fbpx

Andy Schleck-re felhúzták a sárga trikót

Andy Schleck, aki a 2010-es Tour de France-on versenyben második helyen végzett a klenbuterollal bukó és eltiltott spanyol Alberto Contador mögött, ma hivatalos ceremónia keretében megkapta a győztesnek járó sárga trikót.

Contador ügye sokáig húzódott a különböző fellebbezések miatt. A spanyol szövetség először felmentette, elfogadva védekezését, miszerint a tiltott szer szennyezett marhahússal került szervezetébe (az állattenyésztésben előfordul, hogy – bár illegális – alkalmazzák a klenbuterolt). Az UCI és a WADA ezek után fellebbezett Lausanne-ban, és a Nemzetközi Sport Döntőbíróság helyt adott, eltiltva idén augusztusig a spanyolt, s visszamenőleg törölve eredményeit.

Az átadásra Luxemburgban került sor Mondorf városában, és a ceremónián részt vett a Tour-versenyigazgató,  Christian Prudhomme, az ötszörös győztes Bernard Hinault, és a luxemburgi sportminiszter,  Romain Schneider is.

Szép dolog, hogy megkaptam a trikót, de számomra ez semmin sem változtat, nem olyan, mintha én nyertem volna. Nem ugyanaz, mint felállni a dobogóra – kommentálta Andy az átadást.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo