fbpx

Craft Bike TransAlp 5. nap: egy jóleső királyetap

A mai nap került sor a Craft Bike TransAlp királyetapjára, melyet nehézsége ellenére is a legnagyobb élményt jelentette az eddigi szakaszok közül a Bikemag.hu-Tatanka Racing Team SE mountain bike-osai, Várallyai László és Vock Balázs számára.

TransAlp_5nap_foto1

Továbbhaladt a TransAlp mezőnye Allegheből San Martino di Castrozza-ba. A mai szakaszon 76,28 km és 3213 m szintemelkedés várt a versenyzőkre, három hágóval. A Passo San Pellegrino, a Passo di Lusia és a Passo Rolle tette nehézzé a versenyt. A hágók között még több rövidebb emelkedő is helyet kapott, ami alapján a szintrajz nagyon cikk-cakkos lett. Az eligazításon a szervezők elmondták, hogy ez az idei TransAlp király etapja. Napos idő volt, de a hegyek felől megérkeztek a felhők és eleredt az eső. A későn célba érők már nedves pályán haladtak.

TransAlp_5nap_foto5

A Bikemag.hu-Tatanka Racing Team SE versenyzői Várallyai László és Vock Balázs sikeresen teljesítették a távot 5:04:44-es idővel a Master kategória 25. helyén beérkezve. Ezzel a kategória 28. helyére léptek előre.

Nézzük, hogyan értékelték a napot versenyzőink.

Várallyai László:

Számomra az eddigi legélvezetesebb nap volt. Jó időnk volt, jól haladtunk. Tartottam tőle, de könnyebben ment, mint amilyenre számítottam. Nagyon szép tájakon versenyezhettünk.

TransAlp_5nap_foto7

Vock Balázs:

Mai nap volt a szervezők szerint a legnehezebb. Én is féltem tőle. De a tegnapi nap után újra tudtam versenyezni. A mai szakasz jobban tetszett, mint az eddigiek, mert jobban ment. Bár az itiner szerint nem voltak tolós részek, mégis sok helyen kellett tolni felfelé a kerékpárt. Szerencsére összetettben is előrébb léptünk.

Csütörtökön San Martino di Castrozza és Crespano del Grappa között 104,3 km és 2829 m szintemelkedés következik.

A 4. szakasz összefoglalója

A 3. szakasz összefoglalója

A 2. szakasz összefoglalója

Az 1. szakasz összefoglalója

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo