fbpx

Andy Schleck bajban, de most nem adja fel (mégis feladta)

Az Alberto Contador címfosztása következtében idén Tour-győztessé avanzsált Andy Schleck hiába kapott versenyen kívül sárga trikót, a pályán a lehető legrosszabbul alakulnak számára a dolgok a Tour de France főpróbáján, a vasárnap véget érő Criterium Dauphine nyolcnapos WorldTour viadalon. (Az alábbi nyilatkozatában kifejezett szándéka ellenére sajnos a mai, 6. szakaszon a 64. kilométernél feladta a versenyt fájdalmai miatt.)

A luxemburgi sztárbringás már az első szakaszon a leszakadók között volt, az időfutamon pedig látványosat bukott és csúnya sebeket szerzett, miután a szél belekapott a telekerekébe, s gyakorlatilag kirepült alóla a kerékpár. A tegnapi hegyi szakaszon – nyilván a sérülések következményeként is – meggyűlt a baja a Grand Colombier emelkedőjével is, 14 percet veszített a szakaszon a győztes francia Arthur Vichot-hoz képest, az összetettben fél órával van lemaradva, a 129. helyen.

Fontos azonban, hogy a Radio Shack csapatvezetője, Johan Bruyneel, aki meglehetősen indulatos volt, miután Andy bátyja, Frank Schleck feladta a Giro d’Italia-t, kinyilvánítva, hogy egyáltalán nem biztos, hogy indítja Schleckéket a Tour de France-on, ha így folytatják, legutóbb azt mondta, Andy ott lesz a Tour-csapatban. Ebből a szempontból legalább megnyugodhat a tavalyi ezüstérmes, azonban per pillanat meg kell szenvednie a béréért, ahogy nyilatkozatából is kiderül:

„Nem sokat aludtam, fájt a hátam és a bordák is. Nem tört el bordám, de nagyon fájnak. A mellkasom jobb oldali része fekete és kék. A hegymenet egész addig jól ment, amíg a nyeregben ültem, de amikor kiállva kellett volna kigyorsítani a kanyarokból, nagyon fájt. 90%-ban a nyeregben kellett teljesítenem a hegyet.

A legfontosabb most, hogy hogy folytassam és gyűjtsem a kilométereket, szükségem van a verseny ritmusára. A szezon elején, amikor még elég időd van, feladhatod ilyenkor (Schleck több versenyt is feladott idén), de ez most nem lehetséges négy héttel a Tour előtt. Nincs több körverseny addig. A balesetre visszagondolva még szerencsés is voltam, mások is estek ugyanott, ahol én, s volt, aki karját törte. Én pedig hajthattam a Grand Colombier emelkedőjén, ami jó felkészülés a Tour szempontjából, itt megy majd a július 11-ei szakasz. Nehéz mászás, de nem nehezebb, mint a többi a Touron. A következő etapon a Joux Plane nehezebb lesz, főleg mivel közelebb van a célhoz.

Evans nem hiszem, hogy most megveri Wigginst. Cadel nincs még 100%-os formában, Wiggins viszont 110%-on van. Szerintem Evans a Tour de France esélyese. Wiggins nem hinném, hogy mehet ennél gyorsabban időfutamon, és ez még túl korai.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo