fbpx

Az oroszok perrel fenyegetik az UCI-t a Katyusa kizárásáért

A WorldTour világelső, Joaquim Rodriguez csapata, az orosz Katyusa ma nyílt levélben közölte, hogy elfogadhatatlannak tartják a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) döntését, és amennyiben nem regisztrálják a Katyusát első osztályú csapatként, úgy bármeddig elmennek jogorvoslatért.

A levél szerint nem csak elfogadhatatlan határozat született a Katyusa kizárásával és nemcsak a csapatnak okoztak hatalmas károkat, hanem a teljes orosz kerékpársport elleni támadás mindez. Az UCI licencbizottságának döntését a Katyusa csapata tehát kategorikusan visszautasítja.

Felhívják a figyelmet, hogy az UCI részéről első körben novemberben közülték, hogy csak regisztrációhoz szükséges financiális kritériumoknak nem feleltek meg, azon kívül minden más szempontból megfeleltek a regisztrációhoz. Egy november 22-ei meghallgatás során a Katyusa részéről pótolták a hiányzó információkat és szükséges dokumentumokat, és ekkor az UCI partnere, az Ernst&Young könyvvizsgáló cég részéről Pierangelo Beltrami megerősítette, hogy mindezt elfogadták, elegendőnek bizonyult. Az oroszok jogi képviselőjének levele szerint ezt Beltrami tegnap is megerősítette telefonon.

Vagyis úgy tűnik, a Katyusa minden szempontból megfelelt (sporteredmények, anyagi és etikai szempontból is), és nincs elfogadható magyarázat, hogy miért nem kapták meg az első osztályú licencet a 2013-2015-ös időszakra. Az oroszok felszólították az UCI-t, változtassák meg a döntésük, és regisztrálják a csapatot a 2013-2015-ös szezonokra WorldTour státuszba, ellenkező esetben jogi úton vesznek majd elégtételt Lausanne-ban a Nemzetközi Sport Döntőbíróságon, vagy a megfelelő jogi szervnél.

Az UCI részéről hivatalos indoklás még mindig nem jelent meg.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo