

Marcel Kittel a trófeával

Marcel Kittel a trófeával

Nagyon, nagyon boldog vagyok, nagyon akartam ezt a győzelmet, így kellett befejezni az első versenyemet az Etixx-Quick Step színeiben. Nem taktikáztunk Nizzolo ellen, egyszerűen csak a szakaszsikerre koncentráltunk a sprinten, reméltük, hogy így alakul a vége és sikerült. Most ezerszer több bennem az önbizalom, mint tavaly ilyenkor, ez a Dubai Tour tökéletes alap a szezonhoz – mondta Kittel a befutó után.

A 4. szakasz eredménye:
1 – Marcel Kittel (Etixx – Quick Step) 137 km, 2h50’47”, átlag: 48.131km/h
2 – Elia Viviani (Team Sky) a.i.
3 – Mark Cavendish (Dimension Data) a.i.
Összetett végeredmény:
1 – Marcel Kittel (Etixx – Quick Step)
2 – Giacomo Nizzolo (Trek – Segafredo) +4″
3 – Juan José Lobato (Movistar Team) +6″
Trikók:
  • Kék trikó az összetett győztesnek: Marcel Kittel (Etixx – Quick Step)
  • Piros trikó a pontverseny győztesének: Marcel Kittel (Etixx – Quick Step)
  • Fehér trikó az összetettben legjobb 1991 január 1. után született versenyzőnek: Soufiane Haddi (Skydive Dubai Pro Cycling Team – Al Ahli Club)
  • Az Egyesült Arab Emirátusok zászlójával ellátott trikó a részhajrá-pontverseny győztesének: Marcin Bialoblocki (One Pro Cycling)

Marcel Kittel erődemonstrációval kezdett Dubai-ban! (videó)

Dubai Tour: bukás az alagútban a sprint előtt (videó)

Erőfelmérő emelkedő befutó a Dubai Tour-on (videó)

Marcel Kittel mindent vitt a Dubai Tour zárószakaszán

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo